26 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

ParadiseFM | Geen bewijs voor veroordeling 600 kilo drugsroof

Oud-politieagent M. Mariano is vrijgesproken voor de 600 kilo drugsroof uit het recherchebureau. Ook de andere verdachten zijn niet veroordeeld voor de roof. Volgens de rechter is...

ParadiseFM | Sterker economische groei door herstel toerisme

Het verblijfstoerisme is in de eerste helft van 2022 sneller hersteld dan verwacht. Op Curaçao overtrof het aantal verblijfstoeristen zelfs het niveau van voor de pandemie. Om...

ParadiseFM | Jongens aangehouden voor wapenbezit

De politie sloeg gisteren twee jongens in de boeien. De aanhouding vond plaats in Sun Valley. Buren belden de politie nadat ze de jongens in een tuin...
- Advertentie -

ParadiseFM | Betere beveiliging bij brandweerkazernes

De beveiliging van brandweerposten wordt verhoogd. Reden is de inbraak bij verschillende kazernes. Dat schrijft Justitieminister Hato. Alle brandweerposten krijgen automatische poorten die geopend worden op het...

ParadiseFM | Tweede arrestatie rond overval Julianadorp

De politie heeft vanmorgen een 27-jarige man opgepakt op verdenking van een gewapend overval aan de Parallelweg in Julianadorp. De aanhouding vond plaats aan de Kaya Renbak...

NTR | ‘Waarom kan ik hier in de Tweede Kamer geen Papiaments spreken?’

John Samson Rennox Calmes, Curaçaos parlementslid, zorgde voor een opmerkelijk moment in de Tweede Kamer. Hij hekelde dat er geen tolk aanwezig was bij een overleg en voerde...

DH | Inaugural Arajet Airlines flight lands at Princess Juliana International Airport

AIRPORT--Princess Juliana International Airport (PJIA) officially welcomed Arajet Airlines from the Dominican Republic with a symbolic inaugural ceremony on Tuesday. The ceremony had been postponed due to...

Bonaire.nu | Lange rijen door vluchtuitval Insel; Divi zet extra capaciteit in

Door Harald Linkels

Lange rijen voor de Insel balie, met weinig concreet nieuws voor de passagiers. Divi brengt enig soelaas door de inzet van extra stoelen | Foto Harald Linkels

Kralendijk- De uitvallende vluchten van Insel Air zorgden ook vandaag weer voor lange rijen passagiers voor de balies van Insel Air. Het grondpersoneel kon in de octenduren helaas nog weinig concrete informatie geven.

De vluchten van Insel liggen stil sinds gisterenmiddag het enige operationele toestel van de luchtvaartmaatschappij aan de grond kwam te staan, na de uitval van 1 motor op de vlucht tussen Sint Maarten en Curaçao.

Omdat de andere operationele Fokker50 waarover Insel beschikt ook aan de grond staat in afwachting van een onderdeel, is de luchtvaartmaatschappij even helemaal vleugellam.

Divi Divi Air, dat inmiddels beschikt over 2 operationele Twinotters met registratie PJ-DVD en -sinds kort-, ook de PJ-DVE bracht enige verlichting en vloog zoals gebruikelijk wel conform schema. Naar Bonaire.Nu begrijpt zet Divi vandaag 100 extra stoelen in op de route tussen Curaçao en Bonaire, maar daarmee worden de 150 a 200 stoelen die Insel normaal aanbiedt, nog niet geheel goedgemaakt.

Het vluchtschema van Insel is al weken onbetrouwbaar. Hoewel de maatschappij officieel nog 4 retourvluchten per dag aanbiedt, worden op de meeste dagen maar 2 en hooguit 3 vluchten daadwerkelijk uitgevoerd.

Divi Divi is steeds meer het enige alternatief voor het transport tussen de eilanden, zeker nu de maatschappij over twee operationel Twinotter toestellen beschikt die ieder 19 passagiers per vlucht kunnen vervoeren. De Twinotters worden geleidelijk meer ingezet door de maatschappij.

Hoewel er sprake lijkt te zijn van een zekere gewenning en berusting bij de passagiers, hebben de gebrekkige vluchtuitvoering van Insel en een gebrek aan voldoende alternatieve capcaiteit een enorme impact op zowel het toerisme als het zakenleven op Bonaire.

Bron: Bonaire.nu

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Ehhh @hoedanook
  Dat snap ik.
  In ht algemeen beschouwd biedt surseance van betaling in een beperkt aantal gevallen een oplossing voor financiële problemen. M.i.blijkt nu dat de fin.problemen veel te groot zijn voor zo’n klein land, schulden, lasten mismanagement etc., ben ik ervoor dat de ‘verlenging’ die de rechtbank heeft gegeven wordt ingetrokken en alsnog het faillissement wordt uitgesproken.
  Dit is natuurlijk te gek voor woorden allemaal. Een debacle eerste klas.

 2. @Esther, Die dikke Canadees vangt ook nog zijn 25 duizend per maand en Van Epps en Kunneman factureert gewoon als bewindvoerder.. en dan vliegen er geen Insel vliegtuigen!

 3. @Jan,
  InselAir geniet al van surseance. Wat moet gebeuren is dat officieel faillissement wordt gegeven. Alléén op Curaçao kan een “bedrijf” in staat van surseance, zonder duidelijke plan voor de toekomst, een ‘lening’ verkrijgen.

 4. Stoppen met die idioterie, wie nog net Insel vlieg vraagt om vertragingen en problemen.
  Benieuwd wanneer Martina het licht ziet.
  Maar wat is er eenvoudiger dan het speculeren met belastinggeld nietwaar!!
  Onmiddellijk surseance nu.

 5. Geen enkel vliegtuig in de lucht, directeuren Delger, Heerenveen en Lippinkhof die 35,000 per maand verdienen en 230 miljoen (tweehonderd en dertig miljoen!) schuld aan de overheid hebben opgebouwd.

  Wat een wanprestatie!

  Maar commissaris Karel Frielink die geacht wordt toezicht uit te oefenen is muisstil terwijl commissaris van der Kwast in de Heeren zijn handen in alcohol wast.

  Come in Kunneman, met nog een column over verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van commissarissen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -