29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | 40% betaalt geen wegenbelasting!

Arthur Donker – lachen op deze klip

Met dikke koppen staat dat in de krant en aan de ene kant moet ik erom lachen en aan de andere kant vind ik het diep triest want iedereen zag het aankomen. Ik loop al jaren te zegen dat het systeem van de witte platen en elk half jaar een sticker op je voorruit niet werkt en dat het een dom systeem is wat uiteindelijk geen besparing op levert.

De witte platen zijn namelijk geïntroduceerd om juist geld te besparen omdat ze 5 jaar geldig zijn en wij niet elk jaar nieuwe platen moesten laten maken.

Vroegen kregen we elk jaar een nieuwe plaat van een andere kleur zodat je gelijk kon zien wie wel of niet betaald had.

- Advertentie -

Maar ja, zoals altijd kwam politiek en vriendjespolitiek er tussen want o wee als de plaat de kleur van een politieke partij had dan was de oppositie er als de kippen bij om dat te stoppen, net verwende kleuters!

Buiten dat, het contract om die platen te laten maken ging altijd naar iemand die de regerende partij goed heeft geholpen al kon hij niet eens een spijker in een muur slaan.

Dus laten we die platen wit maken en vijf jaar geldig maken zijn we van alle gezeik af en besparen we geld, dat blijkt dus niet!

Ik snap niet waar de besparing in zit want uiteindelijk betaalt de auto eigenaar voor die platen wat ze ook kosten.

- Advertisement -

Dat het geld wat aan wegenbelasting niet of amper voor de wegen gebruikt wordt voor het onderhoud van ons wegennet is duidelijk te zien als we de weg naar St. Willibrordus nemen en een kompas moeten aanschaffen om door het gelapte wegdek te kunnen manoeuvreren.

Nou we het toch over die weg hebben, er is 7 of 8 jaar geleden bij wijze van een test een stuk van die weg geasfalteerd wat tot vandaag geen enkele gat, bobbel of puistje toont en zelfs als het regent geen water blijft staan. Waarom men de rest niet heeft gedaan weet ik niet maar ik weet wél dat het een groot verschil is met wat we nou aan t doen zijn wat maar een tijdelijke oplossing is.

Ik heb mij altijd al afgevraagd waarom wij niet een ponsmachine aanschaffen en zelf onze nummerplaten niet drukken, daar zal zeker een besparing in zitten.

Laten we de gevangenen (die willen werken en wat willen verdienen) die platen ponsen en viola hebben we twee vliegen in een klap.

Op zich is het een goed idee maar zoals altijd moet er eerst een commissie komen die dat gaat bestuderen, dan moeten ze bizclass naar Nederland reizen om te gaan kijken of erger nog naar China om te kijken of ze daar de ponsmachine kunnen kopen en komen dan met een advies en wordt de bestelling gedaan alleen om erachter te komen dat ze de verkeerde besteld hebben en het buiten geplaatst wordt waar het weg zal rotten zoals met de nieuwe keuken van de gevangenis is gebeurd.

Geld verkwisten zijn we heel goed in, kijk maar naar deze week, 7 parlementariërs gaan naar een beurs waar ze nada nada van af weten, of we gaan dure drones aanschaffen om de vuildumpers aan schaffen ik durf te wedden dat die dingen binnen de kortste keren tegen een paal aan zullen vliegen want dan hoeven die lui ook niet te werken.

Ik blijf écht lachen op deze klip, de besparing op de wegenbelasting is nou een grotere onkostenpost geworden omdat we nou al die wanbetalers achter hun broek aan moeten gaan zitten en dat kost geld! Hopi Bon!
Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Rens heeft gelijk..gewoon de wegen belasting in de brandstof prijs doen.
  de grote verbruiker betaald meer en de kleinere minder..
  veel eerlijker, scheelt een hoop werk, en levert meer op!!!
  echt dom om dit niet meteen vanaf volgen jaar in te voeren!!!

 2. Een achterhaald systeem !
  Maar ja de kleine man moet ook een auto kunnen rijden !
  Dus !
  Het is echt vreemd , heel vreemd .
  Trouwens goed idee Rens !
  Maar zal mij benieuwen .

 3. De simpelste oplossing is om de belasting in de brandstofprijzen te verwerken. Rijdt men veel dan betaal je automatisch meer. Geen gedoe meer, nooit meer in de rij staan wat een hoop verloren tijd en productiviteit oplevert en er kunnen wat ambtenaren wat anders gaan doen of naar huis. Curacao is uitermate geschikt voor zoiets aangezien we geen grensoverschrijdend wegverkeer hebben, dus ook daar geen conflict. Het zal wel te vooruitstrevend zijn voor dit rotsje, de bonden zullen wel tegen zijn en we houden hier graag alles bij het oude..

 4. Of denk aan die ‘kussen’ op de weg. Neergezet door een vriendje van Charles Cooper. Daarna moest hij het weer (tegen betaling) weer weghalen en nu worden ze weer geplaatst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -