27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 02:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Bewoners Barber bezorgd over criminaliteit

Ultimo Noticia - dubieus 'Grupo Sopi' verhaal
Slechte invloed media valt op

 

WILLEMSTAD — De politie-afdeling Informatie en Voorlichting, vertegenwoordigd door KPC-woordvoerders Alfred Suares en Reginald Huggins, is gisterochtend naar Bándabou gegaan voor een informatieochtend met een groep bewoners, Grupo Pèrlanan Uní 60+ Barber.

 

 

- Advertentie -

Advertentie

Uit de gesprekken blijkt dat de bewoners van Barber zich zorgen maken over de huidige situatie op het eiland en betreuren dat de media een slechte invloed hebben op de criminaliteitsbestrijding.

- Advertisement -

De informatieochtend werd in het Parke Himno i Bandera in Barber gehouden, waarbij de bewoners veel informatie kregen over de huidige situatie rond criminaliteit op het eiland.

De agenten legden aan de bewoners uit hoe zij zichzelf kunnen beschermen en wat de politie zelf doet om criminaliteit te bestrijden. Het doel van deze informatieochtend was om samen met de bewoners informatie en ideeën uit te wisselen. Dit vindt de politie heel belangrijk om beter op te kunnen treden, benadrukte woordvoerder Huggins.

De 60-plussers van Barber gaven gisteren te kennen dat zij zeer bezorgd zijn over de huidige situatie op het eiland. De stijgende criminaliteit is zorgelijk.

Slechte media-invloed
De manier waarop enkele media de samenleving informeren werd sterk door de bewoners bekritiseerd, aldus Huggins. Volgens de leden van Grupo Pèrlanan Uní 60+ Barber draagt dit bij aan de stijging van de criminaliteit.

“Zij hadden kritiek op de manier waarop sommige leden van de pers via radiozenders of via sociale media de samenleving ophitsen tegen het politiekorps”, aldus Huggins. “Ik deel deze mening ook. Aan de ene kant eist men dat het korps alles doet om de criminaliteit te bestrijden en zelfs te voorkomen. Maar aan de andere kant worden de agenten sterk bekritiseerd over hun optreden.”

Hij nam het incident bij een snèk bij Choloma als voorbeeld, waarbij de man Sharlon Mercelina om het leven kwam. “Het gaat hier om een lopend onafhankelijk onderzoek dat verricht wordt door de Landsrecherche, maar voordat de resultaten hiervan bekend zijn hebben de meesten al hun conclusie getrokken.”

Huggins ontkent zeker niet dat ook het KPC te kampen heeft met agenten die in de fout gaan. Hij verzekert wel dat deze gevallen altijd aangepakt worden. Een onderzoek van Bureau Interne Relaties leidt tot eventuele disciplinaire maatregelen en indien nodig leidt een onderzoek van de Landsrecherche tot strafrechtelijke vervolging. Men mag dus niet alles en iedereen over één kam scheren.

De onterechte kritiek werkt demotiverend, benadrukt Huggins. De korpsleiding is zich hiervan bewust en houdt regelmatig speciale sessies, waarbij over deze kritiek met de agenten gesproken wordt. “De agenten krijgen de mogelijkheid om zich te uiten en de leiding zorgt ervoor dat hun motivatie wordt versterkt.”

Verder roept Huggins alle groepen op die geïnteresseerd zijn in een soortgelijke informatiedag en/of training, om contact op te nemen met de politie via de telefoonnummers 866-6150, 866- 6152, 866-6153 of 866-6156.

 

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -