Blog Arthur Donker | Ik ben Tula’s kind!

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Kom ik bij de afhaal Chinees binnenlopen, zit er zo’n uitgedroogde alcoholist in een hoek die mij aandachtig bekijkt met zijn met bloeddoorlopen ogen en zegt in ‘t Papiaments :”Conjo! Je benen zijn wit swa!” (Goh! Je benen zijn wit man!) en ik dacht dat ik wel sjans zou hebben bij de Latina señoritas met mijn Adidas short, zien ze mij niet zitten, maar wel deze uitgedroogde vader van 7 koters! Ik kon het niet laten en antwoordde vrolijk “Mi no por yuda ta mi rasa!! Abo si no por no??”

( Ik kan het niet helpen het is mijn ras!! Jij kan dat niet he?”)

Opeens leefde de man helemaal op, zijn ogen werden het formaat van Heineken doppen en schreeuwde letterlijk “Ki bo ke men ku esei?” (Wat bedoel je daar mee?) Ik antwoordde dat ik precies bedoelde wat ik zei, dat hij die witte benen nooit van zijn leven kan krijgen!

Opeens barste de discussie los over Tula, de Makambas, Juan Luis
Guerra, Gerrit, Schotte’s veroordeling, Piet Hein en de zilveren vloot en natuurlijk dat ik definitief terug moest naar mijn eigen land want ik hoorde hier niet thuis!

Toen ik zei dat ik meer Curaçaoënaar was dan zijn held Tula omdat ik wél hier geboren was en Tula de eerste illegale Haitiaan was trok hij voor zover hij kon, helemaal wit weg. Hij snapte er niks meer van en vooral niet toen ik zei: “Ga maar eerst je eigen geschiedenis leren en kom dan terug!!”

Natuurlijk werd mijn moeder er bij gehaald want schijnbaar als je hier een discussie verliest moet je persoonlijk worden en zoveel mogelijk op een persoonlijke basis pijn veroorzaken bij jouw tegenstander..

Ik blijf lachen op deze klip want ik en mijn voorouders zijn hier geboren en getogen en mijn familie voordat Geronimo recht kon piesen en snap mijn eigen “Yu di Korsow” niet.

Arthur Donker

3 Reacties op “Blog Arthur Donker | Ik ben Tula’s kind!

 1. @ericlapas, Hij heeft iets tegen de MFK-KfnT-en PS stemmers die vaak niet een al te hoog IQ hebben en in de ochtend in een snek zitten te zuipen en achter de Latinas aangaan en hun kroost op straat laat leven en alles is de schuld van de makambas.

 2. ericlapas

  Het lijkt alsof deze Arthur Donker iets tegen de zwarte YDK heeft. Wij zijn voor hem zeker het onderwerp van spot en insinuaties. Ik vraag me af of hij ook grappen over onze blanke broeders heeft? Of is het de bedoeling van Donker dat wij de blanke als referentie moeten gebruiken?

 3. Fred de Haas

  Papiamento: Coño
  Papiamentu: Koño

  Ga allebei maar terug naar school en vertel de meester dat die twee spellingen nergens op slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *