29 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CAP weert car rentals

Verbod individuele autoverhuurders om klant op airport op te wachten

auto-verhuurWillemstad – Curaçao Airport Partners (CAP) heeft in een brief aan individuele autoverhuurders laten weten dat zij vanaf komende maandag, 22 juli, niet langer welkom zijn op de luchthaven om gasten op te pikken. 

- Advertentie -

De brief – die op 11 juli is verstuurd aan advocaat Mirto Murray die de belangen van de individuele autoverhuurders behartigt – is in handen van deze krant (AD).
CAP heeft alleen aan de autoverhuurders

  • Avis,
  • Hertz,
  • Budget,
  • Thrifty, Alamo en
  • National

concessies gegeven om vanaf de luchthaven te opereren.

,,CAP kan het niet toestaan dat een andere autoverhuurder zaken doet door het ophalen van passagiers op de luchthaven of door het afleveren van een huurauto op de luchthaven”

, zo schrijft CAP in de brief.

CAP geeft verder aan dat de overeenkomsten met de zes autoverhuurders tot het eind van dit jaar lopen.

,,CAP kan geen contracten afsluiten met andere autoverhuurders dan met de concessiehouders. CAP is op dit moment aan het overwegen of, en zo ja hoe, dit beleid aangepast zal worden na 31 december 2013. Op dit moment is daar nog geen duidelijkheid over.”

Edgar Jardim van autobedrijf Just Drive, één van de verhuurders die door advocaat Murray wordt bijgestaan in het conflict, begrijpt niets van de houding van CAP.
Morgenochtend zullen alle verhuurders met de advocaat bijeenkomen om de zaak te bespreken. Jardim sluit een kort geding niet uit.

,,Het enige wat we doen is klanten, die bij ons gereserveerd en al betaald hebben, met een naambordje opwachten op het vliegveld.
We nemen ze vanaf daar mee naar ons kantoor, alwaar we de zaken verder afhandelen.
Ik weet niet wat het probleem is, misschien denken de andere car rentals dat wij klanten van ze af pakken, maar dat is niet het geval.”

Eerder zaten de individuele autoverhuurders al met ceo van CAP Ralph Blanchard aan tafel.

,,Hij wil niet luisteren, hij wil ons er gewoon uit hebben.
Tegen het einde van het jaar mogen we bieden, maar ik verhuur 35 auto’s terwijl die grote bedrijven er 300 verhuren.
Hoe kan ik daar tegenop bieden?”

De brief van CAP volgde nog dezelfde dag als reactie op een brief die namens de individuele autoverhuurders afgelopen donderdag werd verstuurd, zowel aan CAP als aan

  • Curaçao Tourist Board (CTB),
  • Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata),
  • minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm,
  • minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Earl Balborda en
  • premier Ivar Asjes.

Onderwerp van die brief was ‘monopolievorming en positiemisbruik CAP met lokale autoverhuurbedrijven’.

,,CAP poogt al enige tijd, sinds anderhalf jaar, onder andere middels versturen van nogal dreigend overkomende brieven, ‘overige huurders’ volledig te weren door deze weg te sturen.
Dit gebeurt door de dienstdoende agenten van de luchthavenpolitie, veelal op minder vriendelijke wijze en (helaas) vaak in het bijzijn van huurders (toeristen); immers dat is het zichtbare moment dat een huurovereenkomst wordt afgehandeld.
Deze krijgen een uitermate vervelende eerste indruk van hun vakantiebestemming”

, zo staat in de brief van de autoverhuurders, die ook in het bezit is van deze krant.

,,Dit heeft intussen tot een rechtszaak (kort geding) geleid dat is aangespannen door CAP tegen een van de bedoelde ‘overige’ verhuurders (JeJe Autoverhuur, handelend onder de naam van en met licentie van Europcar).
De vorderingen zijn afgewezen en CAP is veroordeeld in de kosten.
Een eerder verzoek van de rechter aan partijen er onderling uit te komen is niet succesvol gebleken.
Daaruit moge de onwrikbare houding van CAP wellicht blijken.
De conclusie is helder: het kan overige autoverhuurders niet worden verboden haar gasten op te halen en terug te brengen.”

Conflict geëscaleerd
De uitspraak van de rechter in de zaak tussen CAP en JeJe Autoverhuur vond op 18 april dit jaar plaats, maar nog altijd weert CAP de individuele autoverhuurders, stellen zij in de brief aan de ministers, CTB en Chata.

,,In plaats van zich te houden aan de op 18 april gedane gerechtelijke uitspraak, weert CAP nog immer en op intussen meer intimiderende manier de uitvoering van de werkzaamheden van de groep ‘overige verhuurders’. Dit door personeelsleden van verhuurders met ‘zichtbare begeleiding door security-peroneel af te voeren van het luchthaventerrein, door te dreigen met arrestaties, door auto’s in de parkeerplaats te klemmen en met een boete van 100 gulden per auto”

, zo stellen de autoverhuurders die de ministers, CTB en Chata om bemiddeling in het conflict vragen.

,, Het spreekt voor zich dat de situatie zeer ongewenst is.”

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Nieuw boetiekhotel in Scharloo

Scharloo is een boetiekhotel rijker. Een groep lokale investeerders heeft het pand naast Villa Maria gekocht. In september moet The Art Hotel Skarlo zijn eerste gasten ontvangen....

ParadiseFM | Parlement laat rapporten Rekenkamer links liggen

De rapporten van de Algemene Rekenkamer worden niet voortvarend door het parlement opgepakt. Van de zeven rapporten die de Algemene Rekenkamer in 2021 heeft uitgebracht, hebben de...

ParadiseFM | Bob Pinedo neemt afscheid als voorzitter Fundashon Prevenshon

Bob Pinedo trekt zich terug als voorzitter van Fundashon Prevenshon. Veertien jaar geleden richtte hij samen met Lionel ‘Paps’ Capriles de stichting op. Nu neemt de directeur...
- Advertentie -
- Advertentie -