28 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 23:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Boulevard langs Sea Aquarium Beach

Willemstad – Langs het Sea Aquarium strand is het afgelopen anderhalf jaar Curaçao Beach Boulevard, onderdeel van Curaçao Beach Resort, uit de grond gestampt.
Op de plek die tot 1984 nog fungeerde als een illegale vuilstortplaats gaan vanaf de eerste maanden van 2013 winkeltjes, restaurants, terrasjes en een wandelpromenade open.

Op de plek die tot 1984 nog fungeerde als een illegale vuilstortplaats gaan vanaf de eerste maanden van 2013 winkeltjes, restaurants, terrasjes en een wandelpromenade open.
FOTO JEU OLIMPIO ©2012

Hierna is het de bedoeling dat in de tweede fase boven de promenade en verdeeld over vijf gebouwen nog eens 250 units – een mix van hotelkamers en condominiums – worden neergezet.
De bouwvergunning daarvoor is al verstrekt.

Gistermiddag kregen de media een uitleg en rondleiding.
Directeur Mike Schoon vertelde de pers dat Curaçao nu, evenals bijna 30 jaar geleden toen eerst het zeeaquarium en in 1989 het strand werden aangelegd, ‘economisch uitdagende tijden doormaakt’.
Sea Aquarium Beach heeft toen als katalysator gewerkt voor een eerste ronde van ontwikkelingen in Bapor Kibrá, zoals het gebied heet.

- Advertentie -

Architectonische impressie van de boulevard, zonder de 250 hotelkamers en condominiums die er nog boven komen.
ILLUSTRATIES CBR

De visie van de aandeelhouders van Curaçao Beach Resort is ‘om in een periode waarin de geschiedenis zich lijkt te herhalen en Curaçao opnieuw voor economische uitdagingen staat’, de katalysator te worden van een nieuwe ontwikkelingsfase in dit deel van het eiland.
Naast Schoon is Ramez Richard Singer directeur.
Met de boulevard willen de ontwikkelaars ‘een toegevoegde waarde’ bieden aan het toeristisch product en ook voor de lokale bevolking een aantrekkelijk en goed gelegen recreatiemogelijkheid bieden. 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -