Fonds geeft drumstellen en lessen weg

Willemstad – Het Winthrop R.F. Curiel Fonds (WRFC Fonds) heeft drie drumstellen en een jaar lang lessen weggegeven aan drie jonge talenten. Hiermee is het eerste project uit het pas opgerichte fonds werkelijkheid geworden.

Behalve de drumstellen heeft het fonds er ook voor gezorgd dat ze een jaar les kunnen volgen bij de wereldberoemde Curaçaose percussionist Pernell Saturnino. FOTO WRFC FONDS ©2012

Behalve de drumstellen heeft het fonds er ook voor gezorgd dat ze een jaar les kunnen volgen bij de wereldberoemde Curaçaose percussionist Pernell Saturnino. FOTO WRFC FONDS ©2012

De talenten,

-*-Jemerson Cadeau,
-*-Jonathan Dominique
-*en Jurven Clara

hadden niet de beschikking over een drumstel, konden thuis daarom niet oefenen en liepen dus achter met de lessen.
Zo, legt het fonds uit, is het idee geboren om deze jonge talenten met een drumstel te ondersteunen, gefinancierd door het WRFC Fonds.

Behalve de drumstellen heeft het fonds er ook voor gezorgd dat ze een jaar les kunnen volgen bij de wereldberoemde Curaçaose percussionist, Pernell Saturnino.
Hij heeft onder andere een Grammy Award gewonnen en heeft de Cola Debrot Prijs 2011 in zijn prijzenkast staan.

Het fonds werd opgericht ter gelegenheid van het uittreden van Winthrop Curiel uit het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG).
Ter ere van het bestuurslid, dat 25 jaar lid is geweest waarvan achttien jaar in de functie van voorzitter, werd het eerste cultuurfonds op naam in het leven geroepen.

Het WRFC heeft zichzelf onder andere de taak toebedeeld om jeugdig muziektalent te ondersteunen.
Muziek is volgens het fonds een fundamenteel onderdeel van onze cultuur en kan een grote rol spelen in de opvoeding van het kind.

,,Door muziek leren jonge kinderen op een unieke manier hun emoties op natuurlijke en evenwichtige manier uit te drukken en te communiceren met hun omgeving”

, laat het fonds weten.

Het WRFC Fonds staat open voor de indiening van initiatieven tot maximaal 5.000 gulden per aanvraag, deze moeten wel aan een voor het fonds belangrijke eis voldoen.
Zo dient de aanvraag ter financiële ondersteuning van initiatieven op het gebied van muziek, drama en dans of ter stimulering van de muzikale of artistieke ontwikkeling van jongeren tot en met achttien jaar zijn.

Aanvragen kunnen met ingang van 2 januari 2013 worden ingediend bij het PBCCG-kantoor aan de Kaya Fraternan di Skèrpenè 1.

Meer informatie kan worden verkregen via 7671584.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *