28 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

Cheque voor nieuwe school

HomeNieuwsCheque voor nieuwe school
Het moment waarop de cheque werd overhandigd. FOTO RKCS ©2012
Het moment waarop de cheque werd overhandigd.
FOTO RKCS ©2012

Willemstad – Usona heeft twee miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de bouw van een eigen gebouw voor de Soeur Hedwigschool die al zestig jaar ondergebracht is bij het Mgr. Verriet Instituut.

Een mijlpaal in het streven van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) naar kwaliteitsonderwijs voor iedereen.
Het project, dat al in 2000 in gang werd gezet, of beter gezegd: het zoeken naar fondsen ervoor, bestaat uit twee delen.
Te weten het bouwen van een eigen school voor speciaal basis onderwijs met daarin ook ondergebracht een plek voor voortgezet onderwijs voor jongeren met een een- of meervoudige lichamelijke handicap.
In het project zijn ook het meubilair, de methodes en andere speciale benodigde materialen opgenomen.
Het RKCS is zeer verheugd dat Usona het project heeft goedgekeurd.
In 2011 werd er een akkoord getekend voor een terrein voor de school met de SGR-groep. Langzaam maar zeker werd deze ‘droom van een eigen plek’ steeds meer concreet.
En met de cheque van Usona kan er in elk geval begonnen worden met de bouw van het nieuwe schoolgebouw dat gesitueerd is vlak naast het Mgr. Verriet Instituut. De bouw zal in januari 2013 beginnen.

,,Er zal nog naar aanvullende fondsen gezocht moeten worden maar dit is een heel mooi begin”

, zo laat de directrice van het RKCS Lisette van Lamoen-Garmers weten.
Tijdens een feestelijke viering in het Hiltonhotel werd de cheque van Usona in het bijzijn van leerlingen, ouders en het schoolteam overhandigd.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties