27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Caricom welwillend over verzoek Curaçao

caricomWILLEMSTAD — Maxine McClean, de minister van Buitenlandse Zaken en Handel van Barbados, is er zeker van dat Curaçao aan de criteria voldoet om geassocieerd lid van Caricom te worden. Volgens haar staan de lidstaten van Caricom welwillend tegenover het verzoek van Curaçao. Dat is naar voren gekomen in een gesprek tussen McClean en premier Ivar Asjes tijdens een bilaterale ontmoeting in New York, eind vorige maand.

Advertentie

- Advertentie -

In dat gesprek gaf premier Asjes aan dat Curaçao en Barbados veel gemeen hebben en dat Barbados in veel opzichten zelfs een voorbeeld is voor Curaçao.
Hij sprak de hoop uit te kunnen rekenen op de steun van Barbados voor het verzoek van Curaçao om geassocieerd lid te worden van Caricom.
Mc- Clean gaf aan dat Curaçao op haar steun kon rekenen.
Dat meldt Asjes in een reisverslag over zijn deelname aan de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York, in welk kader de ontmoeting plaatsvond.
Ook had hij een bilateraal gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken van Trinidad, Winston Dookeran.
Ook aan Dookeran heeft Asjes steun gevraagd voor het verzoek.
In dat verband heeft hij aangegeven dat Curaçao als een verbindingsschakel zou kunnen fungeren tussen de Caricom-lidstaten en Latijns-Amerika.
Caricom is de afkorting van Caribbean Community and Common Market.
Het doel van de Caricom is het verbeteren van de handels- en economische relaties tussen de verschillende leden en de coördinatie en regulatie van deze relaties.
Momenteel zijn er vijftien lidstaten van Caricom, waaronder Barbados en Trinidad.
Er zijn vijf geassocieerde lidstaten; alle Britse overzeese gebieden.
Ook zijn er nog acht waarnemende landen, waaronder Aruba, Curaçao en St. Maarten.
Kort na het aanvaarden van de status als autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden hebben Curaçao en St. Maarten het verzoek ingediend om geassocieerd lid te worden.
Vorig jaar werd er door de raad van ministers van Caricom een werkgroep ingesteld die zich bezig zou gaan houden met deze aanvraag.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -