CC | May Henriquez is the 12th Outstanding Woman

Alba Chatlein moderator, Reyna Joe organizer and Nicole Henriquez daughter of the 12th Outstanding Woman.

WILLEMSTAD – The 12th Outstanding Woman recognized during the 14th Annual Women Conference in Curaçao ‘About Legacy and Female Leadership’ is the late May Henriquez (1915 – 1999) from Curaçao.

The recognition is for the work she did during her life that strengthened the language of Papiamentu and contributed to making it a strong communication tool.

Papiamentu is the native language spoken in Curaçao, Aruba and Bonaire.

Having a strong native language is important for the identity of people who speak the language.

It is also a tool for nation building being spoken by the majority of the people across all borders notwithstanding the social status or where the person came from.

Papiamentu is now considered one of the most dynamic creole languages in the world.

Her legacy must continue since much must still be done to keep the respect for the language.

The Outstanding Woman recognized during the Annual Women Conference in Curaçao is from the Caribbean, was over 60 when she passed away and the work that she did serves her community and lives of other women.

On the picture from left to right Alba Chatlein moderator, Reyna Joe organizer and Nicole Henriquez daughter of the 12th Outstanding Woman.

Bron: CuracaoChronicle

3 Reacties op “CC | May Henriquez is the 12th Outstanding Woman

 1. @ericlapas schreef; “Nou denk ik niet dat Reyna Joe een minderwaardigheidsgevoel heeft of zich minder voelt dan anderen. Dat is wel de indruk die een vrouw met een pruik of extensies bij mij wekt. Blijkbaar hebben vrouwen 200 jaar na de slavernij nog steeds de behoefte om op de blanke shon vrouw te lijken en schamen zij zich voor hun kroes haar.”…aldus ericlapas

  Ericlapas schrijft dat hij niet denkt dat Reyna Joe last heeft van minderwaardigheidsgevoelens, maar tegelijkertijd meent hij dat het bij hem wel ‘die indruk’ wekt als een zwarte vrouw een pruik draagt. Met andere woorden zegt hij eigenlijk dat genoemde vrouw dus wel degelijk last heeft van minderwaardigheidsgevoelens, dat is immers ‘de indruk’ die het bij hem wekt.

  Overigens, zowel pruiken als valse baarden waren/zijn al duizenden jaren in gebruik door verschillende volkeren op deze wereld, denk maar aan de Assyriers, de oude Egyptenaren, de Babyloniërs en niet te vergeten de 17e , 18e en 19e eeuwse West-Europeanen, zelfs de mannen hadden zwaar bepoederde gezichten en droegen grote krul(lende) pruiken.. Mensen houden eenmaal van lichaamsversierselen.

  Het is wel een waarheid dat zwarte afstammelingen van Afrikaanse slaven uit de Cariben, Zuid en Noord Amerika zich schamen voor hun kroeshaar, maar dat is aangeprate schaamte, want echte Afrikanen schijnen die last niet met zich mee te dragen.

  Dat zwarte Caribische, Zuid en Noord-amerikaanse vrouwen én mannen behoorlijke minderwaardigheidsgevoelens t.o.v. hun vroegere meesters hebben overgehouden staat buiten kijf, het is een waarheid als een koe.

  Maar het dragen van pruiken e.a. versierselen heeft mijn inziens weinig te maken met minderwaardigheidsgevoelens, maar eerder met ‘normaal’ menselijk kopieergedrag. Tegenwoordig is het in de States erg ‘in’ dat jonge blanke vrouwen zich middels plastische chirurgie een negerinnenkont en dikke lippen aanmeten, niet omdat zij zich minder voelen dan de zwarte vrouw, maar juist omdat zij het mooi en sexy vinden. Door de hele menselijke geschiedenis heen is het nooit anders geweest.

  Natuurvolken zoals bijvoorbeeld de Papoeas van Nieuw Guinea vonden en vinden paradijsvogels e.a. prachtige dieren zo mooi en betoverend, dat zij zich met de veren van die prachtige diertjes tooiden en zelfs dansen en rituelen ontwikkelden waar zij die diertjes naspeelden en nog steeds is dat het geval. Afrikaanse stammen die zich de wilde manen van de leeuw aanmeten, Indianen uit het amazonegebied die de panter aanbaden en zich met panterhuiden tooiden etc & etc.

  Toen de Romeinen de wilde Germaanse stammen in west en noord Europa domineerden.
  In die tijden was er ook sprake van minderwaardigheidsgevoelens ten overstaan van de Romeinse heersers, maar de overwonnenen hulden zich langzamerhand wel in dezelfde romeinse kleding en kopieerden zelfs de manieren van de ‘moderne’ Romeinse heersers. De tot slaven gemaakte Germanen en verwante Europese stammen waren niet zwart.

  Tot slot beweert ericlapas dat er goed nieuws is voor de dames, hij vindt zelfs kale vrouwen sexy…ware het niet dat die sexy kale vrouwen misschien niet openstaan voor een bejaarde kale ericlapas..hihihihihi.. :lol :lol 😆

 2. Ik ook. En het haar op haar hoofd in 2 staartjes maakt het helemaal kompleet.

 3. ericlapas

  Als ik de definitie van “minderwaardigheidsgevoel” in het woordenboek zoek, staat; het gevoel altijd tekort te schieten en minder waard te zijn dan anderen. Nou denk ik niet dat Reyna Joe een minderwaardigheidsgevoel heeft of zich minder voelt dan anderen. Dat is wel de indruk die een vrouw met een pruik of extensies bij mij wekt. Blijkbaar hebben vrouwen 200 jaar na de slavernij nog steeds de behoefte om op de blanke shon vrouw te lijken en schamen zij zich voor hun kroes haar.
  Nou dames er is goed nieuws @ericlapas vindt zelfs een kale vrouw sexy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *