31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 11:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Brunken nog niet weg bij Sitkom

Emilio BrunkenWILLEMSTAD — Emilio Brunken heeft nog steeds zijn ontslag niet ingediend als voorzitter van UTSvakbond Sitkom. Dit bevestigt Marlon Dompig, vicevoorzitter van Sitkom. In een reactie stelt Brunken dat hij nog enkele zaken moet afhandelen, voordat hij zijn officiële ontslag kan indienen.

Advertentie

Brunken kondigde op 17 februari aan dat hij als voorzitter zou stoppen bij Sitkom. Maar na overleg met de andere leden van het bestuur heeft Brunken besloten om nog even aan te blijven, bevestigde hij vanochtend.
De Sitkom-voorzitter bevestigt dat hem door mensen zowel binnen als buiten de vakbond is gevraagd om aan te blijven.
Hij is echter slechts bereid om dit tijdelijk te doen, zodat hij enkele lopende zaken kan afhandelen.
Dompig had het vanochtend op zijn beurt over enkele juridisch technische zaken die Brunken nog moet afhandelen.
Het zou hierbij onder meer om de jaarrekening van Sitkom gaan, die Brunken voordat hij definitief aftreedt nog door de leden goedgekeurd wil zien.
Als dit eenmaal geregeld is, dan zal Brunken zijn ontslag indienen en zal Dompig als vicevoorzitter de taak van vakbondsleider op zich nemen.

We zijn op dit moment bezig met de officiële overdracht. Die zal over enkele weken geregeld moeten zijn”, aldus Dompig vanochtend.

Brunken benadrukte vanochtend dat zijn afscheid als vakbondsvoorzitter definitief is en dat hij slechts tijdelijk aan zal blijven.
Toen hij op 17 februari zijn afscheid bekendmaakte, kwam dit op een moment dat er sprake was van behoorlijk wat spanning tussen Sitkom en de UTS-directie.
Brunken gaf aan dat als zijn vertrek tot een betere verstandhouding tussen de twee partijen kon leiden, hij graag bereid was een stapje terug te doen.
Vanochtend voegde hij hieraan toe dat zijn ontslag niet het directe gevolg was van een vergadering met de UTS-directie, waarbij de gemoederen hoog opliepen en zware beschuldigingen werden geuit.

Dat was niks. Dat speelde geen rol. Ik heb net een verkiezing achter de rug en het afsluiten van een nieuwe cao. Ik wil dat niet nog een keer meemaken. Dat was voor mij de reden om mijn afscheid aan te kondigen. Ik ben wel altijd bereid om Sitkom met advies bij te staan. Maar dat is alleen mogelijk als zij dat echt willen. Ik wil graag mijn bijdrage leveren, waar dit nodig is.”

- Advertentie -

Brunken is ruim twaalf jaar voorzitter van Sitkom geweest.
Hij is betrokken bij UTS sinds 1986, toen hij lid werd van de dienstgroep van de Abvo.

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -