CaribenVandaag | Advocate maakt hoofdredacteur Knipselkrant uit voor ‘trut’

Advocate Princee aan Emoore/EMS Egaming trustbaas George Zinnicq Bergmann: “FYI – voelt heel goed om die trut even op haar plek te zetten!” | Foto Ox & Wolf

Willemstad – Advocate Willemieke Princée van het advocatenkantoor OX-Wolf in Willemstad heeft hoofdredacteur Nardy Cramm van de Knipselkrant Curaçao uitgemaakt voor ‘trut’.

Princée doet dat in een email die zij naar haar cliënt, de vanuit Curaçao opererende Nederlandse zakenman George van Zinnicq Bergmann, eigenaar van een wereldwijd conglomeraat van trustkantoren, stuurde. De advocate informeerde Bergmann over de uitspraak in kort geding die zij namens hem tegen Cramm had aangespannen.

De rechter legde de Knipselkrant op een rectificatie te plaatsen, kennelijk tot grote blijdschap van Princée, want die schrijft aan Bergmann: “Voelt heel goed om die trut even op haar plaats te zetten!”

Bergmann kwam enkele weken geleden in het nieuws omdat een door hem c.q. zijn trustbedrijf opgerichte en bestuurde exploitant van online kansspelen wegens illegale activiteiten door de Nederlandse Kansspelautoriteit een boete van 500.000 euro opgelegd kreeg.

Bron: Cariben Vandaag

Naschrift KKC

34 Reacties op “CaribenVandaag | Advocate maakt hoofdredacteur Knipselkrant uit voor ‘trut’

 1. Gefelicteerd Willemieke Princée! Je bent nu Managing Partner geworden van Ox en Wolf!

 2. @Maartje, volgens mij volg je het niet. Het is jouw vriendinnetje Willemieke die een persoonlijke issue aannam en de tegenpartij trut noemt. Trouwens trut betekend niet niet-hardwerkend.

 3. @Willemieke Princée
  Lekker smoeltje. Begrijpelijker wijze weet je daar vermoedelijk wel goed gebruik van te maken.

  Ongemeend advies:
  Gewoon sodawater drinken. Daar wordt je niet geil van……..
  Alhoewel: er is een gezegde dat gaat over een dronken vrouw in bed…..

  @Joost van den Vondel
  Limerick:
  O kerstnacht, schoner dan de dagen,
  Hoe kan Herodes ‘t licht verdraegen,

  Oh nee verkeerd, even opnieuw;

  • Er was er eens een advocate die met haar cliënten goed kon opschieten,
  • Hoe dat kwam?: Nou, ze had zulke leuke t***ten,
  o Wat kon ze daar mee doen?
  o Wel, verdienen haar poen.
  • Met veel pecunia, kun jij ER ook fijn van genieten.

 4. @Koei in de Boei
  Goede analyse. Valt weinig aan toe te voegen. Misschien nog dit:

  Advocate Willemieke Princée keek zeker in de spiegel toen ze dacht: “Voelt heel goed om die trut even op haar plek te zetten!” Dit bleef bij haar beklijven en ze heeft deze frase per ongeluk – toen ze stom dronken *) was na 10 borrels om “feest” te vieren – per ongeluk in een e-mail opgenomen en op ‘Aan allen” geklikt. Het bericht kwam toen ook bij “Goddess” Karma terecht.

  Het gezegde luidt: “Wie schijft, leest twee keer (Qui scribit, bis legit; kan Pope Francis het ook nog een beetje volgen) maar als je “teut” bent dan denk je hier niet aan.

  *) Ook voor “volwaardig geëvolueerde suffragettes” kan alcohol “gevaarlijk” zijn. Er is niet voor niets een verbod op alcoholhouden dranken….

 5. Koei in de Boei

  De rectificatie is op zich een pyrrusoverwinning. Een kleine vergoeding voor de hoofdprijs. De echte winst van dit tumultueuze geschil is de media aandacht en de foto van van Bergmann.. die is blijven staan. De vrees is bewaarheid geworden ondanks als de dood om ontmaskerd te worden. Zo een lieve lachende kop doet toch geen mens kwaad? En nog minder een onvolwassen, geestelijk weerloos kind. Dit soort mensen hebben het beste voor met de mensheid.

  Prachtig Nardy. Well done. Ego loos de rectificaties plaatsen ten nutte van het overstijgende belang. Jij herleest vast en zeker elke maand ego is the enemy van Ryan Holiday. Als mens ben jij met kop en schouders beter dan dat huppel trutje die zowat orgastisch van de opwinding op de verkeerde knop drukte. Terug, ik dwaal af.

  Ik kan er nu een gezicht bij plaatsen, als ik die kopschuwe kop tegenkom bij het winkelen bij Centrum of Van der Tweel of Karakter.

  Ik heb zo de indruk dat @Jan Cees in zijn proza verontwaardiging, niet alle stukken heeft gelezen. De vordering op grond van het portretrecht was een inkopper. De rechter kon niet anders dan die toewijzen. Voor het overige, als je regelmatig de publicaties in Mediaforum bijhoudt en de Smartengeld bundel opslaat, dan kun je pretty sure weten waar en hoe de bal zal rollen.

  Saai voor de rechters, zowat alles is al ingekaderd, als de gegriefde mens in het burgerlijk recht zijn verhaal komt halen en bulk de rectificatie en uitingsvrijheid aan de kaak stelt. De calculerende pers kent de klappen van de zweep en wacht rustig af. Rectificeren is part of the game to keep the public informed and warned.

  De stukken van Ox en Wolff gemachtigde getuigen niet van indrukwekkende eruditie, scherpzinnigheid of intelligentie. Kort knip en plakwerk van gortdroge zinledige formules, tegen megatarieven. Een hip kantoor begrijp ik, gevestigd in het voormalig ouderlijk huis van George Lichtveld, waar omzet draaien, geld verdienen, work hard and play hard a la sex and the city hoog in het vaandel staat van volwaardig geëvolueerde suffragettes en dolle mina’s. Winnen kost geld en de Chablis en Sancerre zal des te kostelijker door de keel klokken bij Omundo, het klein vergenoegen van hen die in een afgepaste en afgegrendelde wereld leven.

  Tot slot,
  De geldelijke belangen zijn enorm in de goksector.
  Vandaar dat de Kansspelautoriteit zo kort voor het opengaan van die online markt zowat een heksenjacht is begonnen.
  Een kijkje nemen?

  De rat van Amsterdam van Pieter Waterdrager geeft een gefascineerde inkijk in die wereld, uiteraard met gefingeerde personen en gefingeerde contacten met het Koninklijk huis.

  De goede doelen lotterij. Tragisch noodlot is dat een hoofdrolspeelster, de laatste telg uit een gefortuneerd koopmansgeslacht na de ontdekking van borstkanker, zich terugtrekt uit haar jetset leven en uiteindelijk godsverlaten door de tuinman van de landgoederen, als laatste wordt bijgezet in het familiegraf. 600 pagina’s. Het leest als een trein, ook voor de ongeletterden onder ons met een korte aandachtsboog.

  Soldaten en advocaten zijn ieder op zich een bijzonder soort mens. De een verdedigd het land tegen soldij de ander de belangen tegen honorarium. De samenleving kan niet zonder hen. Vraag eens aan een well to do burger of hij zijn zoon naar het front zou willen sturen to defend freedom of zijn dochter als helikopterpiloot in het leger wil. Deze defenders of the faith eindigen niet zelden gebruikt, verbruikt, opgebruikt, verguisd en vergeten.

  Shakespeare zei ooit; First, let kill all the lawyers. Lets hope not.

 6. @Jan Cees Slootheer
  Als ze zo doorgaan zullen ze kinderloos blijven. Sommigen hebben al kinderen dus die kunnen blijven “werken” tot ze ook verzuurd zijn.

 7. Jan Cees Slootheer

  Broekzak vestzak constructie.
  De huisadvocaat van.
  Prachtig die vrouwelijke advocaten
  die te huur zijn voor geld.
  Een subtiel verschil met een huwelijk.
  Recht overeind is blijven staan
  de veroordeling tot een fikse boete.
  Bedrijfsrisico. Slechts geldelijk hier.
  Beroepscriminelen calculeren dat gewoon in
  dat ze een of enkele keren tegen de lamp lopen.
  Daar worden zij alleen maar slimmer, gehaaider en geharder van.
  Na de gokexploitanten hebben ook zij een dikke huid.
  Geld maakt veel goed, maar niet altijd gelukkig
  en gezondheid kun je er niet mee kopen.
  Steve Jobs heeft het geweten.
  Het zal hun in de reet roesten wat men over hen denkt en zegt.

  Uiteindelijk kunnen ook de illegale criminelen,
  advocaten betalen
  die de waarheid naar hun hand weten te zetten.
  De een uit gokinkomsten de anderen
  uit illegale inkomsten
  Crime does pay.

  Wie de grenzen opzoekt
  van het betamelijke en het toelaatbare
  gaat er wel eens over heen.
  Dat loont en dat moet.
  Aan beide zijden.
  Aan de ene kant het geldelijk belang,
  van het lofprijzende gokken.
  Aan de andere kant de vrijheid van meningsuiting,
  ingeklemd tussen het leerstuk en rijkgeschakeerde jurisprudentie over de aantasting van de eer en goede naam.
  Een doolhof waar je gemakkelijk in struikelt op futiliteiten als het onnodig of onnodig grievend zou zijn ter beoordeling
  van de rechtspraak met ruime rechterlijke discretionaire bevoegdheid.

  Chapeau knipselkrant
  om dit voor het voetlicht te brengen.
  Een schrammetje maakt je des te
  heldhaftiger en geloofwaardiger.

  Die dames zullen zich te zijner tijd
  aan hun kinderen gaan wijden
  wanneer carrière gerelateerde
  gedragsproblemen de kop opsteken,
  en zij zich bewezen hebben geacht
  en realiseren dat het enige recht
  het aanrecht is.

 8. Hallo Maartje (O&W?),
  FYI [inderdaad, dit is een Engelse afkorting, maar dat mag]
  Het zijn inderdaad hardwerkende dames, maar de meeste andere hardwerkende dames nemen geen nog harder werkende dames de maat.

 9. Zeg het is wel heel makkelijk om de dames van Ox en Wolf trutten te gaan noemen. Het zijn hardwerkende vrouwen die goed verdienen. Is daar wat mis mee?

 10. @Brian S | 28 januari 2021 om 04:16 |
  QUOTE
  “Een andere partner van Ox en Wolf Carine Jansch is namelijk getrouwd met George van Zinnicq Bergmann.” EOQ.

  Ja, het is een kleine gemeeschap hier. Oh ja, Car Jan en Geo v Zin Berg zijn ook lid van de (juristen) fietsclub Bellisima. Overigens is zij wel clubkampioen. Een snelle dame dus, net als alle andere “schoonheden” in de O&W club. T’is maar dat je het weet.

 11. Willemieke Princée.. Bij de naam moet ik al denken aan een hockey tutje.

  In mijn studententijd in Nederland liepen we graag hockey feestjes af voor de Willemiekeś, Annefleur’s, Liselotte’s en Margots.

 12. Zijn behoorlijke trutten die partners van Ox & Wolf. Maar ze verdienen wel meer per uur dan de meeste van ons in een dag of week verdienen. Dus wie lacht hier het hardst….

 13. Ha die Brian, daar zeg je me wat ‘een behoorlijk advocatenkantoor’ 🙂

 14. Naar verluid is drankorgel Carla Hueck van Experensia zeer geinteresseerd in een baan bij het zat-vocatenkantoor van Willemieke Princee.

  Ook alcomobilist Carlos Monk heeft al interesse getoond en maakt een goede kans door zijn ervaring met het indien van aangiftes.

 15. Ox & Wolf?
  Advocatenkantoor Huppeltrutje lijkt me gepaster.

 16. Het is toch al een persoonlijke issue. Een andere partner van Ox en Wolf Carine Jansch is namelijk getrouwd met George van Zinnicq Bergmann. Een behoorlijk advocaten kantoor gaat geen persoonlijke issues beslechten.

  @Ninke (of Ox en Wolf partner?), Op Curacao zijn er vrijwel geen zolders!

 17. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 18. @Ninke | 27 januari 2021 om 22:21 |

  Misschien bevriend met Ox @ Wolf? Of is Ninke een pseudoniem voor één van de advocaten van dit kantoor….. zou zo maar kunnen!

 19. …..”Als Nardy een trut is hoe noem je dan bv een collega van Willemieke die wel vaker stom dronken bij Omundo zit?”……

  @Brian ,Een “Zatvolzaadjes”??

 20. ME Jongbloed

  Weer zo’n voorbeeld waarbij er achter iemands rug een niet vleiende opmerking wordt gemaakt en in haar enthousiasme stuurt Willemieke vervolgens de mail per abuis ook naar Nardy en dat gebeurt op een advocatenkantoor die op Curacao een goede naam wordt toegedicht. Zo kinderlijk dom en onprofessioneel.

 21. @Brian S: je voelt je vast mannelijk daar op die zolderkamer met een pot vaseline…

 22. Als Nardy een trut is hoe noem je dan bv een collega van Willemieke die wel vaker stom dronken bij Omundo zit?

 23. ……”Dit eiland heeft behoefte aan “Trutten”, zeer zeker de trutten die de gevestigde orde prikken en zaken blootleggen”….

  @Tuna! LOL, be a proud “Trut”
  Karma came quick voor “Billemieke “.

  En ja advocaten die net zo hard meevreten uit de ruif van de gevestigde orde hebben we zat.

 24. Dit eiland heeft behoefte aan “Trutten”, zeer zeker de trutten die de gevestigde orde prikken en zaken blootleggen. Advocaten hebben we hier zat om alles weer af te dekken, deze advocaat heeft kennelijk de les “Hoe verstuur ik een mail en aan wie” gemist. Zegt iets over de advocaat.

 25. Ontslag krijgen omdat je **** directeur een byside e-mail naar het hele kantoor stuurde?

  Typisch Curaçaose dicta-managementstijl. Hij had op staande voet ontslagen moeten worden, althans dat is de policy bij hele grote kantoren als je nonsense mails naar “all” stuurt.

  Maar weinig goede/ empathische management mores te bespeuren op deze rock, het zijn gewoon “I tell you what/when/how to obey me “toppers”

 26. Ik zie dat Wippiemieke de e-mail per ongeluk zelf aan Nardy gestuurd heeft.

  Doet me denken aan Ralph ‘****’ Palm, die toen hij bij KPMG werkte eens per ongeluk een mail aan zijn byside op Aruba naar heel KPMG stuurde.

  Die moest toen onder toezicht uit elke mailbox verwijderd worden, op straffe van ontslag.

 27. Niet om het een of ander, maar wie heeft de mail gelekt en waarom?

 28. Nou ik zou geen zaken doen met Ox en Wolf. Blijkbaar kennen ze het verschil niet tussen reply en reply to all.
  Stell dat er nu geheime informatie in de email had gestaan? Of in dit geval een domme opmerking.

 29. Hoewel de rechter op juridische gronden vond dat het bericht gerectificeerd moest worden, betekent dat nog niet dat het verhaal op KKC op totale onwaarheid hoef te berusten. Waarvan akte.

  Misschien had er meer gebruik moeten worden gemaakt van : “zou” “ misschien” “ mogelijk” “ niet ondenkbaar”

 30. Lekker professioneel van haar!

 31. Konsenshi di Pueblo

  Aan Willemieke: ‘It takes one to know one’.

  Aan Nardy: Ga gewoon door met je werk. Blaffende honden bijten niet.

 32. ….”Willemieke Princée”…
  Wipmiepje van de goksectorbaas?

 33. Zo daar spreekt geen professionaliteit uit.
  Ze moet nog heel wat leren wat betreft omgangsvormen -:)

 34. Nardy, even tot 10 tellen en het is voorbij. Ga door met je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *