30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Cifa’s nieuwe voorzitter Anuschka Cova: Pioniersgeest weer uit de kast halen

HomeMediaAD | Cifa's nieuwe voorzitter Anuschka Cova: Pioniersgeest weer uit de kast...
Anuschka Cova werd vorige maand gekozen tot de nieuwe voorzitter van Curaçao International Financial Services Association (Cifa). FOTO CIFA
Anuschka Cova werd vorige
maand gekozen tot de nieuwe
voorzitter van Curaçao
International Financial Services Association (Cifa). FOTO CIFA


Willemstad – De internationale financiële sector van Curaçao, die de laatste decennia te kampen had met afkalving, moet op dit moment doorpakken en zichzelf heruitvinden. Dat zegt de nieuwe voorzitter van de belangenvereniging Cifa, Anuschka Cova:

 

Advertentie

,,Curaçao is lange tijd een pionier geweest, en heeft nog steeds die goede naam; gecombineerd met de concurrentievoordelen die we hebben, moeten we die pioniersgeest en -aanpak weer uit de kast halen en voor ons laten werken.”

Vorige maand werd Cova gekozen tot de nieuwe voorzitter van Curaçao International Financial Services Association (Cifa), waar circa honderd bedrijven werkzaam in deze sector als lid bij zijn aangesloten.

De financiële sector van Curaçao heeft nog steeds alle kansen om haar positie op de internationale markt te versterken en uit te bouwen. In de afgelopen decennia heeft de sector te kampen gehad met verschillende veranderingen en tegenvallers die haar marktpositie hebben verzwakt; en nieuwe toetreders en verscherpte concurrentie hebben ervoor gezorgd dat Curaçao niet meer de leidende rol had/heeft binnen de ‘offshore sector’, nu bekend als internationale financiële sector, die het vorige eeuw had.

Volgens Cova ‘is dat een natuurlijke ontwikkeling waar vele andere landen ook doorheen zijn gegaan, en die als inspiratie moet dienen voor nieuwe initiatieven en verbeterde promotie’. Zij gelooft dat de sector op dit moment moet aanpakken en vernieuwen.

Cifa is zich daarbij terdege bewust van het grote belang van een brede steun onder de Curaçaose bevolking en autoriteiten, en is daarom druk bezig om zo veel mogelijk nationaal steun te verwerven voor de verbetering en promotie van Curaçao als financieel centrum en product.

‘Sector verdient steun’

Als de overheid en de Centrale Bank de initiatieven van de financiële sector volledig begrijpen en ondersteunen, kunnen deze snel worden geïmplementeerd en in de markt worden gezet.

,,En om dat begrip en die ondersteuning te creëren, is samenwerking van levensbelang”, benadrukt de nieuwe voorzitter.

Cifa zoekt naar een continue, constructieve dialoog met alle betrokken partijen op Curaçao, en hoopt tot een open, professionele en efficiënte uitwisseling te komen, die ervoor zorgt dat de levensvatbare initiatieven snel en goed worden uitgewerkt.

De belangenorganisatie hoopt ook op meer gebruik door de overheid van de producten en initiatieven die de sector ontwikkelt, zodat nieuwe buitenlandse klanten zien dat deze op de ‘thuismarkt’ al succesvol zijn. De financiële sector van Curaçao is al heel lang een zeer belangrijke sector, benadrukt Cova, die én veel belastingopbrengsten genereert én veel werkgelegenheid op hoog niveau.

Het is dan ook van groot belang ‘dat de Curaçaose gemeenschap beseft dat sommige activiteiten van de sector weliswaar ‘offshore’ zijn, maar dat het belang en de waarde ‘onshore’ zijn, dat dit ook haar sector is, en alle steun mogelijk verdient’.

En daarom heeft voorzitter Cova zich voorgenomen om de komende jaren ervoor te zorgen dat alle partijen die de sector kunnen ondersteunen een beter begrip hebben van wat de sector doet, en – nog veel belangrijker – wat de sector zou kunnen doen op Curaçao ‘als iedereen dit belangrijke nationale product omarmt en samenwerkt op ieder mogelijk gebied’.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties