Blog Arthur Donker | Vervaldatum komedie

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik lag gisteren aan flarden toen ik die zogenaamde manifestatie zag op FB, wat een komedie zeg!
Dat men in drie dagen tijd alle vergunningen voor elkaar kon krijgen, dat de politie zelfs een gedeelte van de drukste weg van Curaçao af kon zetten, alleen maar omdat men een paar artikelen had ontdekt waarvan de vervaldatum was verstreken.

Het eerste waar ik aan dacht was waarom bij Goisco en niet bij de anderen zoals Colon, Mangusa, Centrum of de chinese minimarkets etc.

Er zat een rare smaak aan die manifestatie en ik had al het vermoeden dat het een politiek tintje had.

Toen ik de foto’s zag viel het kwartje, alle losers van de Dirty Dozen waren present natuurlijk, tot de Happy Hour jockey Monk aan toe en niet te vergeten onze veroordeelde parlementariër zoete lieve Gerrit voorop.

Vergeleken met de Gay Pride beweging die 4 jaar erover gedaan hebben om een vreedzame parade door de stad te mogen houden dankzij de tegenwerking van mevrouw Raveneau, die heiliger is dan de paus himself maar ondertussen elke psalm en Bijbelse geboden aan haar laars lapt. De eisen voor de Gay Parade waren zo ridicuul dat het te dom is om te geloven.

Maar dit jaar wordt het groter en mooier en beter dan vorig jaar want mevrouw Raveneau en d’r Pueblo Soberano hebben niets meer te zeggen, God zij dank (sic!)

Wat ik zo frappant vind is dat men helemaal over de rooie gaat over vervaldatum van goederen en dezelfde vrouw of man die daar tijdens de manifestatie met een bord staat te zwaaien met “No hunga cu mi salú!” (speel niet met mijn gezondheid), die kwakt zijn saté cu batata vol met Maggi en laat de frietjes het liefst drijven in de super zoute saus om het allemaal te spoelen met een Pop limonade wat 13 lepels suiker bevat.

Ja want mevrouw let wel op d’r gezondheid vergis je niet!

Mijn vraag was hoe komt het dat men opeens alles gaat checken wat heeft men al die vorige jaren dan gedaan? Waren er toen geen spullen met verstreken vervaldatum?

Of is dit weer zo’n demonstratie van machtsvertoon of om Jantje publiek te laten zien dat ze daadwerkelijk hun werk weten te doen?

Of misschien zal het weer zo zijn dat het maar een paar weken duurt en dat het weer met een sisser af zal lopen zoals met de meeste dingen hier, controle op de Horeca, illegale landwinning en gebouwen, landje pik, fasten your seatbelt, noem maar op.

In het Papiaments zeggen ze “Furia di masbangu” oftewel de furie van een masbangu want na een poos is het weer business as usual en gaat men weer op dezelfde voet door totdat er een nieuwe baas komt.

Het grappige is al die mensen die zogenaamd zo bezorgd zijn om hun gezondheid niet protesteren tegen de Isla die al jaren ons, de bewoners onder de rook, dag in dag uit letterlijk vergiftigen en onze kinderen over 20 jaar kanker zullen hebben door hun rotzooi wat ze in de lucht pompen, daar zegt men niets over men blijft men dood stil, is dat dan niet slecht voor onze gezondheid?

Is dat dan niet belangrijk, of zolang wij geen directe consequenties zien telt het niet zo zwaar?

Als je A zegt moet je ook B zeggen natuurlijk, maar die “hot potato” durft niemand aan te raken.

Ik blijf lachen op deze klip want ik ken iemand die spullen met verlopen vervaldatum opkoopt en die in zijn restaurant serveert tegen een prijs waar je “U” tegen zegt!

Arthur Donker

16 Reacties op “Blog Arthur Donker | Vervaldatum komedie

 1. So funny & so true! Had to share on FB.
  No red tape needed here obviously…all hens were on deck ?

 2. ericlapas

  @Brian S, ik hoop niet dat je mij met St. Jago vergelijkt. Ik ben niet afhankelijk van politieke benoeming en heb ook nooit mijn handen bij een politieke partij hooggehouden. Iemand van mijn kaliber hoef niet te solliciteren ik wordt gevraagd om te helpen. Ik kan nu al als ik wil makkelijk de hele dag aan een cocktail sippen en puffen op een sigaar. Mij vergelijken met een ambtenaar is een belediging, ik geloof nl. in werken voor mijn geld.

 3. Enri Mandingo

  Hahahaa Peter Pendew, trolletje weer een slechte aanval van je. Dit doet me niets, nazaadje van slavendijvers die je bent.

 4. Zal je niets verbazen. DENK in Nederland ging ook op Social media met schuilnamen om zgn meer bijstanders te winnen.

  Tijd geleden bij het Antillenhuis zat een FOL mannetje (St.Jago) die onder werktijd gewoon op forums ging om de FOL te verheerlijken.

 5. Opvallend dat bij demonstraties tegen de isla deze groep nooit aanwezig is

 6. Na het lezen van alle rubrieken plus reacties over vervaldatums, kan ik tot zo ver maar een ondubbelzinnige conclusie trekken:

  De hersenen van Enri zijn op grote afstand over de expiratiedatum heen.

 7. Niet eens, zelfs niet met de z.g contartista bijgeteld.

 8. De demonstratie’s moeten doorgaan,ook bij de Isla want de uitstoot is ook heel erg slecht voor onze gezondheid.
  Isla kan schooner door met ruwe olie niet afkomstig uit Venezuela en niet mengen met asphalt dat scheelt een hoop.
  We moeten ergens beginnen niemand wil de eerste zijn daarom vind ik dat de controlen en demonstratie’s door moeten gaan

 9. Brian S deze opmerking doet me denken La Stiwz, Eric Lapdance, Curacao Independiente, Mano, Drechi pa Nan Tur en andere trollen op deze forum.

  Ik verdenk ze van het aannemen van een of andere steekpenningen voor het opzetten chaos op deze forum.

  Drechi pa Nan Tur had dit zelf geschreven op deze forum toen hij liegt dat hij terug is van vakantie hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 10. Sabetodo

  Weet je hoeveel mensen er werken bij de Isla? Ongeveer de helft.

 11. ericlapas

  Wat mij opvalt is dat deze man geen gelegenheid voorbij laat gaan om reclame voor green town te maken. Ik weet niet of dit het gevolg is van het steeds groeiende klassisme, maar er is een steeds groter wordende groep die wilt bepalen waar en hoe ze willen wonen. Aan de rest hebben ze een broertje dood. Dat meer dan 20.000 hardwerkende mensen bij de Isla een boterham verdienen interesseert hen niet. Ik ken veel mensen die bij de Isla werken, het zijn gewone down to earth hardwerkende mensen die het liefst per quincena betaalt krijgen en na het werk in het gezelschap van spaans sprekende vrouwen een pilsje pakken en daarna lekker naar huis om een nummertje met moeder vrouw te maken.

 12. Benieuwd hoeveel die demonstranten krijgen. In sommige landen rond ons zijn er mensen die op de payroll staan van de overheid en ze hoeven de hele maand niets te doen. Alleen om de zoveel tijd dienen ze er voor te zorgen dat er een pro regering (pro chavista etc) worden gehouden zodat men denkt dat het volk achter de regering staat. Om de mensen te krijgen worden baantjes uitgedeeld en krijgt hij wat biljetten om evt uit te delen

 13. Abraham Mossel

  Moet die vazal , ene Gerrit de Raaf, vandaag 19 mei niet voor het hekje staan in de rechtzaal? zaak Babel hogerberoep. Of is het zijn Byside die moet voorkomen.

 14. Ja wel mee eens,maar die bevriende restaurant eigenaar en hij zijn net zo bewust schuldig om producten over datum te verkopen.

 15. ach de envelop van GS en vrienden voor de controleurs zal wel beter gevuld zijn geweest dan de enveloppen bij de achterdeur van de winkeliers.

 16. Ik vind een stomdronken over de weg naar Fuik zwalkende en scheurende Carlos Monk veel gevaarlijker voor de volksgezondheid.

  En Ramp-aro dos Santos moet zich eerst maar eens zorgen gaan maken over de 150 kilo bedorven vlees onder zijn shirt.

  Ben geen fan van Donker, maar dit is een top column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *