CC | Only 1 out of 5 companies has cyber security high on the agenda

Alarming findings in KPMG research

Elaine Oleana – KPMG

WILLEMSTAD – Worldwide almost daily Cyber-attacks are experienced by companies with most of the time severe consequences for the continuity of the business and its services to clients.

The major impact of Cyber-attacks would certainly justify putting Cyber Security high on the boardroom agenda. KPMG Dutch Caribbean & Suriname (KPMG DC&S) advises her clients structurally to incorporate cyber security efforts in annual reports. A benchmark study by KPMG in 800 companies across 28 countries shows however that few companies give Cyber Security the attention it requires.

Diligence

Investors, governments and global regulators are increasingly challenging Board Members to actively demonstrate diligence in the area of Cyber Security. They expect sensitive information to be protected and systems to be resilient to both cyber incidents as deliberate attacks. Clients expect that services are available and data is protected when it is being stored or processed.

However, the KPMG research shows that 84% of the surveyed companies in the Caribbean pay insufficient attention to Cyber Security. “Taking the recent global and regional cyber-attacks into consideration, one may wonder why the sense of urgency of Boards of Directors and Senior Executives is not much higher” says, Mrs. Elaine Oleana, in charge of the Cyber Security services at KPMG DC&S.

The most important highlights of the KPMG benchmark study results for the Dutch Caribbean and Suriname are:

 • Cyber Security as a ‘Board Responsibility’ is reported in only 6% of the cases, which is significantly lower than in the rest of the Caribbean (11%) and in the total of companies surveyed (20%).
 • In only 6% of the companies operating in the Dutch Caribbean and Suriname, Cyber Security is mentioned as a sentence or as a full paragraph. In this respect the Dutch Caribbean and Suriname are not keeping pace with the rest of the Caribbean or the rest of the world, with averages of 16% and 44% respectively.
 • Security Awareness, Privacy, Security Monitoring, Threat Intelligence and ICS/SCADA are the only Cyber Security topics mentioned in the Dutch Caribbean and Suriname annual reports.
 • The Financial Industry in our region is more leading in Cyber Security governance then other industries, but still, the percentage is remarkably lower, compared to the overall average.

 

Mrs. Oleana points out that “there is much room for improvement on cyber security governance and in the explicit recognition of board level responsibility”. She adds that “It is no longer a question of whether an organization will be attacked, but rather when it will be attacked. Will our companies be ready to respond?”

For more information about this benchmark study, please visit our website: www.kpmg.cw or http://bit.ly/2txbtdw for direct access.

Bron: CuracaoChronicle

10 Reacties op “CC | Only 1 out of 5 companies has cyber security high on the agenda

 1. Ja, maar ben ik dan een man of een vrouw.
  Misschien ga ik wel samen met mijn vrouw (of man).

 2. @LaStiwz , Drechi pe had jullie een keer uitgenodigd en je zei dat je niet zal komen omdat je naar Ladies Night ga, trouwens het is weer dinsdag.

  Geniet van jouw nacht.

 3. @Enri: ben ik nu een man of een vrouw?

  Ik snap nu dat je van het hele Ladies Night Campo verhaal niets hebt begrepen.
  Ik snap nu dat je vrijwel niets begrijpt.

  Aan de señora van Enri: mucha fuerza.

 4. @Drechi pa bo kijkt hoe je LaStiwz vernederd omdat hij elke dinsdagavond naar Ladies night in Campo gaat kijken.

  Dat hij graag naar mannelijke stripper kijkt is zijn goed recht.

  Ik ga elke begin van de maand als de nieuwe dames komen werken, maar jij gaat nooit.

  In de volksmond zeggen ze “alleen m?r?k? gaan nooit naar campo, hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 5. @Enri: het wordt lekker weer vandaag, kun je niet gaan varen?

 6. Drechi pa bosnan Tur

  @Keta,
  De bijlagen die JIJ bij elke nonsense stuk die jij op KKC plaatst aanhecht Keta, zijn ook allemaaaaaal bedenkelijk dus!
  Wetende dat jij een beroemde Campoganger bent, die het alleen maar over Gays heeft, doet me ernstig aan je geaardheid twijfelen… en dus je “bewijzen”!!!
  Van jou open ik nog niet eens een TELEGRAM, thuis bezorgd door de Post!

 7. Als je een goede geüpdatet antivirus en besturingssysteem (Win7 ) of hoger hebt op jouw pc dan zit je al goed qua beveiliging.

  Het probleem begint als je onbekende bijlagen download vanuit een onbekende email of het kijken naar porno met die pc.

 8. @ericlapas. Ik denk niet dat het een kwestie is van leeftijd, maar van structuren. Ik geloof ook in young professionals, maar de praktijk is gebaseerd op ervaring en ervaring heeft meer waarde dan een papiertje. Het probleem op ons eiland zijn de oude structuren en het patronage systeem. De oude garde is er onderdeel van en de jonge garde wordt ermee besmet. Het niveau is zo laag dat geen enkele professional zich geroepen voelt om zich in deze beerput te storten. Wij hebben juist mensen als Steven Martina nodig om de baan enigszins te ruimen voor nieuw betrouwbaar bloed dat los staat van de gesettelde orde. Schotte was zo’n persoon, maar heeft er een potje van gemaakt door zijn eigen hebzucht. Het heeft dus niets met leeftijd te maken. Vraag maar aan onze Minister-President. Die was ooit eens uit de politiek gestapt vanwege idealen. De huidige Rhuggenaath is niet de Rhuggenaath van toen. De Indiër daarentegen is neutraal en voert uit wat hem opgedragen wordt. Hij heeft geen belangen, behalve zijn salaris. Daarom krijgt hij de voorkeur, ondanks het gemis van eventuele expertise.

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Tja Eric,
  I hear you! En ik begrijp volkomen waar je heen wilt.
  Maar: als de “goede” jongeren met geen stok de politiek in zijn te slaan, dan blijf je keer op keer dit soort figuren als “Mandatario” terugkrijgen.

  En zo je wel jongeren zover hebt gekregen om een kans te wagen in de politiek, dan worden ze uitgelokt, omgekocht, weggehoond, in verlegenheid gebracht door ondoordachte uitspraken, in de problemen geintervieuwed, lullen zichzelf in de problemen door een te grote mond, en zelfs en publique WEGGESLAGEN…….
  Vraag vandaag de dag aan een VSBO of SBO leerling eens hoeveel statenleden er zijn, dan kunnen we nog lachen, alhoewel we hard zouden moeten huilen.
  We hebben nog een heeeeeeeel lange weg te gaan.
  En zeker als de “oude garde”, met hulp van sommige mensen op dit forum en met goedvinden van Nederland en handlangers in het zadel gehouden worden (met korte onderbrekingen van misschien een paar maanden).

  Echt Eric: we hebben een gigantisch probleem.
  Maar elk volk heeft de regering die ze verdient. Zelf hebben gekozen, toch?

 10. ericlapas

  Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen oude mensen maar als ik naar de parlementsleden en ministers kijk, zijn de meesten ver boven de vijftig. De vorige minister van onderwijs was bezig met een commissie met iemand als Betrian in de commisie. Wij hebben nu iemand als Steven Martina als minister van economische zaken ondanks zijn indrukwekkende cv ben ik bang dat zijn kennis verouderd is om niet te spreken over mensen als Suzy Camelia Römer en de andere ministers. Af en toe spreek ik wat hoge ambtenaren die ministers van adviezen voorzien. Hun niveau is om te janken diep en diep triest. De meesten zitten op die positie dankzij een politieke godfather.

  Ik ben zeker van dat de jeugd werkeloosheid (+ verborgen werkeloosheid) zeker rond de 40% moet zijn.

  Als ik de bank bij Plaza Jojo Correa binnenloop zie ik daar zoveel mensen werken waarbij met een goede automatisering zeker de helft naar huis kan. Bij de overheid is het niet anders, bij de douane werken rond 200 mensen dat is zeker 100 te veel. Zo kan ik wel doorgaan. Wat is mijn punt?

  Wij proberen de vooruitgang tegen te houden in plaats van daar van te profiteren. Automatisering is het vak van de toekomst een goede JAVA (programmeertaal) programmeur kan meer dan een minister verdienen. In Europa en Amerika zijn automatiseringspersoneel niet te krijgen. De meeste ICT personeel wordt nu uit India geïmporteerd. Ik heb met Indiërs gewerkt en het niveau is niet van kanta Macamba en ze communiceren slecht.

  Volgens mij kunnen onze jongeren dit veel beter wij hebben heel veel talentvolle jongeren. Wij kunnen hier met de juiste mensen onze jongeren opleiden tot goede computer programmeurs en testers zodat ze overal in de wereld uitblinken.
  De basis van programmeren is gebaseerd op de binaire getallen stelsel 0 en 1 dat maakt het voor iedereen makkelijk. Er is niets makkelijker dan binair rekenen 0 + 1 = 1, 0 * 1 = 0, 1 + 1 = 10. Het is geen rocket science. En who cares als je voltooide tijd en toekomstige tijd en d of dt verkeerd gebruikt.

  Laten we de eerste stap zetten en 80 % van onze politici met vervroegd pensioen naar huis sturen. Het gaat om onze jongeren mensen en een beter leven voor iedereen. Weliswaar een socialistisch gedachte, maar jullie begrijpen wat ik bedoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *