29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

CAH onderzoekt bouw extra hangarruimte

HomeNieuwsCAH onderzoekt bouw extra hangarruimte

WILLEMSTAD — De hato2 (CAH) is bezig met een bodemanalyse van nog niet ontwikkeld terrein achter de landingsbaan, en tevens met een kostencalculatie voor de mogelijke aanbouw van extra hangarruimte.

“Voordat we überhaupt tot realisatie overgaan, willen we natuurlijk weten wat de kosten van de aanleg van betonnen ondergrond voor de hangars en de daarbij behorende infrastructuur, zoals wegen en bekabeling, zouden bedragen”

, aldus CAH-directeur Maurice Adriaens.
Hij licht toe dat er nu slechts grove schattingen zijn waarbij de kosten tussen 1 en 5 miljoen dollar worden geraamd.

“Dit zijn natuurlijk zeer uiteenlopende bedragen.
De Raad van Commissarissen (RvC) heeft in ieder geval goedkeuring gegeven om deze analyse te maken.
Het is namelijk zo dat het afgelopen kwart jaar meerdere partijen, uit zowel Venezuela als de Verenigde Staten, interesse hebben getoond om een complex van hangars te exploiteren. Aangezien hangars mobiel zijn en de betonnen infrastructuur en ondergrond niet, wil men in het beton niet investeren.
Vandaar dat CAH een impuls aan de ontwikkelingen wil geven door aanleg hiervan.
De verwachting is dat dit mogelijk een verdere impuls zou kunnen geven aan bezoeken van onder andere privéjets (om de welgestelde toerist aan te trekken, red.) en de aanleg van extra faciliteiten daarvoor. Dit uiteraard door de investeerders”

, aldus Adriaens.

Hij licht toe dat de kosten van een mogelijke aanleg van de betonnen ondergrond, onder meer ook zal worden besproken met de betrokken partijen/vliegmaatschappijen, die gebruik zouden maken van deze faciliteiten.

“Uiteindelijk zullen zij ook hiervoor betalen”

, aldus de CAH-directeur.
De uitbreiding van hangarruimte – de behoefte naar meer hangarruimte is ontstaan door de vluchtuitbreidingen van vliegmaatschappij Insel Air – waar CAH oor naar had, werd ingegeven door de interesse van de overheid om Curaçao als hub te ontwikkelen.
Dit geldt niet alleen voor hangaruitbreiding waarbij alleen de functie van parkeren wordt nagestreefd.
Adriaens heeft in het verleden aangegeven dat men op deze wijze een verhoging aan geleverde diensten wil, in de vorm van technisch onderhoud aan de toestellen.

Extra arbeidsplaatsen bij Insel Air

Volgens Insel Air is het al zeker dat er dit jaar een nieuwe hangar komt. De luchtvaartmaatschappij kondigt in een persbericht aan dat zij deze gaat bouwen. Omdat er in de nieuwe hangar, naast klein onderhoud, ook groot onderhoud in eigen beheer uitgevoerd kan worden, betekent dit een uitbreiding van veertig arbeidsplaatsen. Het onderhoudsteam van Insel Air bestaat nu uit tachtig mensen. Dit aantal zal uitgroeien naar 120. Ook kunnen andere vliegtuigmaatschappijen er straks voor onderhoud terecht.

“Met een eigen hangar, een toegewijd team specialisten en de modernste apparatuur zal Insel Air, als enige in de regio, groot en klein onderhoud van alle typen vliegtuigen kunnen uitvoeren. Dit betekent dat er een compleet nieuwe industrie zal ontstaan op Curaçao, iets wat nooit eerder heeft plaatsgevonden”

, aldus Ivo Oduber, Chief Maintenance Officer van Insel Air.
Volgens Edward Heerenveen, Chief International and General Affairs van Insel Air, zijn de grondproeven positief bevonden en is er op basis daarvan besloten om het project doorgang te laten vinden.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties