Blog Arthur Donker | Pa sirbi i proteja?

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

De spreekbuis van het Politiekorps heeft in een persbericht laten weten, dat in geval van nood mensen niet de familie moeten bellen maar 911 want daar zijn ze voor. Ik dacht gelijk, deze man heeft zelfmoordneigingen om zoiets te plaatsen want je weet drommels goed waarom de mensen niet bellen en je weet ook dat dit een heleboel kritiek met zich mee zal brengen omdat men nou niet bepaald een “superhero” voorstelling heeft van ons politiekorps.

Natuurlijk de goede niet nagesproken. Er zijn écht wel mensen bij die met hart en nieren goed werk doen maar die worden gehinderd door het grootste gedeelte die door hun lakse houding het hele korps een slechte naam geven.

Hoe vaak horen we niet dat als je de politie belt dat ze niet eens de telefoon op nemen.

Of ze sturen je met een kluitje het riet in door je door te verwijzen naar 917 of ze schepen je af met een excuus dat er niet genoeg wagens zijn om naar jou toe te komen, noem maar op.

Om de indruk te geven dat ze goed bezig zijn om de stijgende en steeds grover wordende criminaliteit terug te dringen, komen ze om de zoveel tijd met acties die net een paar dagen duren en ze meer auto’s zonder verzekeringspapieren pakken dan wapens, of komen met hele dure campagnes die niets opleveren of komen met materiaal wat na een paar weken allemaal stuk is.

Twee weken geleden stond er ook een in mijn woonkamer die mij met een hark aanviel die hij bij mij in de tuin had gevonden, en wilde mijn telefoon en ketting “lenen”.

Die heeft een lege mok tegen zijn hoofd gekregen en wist niet hoe vlug hij weg moest komen.

Denk je nou écht dat ik een paar uur ga zitten wachten op een stel slaperige klanten die mij komen vertellen dat ze wel even door de buurt zullen rijden om te kijken of ze hem nog zullen vinden, alsof hij op de hoek van de straat gaat zitten wachten totdat ze komen.

Je kunt met zoveel apps of campagnes komen maar je vergeet een ding, dat een vis bij de kop begint te rotten.

Als de chef al de capaciteit niet heeft, dan kan je weinig verwachten van het personeel onder hem.

Sinds wanneer houdt een politie korps kantooruren op na? Houdt de criminaliteit op na 5 uur

‘s middags dan? Waarom zijn er posten dicht ’s nachts? Gebeurt er niks ’s nachts?

Wat we nodig hebben is een alarmnummer waar we onze klacht in kunnen dienen als de telefoon niet opgepakt wordt of waar we een agent van Politur kunnen rapporteren die “fever” houdt in Marchena met een squad die het bedrijfsleven hen geschonken heeft of een agent die te lui is om Brionplein over te steken om een Pizza te gaan halen en Brionplein oprijdt met zijn dienstwagen terwijl ik dat niet mag, omdat het verboden is.

Onbeschofte, over het paard getilde, machtswellustige agenten die met hun voeten op hun bureau, het publiek te woord staan.

Agenten met meer strepen dan geld, die amper een proces-verbaal in een beetje beschaafd Nederlands kunnen schrijven en jou niet eens een kopie kunnen geven omdat de printer stuk is of het kopieerapparaat Bob Marley heet omdat hij altijd “jamt” .

Begin eerst dat hele korps uit te leggen dat ze een “dienstverlenend” korps zijn en kom dan niet in Godsnaam met Tula aandragen en dat we allang geen slaven zijn b.s. en niemand willen bedienen.

Ik blijf lachen op deze klip want ik denk dat ik eerder hulp van mijn familie heb als ik ze in geval van nood bel, dan 911, want die moeten eerst wakker worden, de krant gaan lezen en vergeet niet het pastechi verorberen voordat ze reageren.

Trouwens, 917 is nog erger dan 911. Laat me niet lachen!

Arthur Donker

6 Reacties op “Blog Arthur Donker | Pa sirbi i proteja?

 1. Hahahahahahaha LOL Jullie maken mijn dag weer goed.

 2. Beide heren :
  …..houD je…..
  S.v.p. de spellingregels in acht houden.

  Jullie schrijven : “Het staat tenslotte op elke politieauto: houd je ook aan de spelling-/grammaticaregels”. Ik heb gekeken maar er staat niets over spelling-/grammatica-regels op politieauto’s…….

 3. @Benny:

  Het is “proteha” en niet “protha”. Zo moeilijk is dat toch niet? Het staat tenslotte op elke politieauto: houdt je ook aan de spellings-regels.

  Salutos.

 4. E ironia, naturalmente mi tabata kiermen “proteha”. Pero esaki ta un mensahe pa un i tur, por fabor kumpli ku reglanan di ortografia pa sostené e lenga aki.

 5. Het is “Sirbi i protha” en niet “Sirbi i proteja”. Zo moeilijk is dat toch niet? Het staat tenslotte op elke politieauto: houdt je ook aan de grammatica-regels.

  Saludos.

 6. Henriques

  Haah Arthur hij is weer subliem.
  Maar wie weet komt het ooit nog een keer, goed -:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *