30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 15:02

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...
- Advertisement -spot_img

Kort Lokaal en Regio Nieuws

HomeLandenCuraçaoKort Lokaal en Regio Nieuws

kortjesStroomstoringen door kortsluiting

WILLEMSTAD — Op enkele plekken kreeg Curaçao de afgelopen dagen te maken met langdurige stroomstoringen.

(Gedeelten van) Boca St. Michiel en Jandoret zaten zondag zes uur lang zonder stroom. Twee hoogspanningsmasten in de Kaya Ma Pieternella moesten worden vervangen, omdat ze in brand waren gevlogen, aldus Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker. De oorzaak van de brand was in dit geval een kortsluiting in een aan een van de masten bevestigde kabels van Flow, aldus Bikker.
Volgens een woordvoerder van Flow is dit overigens niet helemaal waarschijnlijk, omdat de kabels van Flow in Boca St. Michiel nog niet in gebruik zijn.
Maandag waren er storingen in Piscadera en in Willibrordus.
In Willibrordus was er ook sprake van een door kortsluiting in brand gevlogen hoogspanningsmast, waardoor Aqualectra hieraan de voorrang moest geven boven Piscadera, waar enkel sprake was van een kortsluiting.
Daarom duurde de storing aldaar zo’n acht uur.

Advertentie

Politie heeft handen vol met afscheid

WILLEMSTAD — De politie heeft ook gisteravond weer de handen vol gehad tijdens de afscheidsparade.

Er werden elf vechtpartijen geregistreerd en 17 verdachten, waaronder 6 vrouwen, aangehouden. Zij hadden zich schuldig gemaakt aan mishandeling, bedreiging, vernieling of volgden orders van de politie niet op en verzetten zich bij hun aanhouding. 23 auto’s die fout geparkeerd stonden, zijn weggesleept. Enkele personen die ziek werden, zijn behandeld door medewerkers van de ambulancedienst of het Rode Kruis. Onbekenden hadden midden op de Roodeweg een bankje gezet. Deze is verwijderd door de agenten. Ook waren enkele dranghekken weggehaald op deze weg en in de Breedestraat. Op de Prof. Knappertweg vernielden onbekenden enkele verkeerstonnen en ter hoogte van de ingang te Panama was de ketting doorgeknipt. Ter hoogte van de kerk van Sta. Famia bleek in enkele auto’s te zijn ingebroken. Aan de Arubastraat veroorzaakte een dronken man overlast.

—————
Even ontbijten

WILLEMSTAD — “Even ontbijten zegt de zweepslang na en zware carnavalsnacht”, aldus Jan Wopereis die het ‘ontbijt’ in Leliënberg in Barber, op beeld wist vast te leggen.

ZweepslangDe Curaçaose zweepslang (Liophis triscalis) is een slang uit de familie gladde slangen (Colubridae).
De slang is endemisch op Curaçao, wat inhoudt dat deze uitsluitend op het eiland voorkomt.
Een andere bekende endemische soort op Curaçao is de zilverslang die een bijzonder kleine afmeting heeft.
In het Papiaments staat de slang bekend als Colebra di Kòrsou. Het is een dag-actieve soort met een lengte van iets meer dan een meter, die voornamelijk op kikkers en hagedissen jaagt.
Kleinere prooidieren worden levend doorgeslikt en grotere prooien worden eerst gewurgd.
De kleur is bruin, op de bovenzijde en flanken zijn afwisselende dunne en dikke, lichtere tot witte vlekkerige, strepen aanwezig.
De buikzijde is lichter tot wit. Het lichaam is dun waarbij de kop goed te onderscheiden is van het lichaam en de pupillen rond zijn.

—————-

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties