30 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...

PBC | Afvalkoningin Frouwkje Smit maakt Haute Couture uit Nederlands en Curaçaos’ afval

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Kunstenaar Frouwkje Smit transformeert weggegooid afval in koninklijke Haute Couture. Als de Afvalkoningin gebruikt ze versleten paraplu’s, plastic zakken en meer om niet alleen...

ParadiseFM | Curaçao gezakt op Fifa ranglijst

Het Curaçaos voetbalelftal is gezakt op de Fifa ranking. Daar staat het nu op de 90e plaats. De selectie van interim-bondscoach verloor deze maand nog twee wedstrijden...

ParadiseFM | Kunneman weg bij VanEps

De bekende advocaat Frank Kunneman is zijn eigen kantoor begonnen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Kunneman is na bijna een kwart eeuw niet langer werkzaam bij VanEps....

NTR | Jongeren helpen mee met koraalherstel

  Melissa Stamper Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) wil het koraal op Aruba herstellen. Hiervoor worden de komende tijd 400 kunstrifstructuren in beschermde mariene gebieden geplaatst om meer onderwaterleven...

CC | Public Prosecution Service confirms ongoing criminal investigation into Ennia

WILLEMSTAD - The Public Prosecution Service has initiated a criminal investigation into the insurance company Ennia and individuals affiliated with Ennia. The report filed by the Central Bank...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | A night to remember!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | A night to remember!
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik kreeg net een flyer te zien van de Openbare Ministerie wat ze “A night to remember” hebben genoemd om zo aanvang te geven aan de jacht op stagiaires die party drugs gebruiken. Waarom ik het een jacht noem? Om de simpele reden dat ze alleen op een bepaalde doelgroep gaan jagen terwijl het probleem niet alleen bij die groep heerst maar overal.

Volgens mij is dit discriminerend maar ja, als we op die toer gaan zullen we zeker eindigen op Tula en de slavernijverleden en weet ik wat allemaal nog meer en het een discussie zonder einde wordt.

Als je 10 XTC pillen bij je hebt ga je twee maanden de gevangenis in, weten deze mensen niet dat je aan een pil al genoeg hebt voor de hele avond wat moet je in godsnaam doen met 10?

Maar ja iemand moet doen alsof ze goed bezig zijn want, laten we eerlijk zijn ons vertrouwen in het Openbare Ministerie is niet iets waar je over naar huis schrijft en loopt dagelijks deuken op want nog steeds hebben we de indruk dat er niets gebeurt in de grote zaken waar iedereen verwacht had dat die allang aan bot zouden komen maar niets gebeurd.

De verdachten lopen nog steeds dansend en feestend rond en smijten met geld alsof ze de Miami Lotto gewonnen hebben en iedereen weet dat met wat ze verdienen zij onmogelijk zo’n levensstijl op na kunnen houden.

Dus laten we nou onze geloofwaardigheid een beetje opkrikken en de jacht gaan openen op stagiaires.

Ik blijf lachen op deze klip want ik vraag me af, hebben deze mensen écht niets beters te doen?

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. helemaal niet, maar profileren maakt ons net als die mensen in Nederland, zeg gewoon als OM wij pakken dit aan, waarom je speciaal richten op de stagiaires?

 2. Dus laat die mensen maar xtc blijven verkopen en gebruiken.
  Heel goed. Omdat het ergens niet lukt om boeven te pakken moeten wij de rest maar met rust laten. Best krom.

  Sorry hoor jongens, ik snap jullie logica niet. Zal best wel hogere logica zijn.

 3. dat we ons richten op de stagiaires is wel begrijpelijk, stel we pakken iemand op van ons zelf. Dat zet geen zoden aan de dijk omdat waarschijnlijk het iemand is waarvan de ouders of wel geld en invloed hebben of ouders zonder geld en geen invloed.
  bij de ouders met geld en invloed is het erg vervelend voor de politie en OM, immers we moeten wel vrienden blijven.
  met de ouders zonder geld en invloed, ach van een kale kip valt niks te plukken.
  Heel gemeen sluipt in het artikel de suggestie dat de stagiaires ook wel drugdealers kunnen zijn. Vraag me wel af waarom iemand die met bolletjes in bezit heeft niet gelijk 9 mnd gevangenis krijgt.
  Ook verbaas ik me over het feit dat iemand die een wapen heeft of iemand die zonder rijbewijs rond rijdt minder straf kan krijgen dan als iemand drugs heeft. Dit terwijl deze mensen waarschijnlijk meer leed kunnen veroorzaken dan dat iemand een pilletje slikt.
  uiteindelijk komt het hier op neer,

  Etnisch profileren’ is een vorm van discriminatie en daardoor in strijd met de mensenrechten. Het draagt bij aan een negatieve beeldvorming over etnische minderheden, schaadt de legitimiteit van de politie en is waarschijnlijk niet effectief voor de bestrijding van criminaliteit.

  let wel dit schrijft AMNESTY INTERNATIONAL, eens kijken hoelang deze actie door gaat als de brieven binnenkomen.
  En dan hebben we het nog niet eens over de grondwet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties