26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 23:22

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoGepensioneerden zetten acties voort

Gepensioneerden zetten acties voort

bejaardenWILLEMSTAD — De commissie van gepensioneerden, achter de protestmars van afgelopen zondag, zal haar acties voortzetten.
Dit bevestigt woordvoerder Udemar ‘Shon Ma’ Isidora.
Hij stelt het onacceptabel te vinden dat de overheid met haar maatregelen voornamelijk wanbeleid uit het verleden op de zwakkeren in de samenleving wil afwentelen.
Aanstaande vrijdag is er weer een grote bijeenkomst van ouderen gepland in de voormalige Club di Shell in Suffisant.

penshonadoDe commissie onder leiding van Jules Eisden hield afgelopen vrijdag een protestmars.
Vanuit de parkeerplaats aan het Waaigat werd er naar de vergaderzaal van de Staten in de Ansinghstraat gelopen.
Met hun actie wilden zij protest aantekenen tegen de vele maatregelen die de regering in de afgelopen maanden heeft genomen.
Gisterochtend kwam de commissie nogmaals bijeen om zich te beraden over haar volgende actie. Tijdens deze vergadering is besloten dat zij vrijdag nogmaals een bijeenkomst zullen organiseren in de voormalige Club di Shell, waarin een besluit zal worden genomen over hoe de beweging zich de komende tijd zal manifesteren.

Isidora geeft aan dat de beweging met haar komende acties de regering wil dwingen zo snel mogelijk met de toegezegde reparatiewetgeving en flankerend beleid te komen om de gevolgen van de maatregelen te kunnen compenseren.

“Als de regering het over de noodzaak van reparatiewetgeving heeft, dan geeft zij zelf toe dat dingen niet zijn gegaan zoals ze moesten, of dat zij iets vergeten is mee te nemen in de originele wet.
Daarom willen wij dat de regering zo snel mogelijk werk maakt van de introductie van deze reparatiewetgeving, zodat zij niet weggaat en het aan haar opvolger overlaat, die dan mogelijk niet bereid is om de toezegging na te komen.”

Ook de noodzaak van een flankerend beleid is volgens Isidora van belang.

“Dit moet er komen om de mensen die niets of heel weinig hebben, te beschermen. Er worden maatregelen genomen, over het waarom daarvan krijgen wij geen duidelijkheid.
De politici blijven elkaar hiervan de schuld geven.
Maar feit is dat sinds de jaren vijftig er maatregelen op dit eiland worden genomen. Het is niet iets nieuws.
Maar nooit zijn er stappen ondernomen om de gevolgen hiervan op te kunnen vangen.
Wij willen dat daar nu wel aandacht aan wordt besteed.”

De bijeenkomst van vrijdag vangt aan om half tien ‘s ochtends.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties