28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 00:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Bonaire.nu | Bonaire nu onderdeel van wereldwijd Grant Thornton accountant netwerk

Door Harald Linkels

PriceWaterhouseCoopers (PwC) maakt plaats voor Grant Thornton | Harald Linkels

Kralendijk – Net als het geval is met PwC-kantoren op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, is het voormalige PwC-kantoor in Bonaire nu een kantoor van Grant Thornton. De wijziging volgt op de beslissing van de eigenaren van de lokale accountantsorganisatie in de Dutch Caribbean om de aansluiting bij PriceWaterhouseCoopers te staken en het bedrijf voort te zetten onder de vlag van accountantsorganisatie Grant Thornton.

De oorsprong van het Grant Thornton dateert uit jaartal 1904, toen Thornton & Thornton werd opgericht in Oxford, Verenigd Koninkrijk. Twintig jaar later en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan richtte de 26-jarige senior-accountant Alexander Richardson ‘Grant Alexander Grant & Co’ op in Chicago, Verenigde Staten.

- Advertentie -

De organisatie zette een eerste stap in de richting van een wereldwijde organisatie in 1979, toen de organisatie in het het Verenigd Koningkrijk en de Amerikaanse bedrijven een nieuwe gezamenlijke organisatie oprichtten. Veel van de oorspronkelijke aangesloten kantoren maken ook vandaag de dag nog deel uit van de wereldwijde organisatie, waaronder India, Costa Rica, Jamaica en Singapore.

Zeven jaar later, in 1986, veranderden de Amerikaanse en Britse bedrijven hun naam in Grant Thornton en in 1997 werd het eerste International Business Centre geopend om de grensoverschrijdende activiteiten te beheren.

Hoewel Grant Thornton een nieuwe naam is in de Dutch Caribbean, was het bedrijf al relatief aanwezig in het Caribisch gebied met een vestiging in niet minder dan 13 Caribische landen.

Volgens Grant Thornton is Caribisch Nederland een strategisch belangrijke markt, met aanzienlijke handelsstromen naar de Verenigde Staten en sterke zakelijke en culturele relatie met Nederland, en daarmee de grootste consumentenmarkt ter wereld. De voormalige PwC-Dutch Caribbean wordt hiermee in 1 klap het grootste Grant Thornton-kantoor in het Caribisch gebied.

- Advertisement -

De organisatie in de Dutch Caribbean wordt geleid door Steve Vanenburg, ondersteund door nog eens vier partners en 160 medewerkers in vier kantoren. Het bedrijf biedt een volledig dienstenpakket aan varierend van accountancy tot (belasting)advies.

Bron: Bonaire.nu

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Noem toch gewoon de namen: Ralph Wieriks, bijnaam: Ralph BMWieriks, ging over de kwaliteitscontrole bij PWC Curacao en heeft op schandelijke wijze verzaakt.

  En de nieuwe commissaris van UTS is Gerald Stacie, inderdaad voormalig partner van PWC Curacao en dus verantwoordelijk voor de porkeria aan het Julianaplein.

  En voor wie nog twijfelt of het de keuze van Sloppy Steve Vanenburg zelf was om uit PWC te stappen: het wanbeleid van de 24/7 feestvierende partners van PWC (Polar, White Label & Corona) heeft PWC 23 miljoen dollar gekost.

  ‘PricewaterhouseCoopers Curacao pays out roughly $23 million to settle allegations that the auditor facilitated a billion-dollar fraud perpetrated by hedge fund Lancer Management Group.

  On Friday, Judge Kenneth A. Marra of the U.S. District Court for the Southern District of Florida approved a settlement resolving three suits accusing PricewaterhouseCoopers Curacao of helping Lancer defraud investors by auditing and certifying the hedge fund’s allegedly factitious financial statements.’

 2. Kritiekloos stuk van Harald Linkels, die sinds hij zich op Bonaire in allerhande bestuursfuncties heeft weten te wringen links en rechts kontenlikkend door het leven gaat.

  ‘De wijziging volgt op de beslissing van de eigenaren van de lokale accountantsorganisatie in de Dutch Caribbean om de aansluiting bij PriceWaterhouseCoopers te staken’?

  Wat een onzin: PWC Curacao bleef er, ook na herhaalde waarschuwingen door PWC Nederland en PWC USA, zo’n ongelooflijke puinhoop van maken dat PWC er haar naam niet meer aan wilde verbinden!

  Verantwoordelijke partners en de directeur vaktechniek (die meer tijd besteedde aan het tanken en wassen van zijn peperdure BMW dan aan controle).

  Een van deze mislukkingen van partners is, naar goed Curacaos gebruik, vorige week voor zijn wanbeleid beloond met de positie van commissaris bijj UTS. Job well done, Donald de Palm!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -