25.8 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

PB | Trustkantoren verenigen zich en doen dringende oproep aan Silvania en Gaming Control Board

WILLEMSTAD (23 maart 2023) - Tijdens een bijeenkomst afgelopen maandag hebben trustkantoren die actief zijn in de online gaming sector het voornemen uitgesproken om zich te verenigen....

HOF | Frederieke Damme brengt beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte

WILLEMSTAD - Op 21 maart jl. bracht mw. mr. Frederieke Damme een beleefdheidsbezoek aan de Kas di Korte. Mevrouw Damme werd vergezeld door de mevrouw mr. Monique...

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Plannen voor watervliegtuig steeds concreter

Sanne van den Boomen De plannen voor een watervliegtuig op Curaçao worden steeds concreter. Het watervliegtuig heeft woensdag voor het eerst een landing op het water gemaakt. Eigenaar...

Nu.cw | Integraal waterbeleid van Curaçao gepresenteerd voor Waterconferentie

Op de Waterconferentie van de Verenigde Naties laat Curacao zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van waterbeleid. In een persbericht deelt het...

PBC | Curaçao neemt deel aan VN-conferentie over waterproblematiek

Persbureau Curacao NEW YORK – Curaçao neemt deel aan de Wereld Water Conferentie van de Verenigde Naties. Deze worden van 22 tot en met 24 maart 2023 gehouden...
- Advertentie -

Bonaire.nu | Bonaire nu onderdeel van wereldwijd Grant Thornton accountant netwerk

Door Harald Linkels

PriceWaterhouseCoopers (PwC) maakt plaats voor Grant Thornton | Harald Linkels

Kralendijk – Net als het geval is met PwC-kantoren op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, is het voormalige PwC-kantoor in Bonaire nu een kantoor van Grant Thornton. De wijziging volgt op de beslissing van de eigenaren van de lokale accountantsorganisatie in de Dutch Caribbean om de aansluiting bij PriceWaterhouseCoopers te staken en het bedrijf voort te zetten onder de vlag van accountantsorganisatie Grant Thornton.

De oorsprong van het Grant Thornton dateert uit jaartal 1904, toen Thornton & Thornton werd opgericht in Oxford, Verenigd Koninkrijk. Twintig jaar later en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan richtte de 26-jarige senior-accountant Alexander Richardson ‘Grant Alexander Grant & Co’ op in Chicago, Verenigde Staten.

De organisatie zette een eerste stap in de richting van een wereldwijde organisatie in 1979, toen de organisatie in het het Verenigd Koningkrijk en de Amerikaanse bedrijven een nieuwe gezamenlijke organisatie oprichtten. Veel van de oorspronkelijke aangesloten kantoren maken ook vandaag de dag nog deel uit van de wereldwijde organisatie, waaronder India, Costa Rica, Jamaica en Singapore.

Zeven jaar later, in 1986, veranderden de Amerikaanse en Britse bedrijven hun naam in Grant Thornton en in 1997 werd het eerste International Business Centre geopend om de grensoverschrijdende activiteiten te beheren.

Hoewel Grant Thornton een nieuwe naam is in de Dutch Caribbean, was het bedrijf al relatief aanwezig in het Caribisch gebied met een vestiging in niet minder dan 13 Caribische landen.

Volgens Grant Thornton is Caribisch Nederland een strategisch belangrijke markt, met aanzienlijke handelsstromen naar de Verenigde Staten en sterke zakelijke en culturele relatie met Nederland, en daarmee de grootste consumentenmarkt ter wereld. De voormalige PwC-Dutch Caribbean wordt hiermee in 1 klap het grootste Grant Thornton-kantoor in het Caribisch gebied.

De organisatie in de Dutch Caribbean wordt geleid door Steve Vanenburg, ondersteund door nog eens vier partners en 160 medewerkers in vier kantoren. Het bedrijf biedt een volledig dienstenpakket aan varierend van accountancy tot (belasting)advies.

Bron: Bonaire.nu

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Noem toch gewoon de namen: Ralph Wieriks, bijnaam: Ralph BMWieriks, ging over de kwaliteitscontrole bij PWC Curacao en heeft op schandelijke wijze verzaakt.

  En de nieuwe commissaris van UTS is Gerald Stacie, inderdaad voormalig partner van PWC Curacao en dus verantwoordelijk voor de porkeria aan het Julianaplein.

  En voor wie nog twijfelt of het de keuze van Sloppy Steve Vanenburg zelf was om uit PWC te stappen: het wanbeleid van de 24/7 feestvierende partners van PWC (Polar, White Label & Corona) heeft PWC 23 miljoen dollar gekost.

  ‘PricewaterhouseCoopers Curacao pays out roughly $23 million to settle allegations that the auditor facilitated a billion-dollar fraud perpetrated by hedge fund Lancer Management Group.

  On Friday, Judge Kenneth A. Marra of the U.S. District Court for the Southern District of Florida approved a settlement resolving three suits accusing PricewaterhouseCoopers Curacao of helping Lancer defraud investors by auditing and certifying the hedge fund’s allegedly factitious financial statements.’

 2. Kritiekloos stuk van Harald Linkels, die sinds hij zich op Bonaire in allerhande bestuursfuncties heeft weten te wringen links en rechts kontenlikkend door het leven gaat.

  ‘De wijziging volgt op de beslissing van de eigenaren van de lokale accountantsorganisatie in de Dutch Caribbean om de aansluiting bij PriceWaterhouseCoopers te staken’?

  Wat een onzin: PWC Curacao bleef er, ook na herhaalde waarschuwingen door PWC Nederland en PWC USA, zo’n ongelooflijke puinhoop van maken dat PWC er haar naam niet meer aan wilde verbinden!

  Verantwoordelijke partners en de directeur vaktechniek (die meer tijd besteedde aan het tanken en wassen van zijn peperdure BMW dan aan controle).

  Een van deze mislukkingen van partners is, naar goed Curacaos gebruik, vorige week voor zijn wanbeleid beloond met de positie van commissaris bijj UTS. Job well done, Donald de Palm!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -