26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 01:12

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoBoete en rijverbod voor 72-jarige

Boete en rijverbod voor 72-jarige

de_rechterWILLEMSTAD — De man W.C. (72) kreeg deze week een forse geldboete en een rijontzegging opgelegd van de rechter. Hij was twee keer aangehouden voor rijden onder invloed.

Dat meldt het Openbaar Ministerie op de Facebookpagina.
De man moest voorkomen tijdens de zogenoemde verkeerszittingen.
Hij is driemaal door de politie aangehouden. Eenmaal voor het rijden met een verlopen rijbewijs en tweemaal voor rijden onder invloed.
Dat gebeurde op 15 december 2011 op de Triangelweg en op 28 april vorig jaar op de Kaya Hose Liberia. In beide gevallen was de man betrokken bij een verkeersongeluk.
De man heeft zowel na de verkeersongevallen als tijdens de rechtszaak bekend dat hij had gedronken. In beide gevallen bier en rum. De politieagenten constateerden ter plaatse dat de man onvast ter been was, naar alcohol stonk, wartaal sprak, bloeddoorlopen ogen had en zelfs de ‘vinger-neustest’ niet kon uitvoeren.

Na het ongeluk op 18 april kon de man de dronkemanstest niet uitvoeren op de politiewacht en moest hij ter ontnuchtering in de cel worden opgesloten.
Zowel de officier van Justitie als de rechter noemde het optreden van de man zeer onverantwoordelijk en was opgelucht dat de man geen letsel aan derden had toegebracht.
De rechter noemde de man ‘een vreselijk gevaar op de weg’.
Het OM wil met C. een voorbeeld stellen naar de gemeenschap toe, dat rijden onder invloed niet toelaatbaar is.
Vrijwel conform de eis van de officier werd de man veroordeeld tot een geldboete van 4000 gulden, waarvan 2500 gulden voorwaardelijk. Hij mag deze boete in 15 termijnen van 100 gulden betalen.
Dit omdat de man alleen een pensioen van 875 gulden per maand heeft. Verder kreeg hij ontzegging van de rijbevoegdheid voor de periode van negen maanden opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties