27 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 08:54

Laatste reacties

- Advertentie -

CAP en DAE botsen over onbetaalde rekening

logo-daeWILLEMSTAD — Vanwege een openstaande rekening hebben de Curaçao Airport Partners (CAP) maandag een dag lang de telefoonlijnen van luchtvaartmaatschappij DAE op het vliegveld afgesloten.
Dat vertelt Aldrich Hermelijn, woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Volgens hem kwam dit door een misverstand over een betaling die reeds onderweg was, maar CAP meldt zelf in een persbericht ‘tot maatregelen genoodzaakt te zijn geweest om de zware verliezen te beperken als gevolg van excessieve openstaande rekeningen van DAE’.

Hermelijn:

“De betaling van de rekening was reeds geschied maar tussen banken duurt het altijd drie tot vier dagen voordat het overgeboekt is.
Normaal geven we even door dat er betaald is maar dit is nu per ongeluk niet gedaan.”

Hij meldt verder dat DAE-topman Nelson Ramiz heeft gezegd naar de rechter te willen stappen als blijkt dat DAE negatieve consequenties heeft ondervonden.
Dit is DAE nu aan het uitzoeken.

“Alle vluchten zijn wel op tijd doorgegaan maar ons personeel heeft alles handmatig moeten doen, het check-insysteem bijvoorbeeld loopt ook over telefoonlijnen.”

Maar volgens CAP moet de luchtvaartmaatschappij nog meer, zeer lang openstaande rekeningen voor geleverde diensten aan CAP betalen.

“Diverse pogingen van CAP om DAE te laten betalen zijn mislukt en daarom was CAP gedwongen om te handelen, om de belangen van het bedrijf te beschermen.
Wij zijn niet de enige die deze strategie gebruiken, het is gewoon goede bedrijfsvoering.”

- Advertentie -

Volgens Hermelijn is er slechts een maand achterstand geweest in betalingen, waarvoor er een betalingsregeling is opgesteld tussen CAP en DAE.

“Waarom zo’n haast, had dan eerst gecommuniceerd met ons.”

Volgens CAP heeft DAE als reactie op het afsluiten van de telefoon, de staf van de CAP persoonlijk aangevallen en ze ‘Amerikaans’, en ‘buitenlanders’ genoemd.

“Deze bejegening is symptomatisch voor DAE, als zijzelf er niet in slagen om een bepaald serviceniveau te bieden.
Iemand anders de schuld geven, en persoonlijk worden.
De eerste regel van goede bedrijfsvoering is je eigen verantwoordelijkheid te accepteren, en niet CAP of anderen de schuld te geven”

, aldus het persbericht.

“Er zijn bij CAP slechts een paar werknemers uit het buitenland, die hier graag wonen en werken en die airport expertise meebrengen, die niet op het eiland kan worden gevonden.”

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | “Verwachte inkomsten uit nieuwe gokbelasting niet realistisch”

De inkomsten uit het belasten van de Curaçaose gokindustrie zijn niet realistisch en onvoldoende onderbouwd. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De krant beschikt over een advies van...

ParadiseFM | Amerikaanse basis heeft nieuwe commandant

De Amerikaanse Forward Operating Locations op Curaçao heeft een nieuwe bevelhebber in de persoon van Donald Morris. Hij verving vorige week John McCoy die tijdens een ceremonie...

ParadiseFM | Walvis- en dolfijnonderzoek gaande in Cariben

Er is al 3 maanden een uitgebreide walvis- en dolfijnonderzoek gaande in de Cariben. Zo schrijft de Amigoe. Het project wordt onder andere door het Wereld Natuur...

ParadiseFM | Curaçao opnieuw door IOC afgewezen

Curaçao is opnieuw afgewezen door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Door die beslissing loopt het eiland alweer een kans mis om een olympische status te krijgen. Door...

AD | Goedkoper naar Bonaire of Curaçao? Prijzen lastminutes soms wel honderden euro’s gedaald

Natasja de Groot | Algemeen Dagblad Wie in juli nog een buitenlandse vakantiereis wil maken, kan op koopjesjacht. De prijzen van lastminutes bij reisorganisaties zijn in anderhalve maand...

NTR | Nieuw loket in strijd tegen mensenhandel: pandemie snoert meer slachtoffers de mond

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Met de Venezolaanse exodus, zijn Venezolanen ook op Aruba kwetsbaarder geworden om uitgebuit te worden. Ze zijn de grootste groep nu die slachtoffer van...
- Advertentie -