27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 03:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Camera’s in binnenstad

Tegenoffensief winkeliers

beveiligingscameraWILLEMSTAD — Er hangen sinds gisteren ‘zo’n zes à acht’ draaiende beveiligingscamera’s op verschillende plekken in Punda. Dat meldt Mukhi Mahesh, eigenaar van Freeport Jewelers. Zijn zaak aan de Breedestraat werd zaterdag overvallen.

Advertentie

De camera’s zijn een pilotproject op initiatief van een aantal winkeliers. Volgens Mahesh is het de bedoeling dat er in totaal 80 komen te hangen in Punda.
De camera’s waren vorige maand al geïnstalleerd maar sinds gisteren draaien ze ook. Mahesh heeft onlangs een bijeenkomst met onder meer minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) gehad. Navarro heeft volgens hem beloofd dat er meer politie komt in de binnenstad, die zowel overdag als na sluitingstijd zal surveilleren.
Ook moet er een betere samenwerking komen tussen de politie en beveiligingsbedrijven.

De minister staat voor honderd procent achter het cameraproject”, aldus Mahesh.

- Advertentie -

De camera’s moeten volgens de eigenaar van Freeport Jewelers dan ook in ‘publicprivate- partnershipverband’ worden opgehangen.
De overheid zou tevens bezig zijn met een groter plan met camera’s, ook op andere plekken dan Punda.
Minister Navarro was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.
Raygen Zuiverloon, directeur van Downtown Management Organisation (DMO), waarvan Mahesh ook bestuurslid is, bevestigt het pilotproject, maar meldt wel dat de financiering van de camera’s nog onderhavig is aan enkele vraagtekens.

Maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk. We hebben het hier over geharde misdadigers die op klaarlichte dag een goed geplande overval hebben kunnen plegen. We moeten naar de wetgeving kijken, naar de pakkans, en de straf.”

Mahesh vertelt dat het al de tweede keer is dat dit specifieke filiaal van hem overvallen is, en dat zet het totaal aan overvallen op Freeport op vijf, waarvan de meerderheid in 2010 werd gepleegd. Hij heeft zeven winkels, onder meer in Zuikertuintje, Punda en in de Renaissance Mall.
Drie daarvan, waar de wat duurdere artikelen worden verkocht, hebben gewapende beveiligers en sluisdeuren.
Nog nooit werden de daders opgepakt.
Afgelopen zaterdag werd zijn zaak overvallen door vier gemaskerde personen die ondanks de ‘buzzerdoor’ konden binnenkomen, omdat ze hadden gewacht tot een personeelslid terugkwam. Ze sloegen vitrines in en namen horloges en juwelen mee.
Volgens Mahesh duurde het in totaal maar twee minuten.
Er werd ook nog geschoten op het etalageraam.
Hij vertelt dat hij zelf niet zo gauw zou willen stoppen, maar dat zijn ouders, die ook in het familiebedrijf zitten, ‘het Curaçao van vandaag’ niet meer zeggen te kennen.

Zij zeggen: als dit de normen van tegenwoordig zijn, dan gooien we liever alles dicht en beginnen we wat anders.”

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -