28 C
Willemstad
• maandag 27 september 2021 06:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | Ben Whiteman beledigt onze intelligentie

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik viel vanmorgen bijna van mijn stoel toen ik vanmorgen in het Antilliaans Dagblad las wat dr. Ben Whiteman allemaal zei tijdens de persconferentie donderdag. De tegenstrijdigheden van zijn verklaringen deden mij lachen en aan de ene kant vind ik hem zielig en aan de andere kant denk ik ook dat hij zijn hachje moet dekken omdat hij weet dat hij bij de volgende verkiezingen gegarandeerd eruit ligt.
1. Hij zegt dat hij als arts altijd zou opkomen voor de gezondheid van de inwoners van Curaçao omdat hij de eed van Hippocrates heeft afgelegd. Dit is dezelfde dokter die publiekelijk heeft gezegd dat hij de Isla nooit zou dichtgooien omdat zijn vader daar ooit heeft gewerkt en dank zij de Isla hij dokter is geworden, terwijl er maandelijks bewijzen zijn dat de Isla alle uitstootnormen overschrijdt en er telkens scholen moeten sluiten vanwege de stank en de rook en meneer heeft nooit een vinger uitgestoken om wat aan dat probleem te doen.

2. Toen in het Antilliaans Dagblad het bericht verscheen dat het contract met de PDVSA niet verlengd zou worden stond hij gelijk op zijn achterste poten en sprak dat tegen. Vandaag staat er dat hij tijdens een bezoek aan de raffinaderij hij de PDVSA heeft geïnformeerd dat het begin is gemaakt om hun te informeren dat het leasecontract niet verlengd zal worden.

3. Toen de Defensie liet weten dat ze op eigen kosten luchtmetingen zouden gaan doen in Julianadorp was meneer Whiteman witheet en schreeuwde gelijk dat het niet kon en dat ze dat niet op eigen houtje konden doen. Ik heb toen gelijk aangeboden om dat apparatuur bij mij in mijn slaapkamer te plaatsen als ze dat wilden want ik ben er wél voor. Vandaag staat er dat hij het wél toelaat maar onder de lokale controle. Als hij bedoelt dat de milieudienst dat moet gaan controleren weten we al hoe laat het is, want dat zijn een stelletje ja knikkers die toch niets doen of kunnen doen.

- Advertentie -

4. De modernisering van de Isla gaat in stroomversnelling zei hij, en presenteerde hij een draft van de eerste openbare aanbesteding en moet eind maart de definitieve aanbesteding klaar zijn. Waar ze het geld vandaan gaan halen weet niemand en wordt ook niet genoemd want laten we eerlijk zijn, zelfs voor onderwijs hebben we geen geld. Dus “Magic Ben” zal het wel uit een of ander geheim potje kunnen toveren.

5. Mijn vraag is waarom komt Speedy Gonzalez a.k.a. dr. Ben Whiteman nu wel opeens op voor de bewoners onder de rook en de luchtvervuiling van de Isla en is hij opeens pro actief? Zou het zijn omdat hij onder druk staat van de Tweede Kamer in Nederland die nou gaan ingrijpen vanwege ondeugdelijk bestuur en nu naar buiten komt dat deze regering niet deugt omdat er mensenlevens opgeofferd worden voor de Isla en naar buiten komt dat iedereen bang is om dat heilig boontje aan te pakken?

Natuurlijk gaat hij nou in “overdrive” want de PS partij is zo ver gezonken dat niet eens Google ze kan vinden en moet meneer bewijzen dat “Nos Mes Por” toch nog geldt en dat wij die Makambas niet nodig hebben en dat varkentje zelf wel kunnen wassen.

Hoe vaak hebben we dat niet gehoord vooral na 10-10-10 en als wij nou naar de resultaten kijken blijkt nou dat er bewijzen naar boven komen die Ali Baba en de 40 rovers voor schut zetten want nou blijkt dat de Nederlandse ministers gelijk hadden toen ze zeiden dat het hier één grote rovershol is en als we zo naar dat grafriekje in de Babel zaak zien hoe geldstromen hebben plaats gevonden moeten we ze gelijk geven.

- Advertisement -

Dokter Ben Whiteman, u zet uzelf voor schut, hou op met te proberen zand in onze ogen te gooien, we hebben u door het is allemaal hete lucht, alleen maar woorden maar geen daden dus hou alstublieft op. Ik blijf lachen op deze klip want ik kreeg de indruk dat hij een van die energie drankjes of zo had ingenomen voordat persconferentie begon, want opeens zat hij vol energie wat hij normaal niet zo uitstraalt.

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -