26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 00:45

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoBoulevard langs Sea Aquarium Beach

Boulevard langs Sea Aquarium Beach

Willemstad – Langs het Sea Aquarium strand is het afgelopen anderhalf jaar Curaçao Beach Boulevard, onderdeel van Curaçao Beach Resort, uit de grond gestampt.
Op de plek die tot 1984 nog fungeerde als een illegale vuilstortplaats gaan vanaf de eerste maanden van 2013 winkeltjes, restaurants, terrasjes en een wandelpromenade open.

Op de plek die tot 1984 nog fungeerde als een illegale vuilstortplaats gaan vanaf de eerste maanden van 2013 winkeltjes, restaurants, terrasjes en een wandelpromenade open.
FOTO JEU OLIMPIO ©2012

Hierna is het de bedoeling dat in de tweede fase boven de promenade en verdeeld over vijf gebouwen nog eens 250 units – een mix van hotelkamers en condominiums – worden neergezet.
De bouwvergunning daarvoor is al verstrekt.

Gistermiddag kregen de media een uitleg en rondleiding.
Directeur Mike Schoon vertelde de pers dat Curaçao nu, evenals bijna 30 jaar geleden toen eerst het zeeaquarium en in 1989 het strand werden aangelegd, ‘economisch uitdagende tijden doormaakt’.
Sea Aquarium Beach heeft toen als katalysator gewerkt voor een eerste ronde van ontwikkelingen in Bapor Kibrá, zoals het gebied heet.

Architectonische impressie van de boulevard, zonder de 250 hotelkamers en condominiums die er nog boven komen.
ILLUSTRATIES CBR

De visie van de aandeelhouders van Curaçao Beach Resort is ‘om in een periode waarin de geschiedenis zich lijkt te herhalen en Curaçao opnieuw voor economische uitdagingen staat’, de katalysator te worden van een nieuwe ontwikkelingsfase in dit deel van het eiland.
Naast Schoon is Ramez Richard Singer directeur.
Met de boulevard willen de ontwikkelaars ‘een toegevoegde waarde’ bieden aan het toeristisch product en ook voor de lokale bevolking een aantrekkelijk en goed gelegen recreatiemogelijkheid bieden. 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties