Citro | CITRO tweemaal in actie

Catamaran op sleeptouw | Foto Citro

Een passagiersschip met 57 toeristen verkeerde woensdagmiddag onderweg vanaf Klein Curacao naar Curaçao in de problemen zat en sloeg alarm bij het Rescue Coordination Center (RCC) dat reddingorganisatie CITRO inschakelde.

Stuurloos en op 1 motor begaf het zich op enkele honderden meters van de kust dicht bij Oostpunt. Om 17.20 uur vertrok de reddingboot Dick Braakman naar Oostpunt, 10 minuten later gevolgd door de andere reddingboot C-Rescue1.

Even voor 18.00 uur waren beide reddingboten bij het schip in nood, dat zich met een op halve kracht draaiende motor bij de rotsen vandaan wist te houden. Een bemanningslid van de Dick Braakman ging aan boord om een sleeptros gereed te maken en vervolgens werd het schip naar veilig water getrokken.

De C-Rescue | Foto CITRO

De C-Rescue1 bleef vervolgens de situatie van dichtbij observeren en een klein uur later werd het schip veilig aan de pier van Sta. Barbara afgemeerd met behulp van de beide reddingboten.

De CITRO-bemanning kreeg luid applaus van de geredde personen. De Kustwacht stuurde eveneens complimenten voor het adequaat reageren van de CITRO.

Donderdagmiddag kwam de CITRO opnieuw in actie nadat een zeiljacht met motorpech kampte en verzocht om assistentie bij het binnenvaren van het Spaanse Water. De reddingboot nam het 62-voet zeiljacht buitengaats op sleeptouw en bracht het veilig het Spaanse Water binnen.

Bron: Citro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *