27 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 23:22

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaBrandweer Curaçao kan calamiteiten aan

Brandweer Curaçao kan calamiteiten aan

brandweerwagensWILLEMSTAD — Als er zich vandaag of in de nabije toekomst een calamiteit voordoet, kan de Brandweer Curaçao dit aan.
Dit liet minister van Justitie Nelson Navarro desgevraagd aan de Amigoe weten.

De bevolking vreest al een tijd dat de Brandweer Curaçao mogelijke grote calamiteiten niet aankan, gezien het niet over genoeg (optimaal) functionerende brandweerwagens beschikt.
De Brandweer Curaçao heeft momenteel maar vijf brandweerwagens, inclusief de ‘tweedehands wagens’ die Nederland heeft gestuurd, die overigens niet optimaal gebruikt kunnen worden.

Navarro legt uit dat de aanschaffing van de twee nieuwe brandweerwagens uit de Verenigde Staten, in ieder geval voor opluchting bij de Brandweer Curaçao heeft gezorgd.
Op de vraag of er meer wagens in de nabije toekomst aangeschaft zullen worden, legde de minister uit dat hij nog niet de indruk heeft gekregen dat de Brandweer meer wagens nodig heeft.

“Ik neem aan dat wanneer het zover is, ik hierover op de hoogte gesteld zal worden”

, voegde hij eraan toe.

De minister kondigde ook direct aan, dat de brandweerkazerne op Barber weer geopend zal worden wanneer de nieuwe brandweerwagens operationeel zijn.

Tevens zijn de onderhandelingen om de Steenrijk-kazerne op te knappen in volle gang.
De brandweermannen van deze kazerne blijven zo lang het nodig is bij de post van Mundo Nobo werken.
Edmiro Anita, hoofd afdeling Preventie van de brandweer heeft in een eerdere interview desgevraagd uitgelegd dat er geen geld is begroot voor het opknappen van het gebouw en dat er anders dan vroeger geen materialen met regeringsbonnen gekocht kunnen worden.
De reden hiervoor was dat ‘de leveranciers de bonnen van de regering niet meer accepteren’.

Ondertussen is het de regering gelukt om toch een compromis te sluiten met een bedrijf die haar bonnen zal accepteren, zodat er materialen aangeschaft kunnen worden voor onder andere het opknappen van de kazerne.
Het is de bedoeling om de kazerne van ijzeren platen en kogelwerende ramen te voorzien.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties