Blog Arthur Donker | Service

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Service is eigenlijk heel makkelijk, geef iemand iets wat hij wil hebben voordat hij daarom vraagt. Maar dat kan je alleen als je in de positie van de klant hebt gezeten. Een ober die nooit in een vijf sterren restaurant heeft gegeten daar kan je niet van verwachten dat hij optimale service geeft aan iemand die dat wel gewend is. Hoe kan die arme ziel het verschil weten tussen een Pino Griggio van Barefoot van 12 gulden en een Chateau Lafite van 1787 wat $160.000 kost.

De restaurants van vier, vijf sterren of meer, moeten eigenlijk de obers laten plaats nemen en ze een 5 gangen menu serveren zodat ze weten wat ze verkopen. Er is niks erger dan een klant in onzekerheid te laten of te negeren. Als de klant niet weet wat er aan de hand is wordt hij zenuwachtig en raakt hij geïrriteerd. Een pracht voorbeeld hier van zagen we van de week op het vliegveld toen de mensen het meubilair op het vliegveld begonnen te slopen omdat met het zat was om aan een lijntje gehouden te worden zonder te weten wanneer ze nou precies zouden vertrekken.

Ergens zeg ik gelijk hebben ze maar aan de andere kant keur ik het slopen van het meubilair wel af. De werknemers moeten de klappen opvangen terwijl het management hoog en droog in hun ivoren toren zaten en onbereikbaar waren en het verdomden om het publiek te woord te staan of om via de media uitleg te geven, weer onzekerheid.

Mensen die 3 dagen vertraging hebben of uren lang op het vliegveld moeten kamperen voor een vlucht van nog geen 20 minuten. Maar ja zolang wij ons tevreden stellen met mediocre service blijft het doorgaan en wordt het alleen maar erger en krijg je het gevoel als klant dat ze jou niet nodig hebben maar jij hun. Wij zien dat door de hele linie, noem maar op TDS, Aqualectra, UTS, Telecuraçao, Insel Air, de meeste gouvernementskantoren.

Waarom zou dat komen? Omdat op de eerste plaats geen concurrentie is, op de tweede plaats de motivatie om winst te maken voor het bedrijf er niet is, het zijn allemaal semiambtenaren die zich geen zorgen hoeven te maken of ze service moeten geven aan de klant of niet, omdat ze eind van de maand toch hun salaris krijgen dus ik heb de klant niet nodig maar de klant mij. Kijk maar naar TDS hoe snel ze achteruit zijn gegaan nadat Directv op de markt kwam.

Beter beeld, beter programmering geen ONZEKERHEID (want elke maand bijna haalde TDS een kanaal weg en kreeg je een andere voor in de plaats en moest je ervoor betalen) Neem Telecuraçao, het is te triest voor woorden, na 53 jaar of zoiets hebben ze nog steeds niets geleerd en het niveau en kennis van wereldgebeuren is op zo’n laag niveau dat de zogenaamde showmasters vaak genoeg grote blunders slaan tijdens de uitzendingen.

Richard Branson, de eigenaar van Virgin Air zei een keer zorg goed voor je werknemers die zullen dan goed zorgen voor je klanten en hij heeft gelijk. Je kan niet iemand een minimum loon betalen en hem voor 5 miljoen inventaris in een magazijn verantwoordelijk stellen, de eerste de beste keer dat hij de aqualectra rekening niet kan betalen klopt jouw inventaris gelijk niet meer. Investeer in je werknemers, neem ze niet aan omdat ze uit overleving een baan zoeken maar omdat ze dat ook echt dat werk willen doen.

En vergeet dat minderwaardigheid complex dat ze geen slaven meer willen zijn en mensen willen serveren want ik ken veel die heel goed zijn in hun werk die ook vooruit gaan in hun privé leven.

Nogmaals service is heel makkelijk, geef de klant iets wat hij wil hebben VOORDAT hij er om vraagt maar dat kan je alleen als je in de positie van de klant hebt gezeten en het leuke is dat de mensen die slechte service geven die behandeling die zij de klant geven zelf nooit van iemand zouden pikken, raar he?

Ik blijf lachen op deze klip want we klagen wel over de latino influx over de gehele linie maar die mensen weten wat armoede is en wat het is om zonder werk te zitten en doen daarom zo hun best.

Arthur Donker

3 Reacties op “Blog Arthur Donker | Service

 1. de gedachte van een hoop medewerkers is:
  ik krijg toch mijn salaris wel aan het eind van de maand.
  waarom zou ik me uitsloven.
  ze vergeten dat als hun werkgever failliet gaat zij ook op straat staan.

 2. Ik begreep dat Sharo Bikker zelfs op FB klaagde over de service van Insel Air…

 3. Begrepen, Heerenveen en Lippinkhof?

  Stelletje schaamteloze payasos, jullie twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *