25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Boete en rijverbod voor 72-jarige

de_rechterWILLEMSTAD — De man W.C. (72) kreeg deze week een forse geldboete en een rijontzegging opgelegd van de rechter. Hij was twee keer aangehouden voor rijden onder invloed.

Dat meldt het Openbaar Ministerie op de Facebookpagina.
De man moest voorkomen tijdens de zogenoemde verkeerszittingen.
Hij is driemaal door de politie aangehouden. Eenmaal voor het rijden met een verlopen rijbewijs en tweemaal voor rijden onder invloed.
Dat gebeurde op 15 december 2011 op de Triangelweg en op 28 april vorig jaar op de Kaya Hose Liberia. In beide gevallen was de man betrokken bij een verkeersongeluk.
De man heeft zowel na de verkeersongevallen als tijdens de rechtszaak bekend dat hij had gedronken. In beide gevallen bier en rum. De politieagenten constateerden ter plaatse dat de man onvast ter been was, naar alcohol stonk, wartaal sprak, bloeddoorlopen ogen had en zelfs de ‘vinger-neustest’ niet kon uitvoeren.

- Advertentie -

Na het ongeluk op 18 april kon de man de dronkemanstest niet uitvoeren op de politiewacht en moest hij ter ontnuchtering in de cel worden opgesloten.
Zowel de officier van Justitie als de rechter noemde het optreden van de man zeer onverantwoordelijk en was opgelucht dat de man geen letsel aan derden had toegebracht.
De rechter noemde de man ‘een vreselijk gevaar op de weg’.
Het OM wil met C. een voorbeeld stellen naar de gemeenschap toe, dat rijden onder invloed niet toelaatbaar is.
Vrijwel conform de eis van de officier werd de man veroordeeld tot een geldboete van 4000 gulden, waarvan 2500 gulden voorwaardelijk. Hij mag deze boete in 15 termijnen van 100 gulden betalen.
Dit omdat de man alleen een pensioen van 875 gulden per maand heeft. Verder kreeg hij ontzegging van de rijbevoegdheid voor de periode van negen maanden opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -