30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Botika’s dreigen met actie: medicijnen contant betalen

SVB moet rekeningen voor 1 september betalen

WILLEMSTAD — De Vereniging van Apotheekeigenaren (VAE) geeft zorgverzekeraar SVB en de regering tot 1 september de tijd om de openstaande rekeningen over de maanden maart tot en met mei te betalen. Als dat niet gebeurt dan moeten alle SVB-verzekerden vanaf 1 september hun medicijnen contant betalen. Een SVB-verzekeringskaart wordt dan niet geaccepteerd. Dat zegt Ben Bolhuis, secretaris van de VAE.

SVB heeft de betalingsachvan BZV geërfd.
Sinds 1 mei is BZV in de SVB geïntegreerd. De SVB weigert echter de openstaande rekeningen van het FZOG-fonds en BZV te betalen.
Aanvankelijk heeft de VAE de regering tot 3 augustus de tijd gegeven om met een oplossing te komen. Een voorstel is echter uitgebleven.
Gisteren hebben de leden van de VAE daarom besloten om de regering en de SVB nog een kans te geven. De openstaande rekeningen moeten voor 1 september worden betaald.
Dat mag in tranches of in één keer, zegt Bolhuis.

Als de SVB voor 1 september niet betaalt moeten alle SVBverzekerden contant betalen. Dat komt neer op alle FZOG-, SVB- en oud-BZVverzekerden.”
Volgens Bolhuis hebben de apothekers geen andere keus.

- Advertentie -

We hebben anders geen mogelijkheid om onze leveranciers te betalen. Voor veel apotheken is het einde verhaal. De leveranciers willen geen krediet meer geven”, zegt Bolhuis.
Ook de banken zien er geen heil in om de kredieten van de apothekers te verhogen. Per 1 september treedt de nieuwe regeling maximumprijzen voor geneesmiddelen in werking.
De importeurs vrezen dat ze ernstig benadeeld worden omdat in de regeling wordt uitgegaan van een korting van 15 procent door de fabrikant, terwijl de importeurs daar helemaal geen invloed op hebben.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -