Tweede kustwachter aangehouden

kustwachtWillemstad – De 29-jarige Curaçaose kustwachter A.J. is gisteren na de middag in de Comanchestraat aangehouden. Dat heeft woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover deze krant bevestigd.

 

Advertentie

 

,,De aanhouding werd gedaan in het kader van een drugsonderzoek in verband met een ongeluk waarbij twee boten betrokken waren. Het ongeluk deed zich vorig jaar op 15 december tussen Curaçao en Klein Curaçao voor”, zo legde Serphos uit.

De arrestatie van A.J. volgt op de huiszoekingen van afgelopen dinsdag op verschillende adressen op Curaçao; daarbij werd de kustwachter A.M. aangehouden.

,,Bij die huiszoekingen werd A.M. niet aangetroffen, maar vandaag is het wel gelukt om hem te arresteren.”

Bij de huiszoekingen zijn er verschillende goederen zoals een Harley Davidson, twee auto’s, mobiele telefoons en bankafschriften in beslag genomen.

De woordvoerder van het OM sluit niet uit dat er lopende het onderzoek nog meer aanhoudingen zullen volgen, maar benadrukte dat het onderzoek zich nog een pril stadium bevindt.

Bij de kustwacht zijn er dit moment 5 geschorste personeelsleden, waaronder de twee die onlangs zijn gearresteerd. Vlak na het ongeluk met de boten, werden drie kustwachters geschorst, onder wie de inmiddels aangehouden A.M. en A.J..

Ongeveer een maand geleden werd een kustwachter tijdens een routinecontrole bij een uitgaansgelegenheid bij het Waaigat gearresteerd. De vijfde geschorste kustwachter werd ongeveer een jaar geleden al geschorst.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *