27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Chinese bevolking merkt niets van veiligheidsmaatregelen’

navarroWILLEMSTAD — De Chinese bevolking in onze samenleving merkt niets van de door minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) aangekondigde veiligheidsmaatregelen.
Details over deze veiligheidsmaatregelen werden echter toen niet bekendgemaakt, maar ‘wij merken helemaal niets’, aldus een woordvoerder.

De minister kondigde meer veiligheidsmaatregelen aan tijdens een vergadering op 13 mei met de vertegenwoordigers van de Chinese bevolking over onder andere de ontwikkelingen rond de moord op de 43-jarige eigenaar van Hua Jiant Minimarket op klaarlichte dag bij Janwe.
De Chinezen gaven toen duidelijk aan dat ze meer bescherming willen overdag, maar merken er weinig tot helemaal niets van.
Dit, terwijl de zorgelijke ontwikkeling met de dag erger wordt.
De overvallers gaan hun gang en de ondernemers kunnen hier weinig tegen doen, voegt de woordvoerder eraan toe.

- Advertentie -

De Chinezen doen zelf veel om henzelf te beveiligen door bijvoorbeeld (nog) meer beveiligingscamera’s te plaatsen.
Maar sinds het voor de criminelen duidelijk is geworden dat de politie de opnames in beslag neemt voor onderzoek, nemen ze na de (gewapende) overval de videobeelden mee, in een poging dit te belemmeren.

Volgens de Chinezen zullen meer politiepatrouilles op straat voor meer veiligheid moeten gaan zorgen.
Het ministerie van Justitie zou dit naar hun mening kunnen regelen, om de criminaliteit waarmee deze ondernemers te maken hebben de kop in te drukken.
Bovendien zit er voor de moord op de 43-jarige ondernemer Yinghua Wu nog niemand vast, wat voor meer angst zorgt.
Een bekende van de politie werd eerder in verband met deze zaak door zijn moeder aangegeven bij de politie, maar werd later vrijgelaten toen bleek dat hij niets met dit overval te maken had. Er doen verder geruchten de ronde dat de werkelijke daders uit Koraal Specht komen en dat ze het land ondertussen zijn uitgevlucht.

Iedereen die informatie heeft over deze zaak wordt alsnog opgeroepen om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 911 of de anonieme tiplijn 108.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -