28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Betrian licht Rutte in over financiën Curaçao

Lastige onderwerpen’ morgen op agenda Justitieel Vierpartijen Overleg

DEN HAAG — Demissionair interim-premier Stanley Betrian heeft vandaag premier Mark Rutte ingelicht over de laatste stand van zaken met betrekking tot de financiële situatie op Curaçao. Dit gebeurde tijdens een kennismakings- en afscheidsbezoek aan vertegenwoordigers van de Nederlandse regering. Centraal staat het Justitieel Vierpartijen Overleg met de ministers van Justitie van Nederland, Aruba en St. Maarten dat morgen plaats zal vinden.

Stanley Betrian ontmoet de Nederlandse premier Mark Rutte.

“We hebben afgesproken dat we meer moeten doen aan economische groei en wat we samen kunnen doen om dat te bewerkstelligen. Verder heb ik aangegeven wat de financiële situatie is op Curaçao. Ik heb aangegeven dat er maatregelen klaar liggen waarover het parlement kan stemmen”

, aldus Betrian na zijn ontmoeting met Rutte.

“Het is moeilijk te zeggen wat de nieuwe bestuurders zullen gaan doen, maar we hebben in ieder geval aangegeven hoe moeilijk de financiële situatie is en dat men meer begrip heeft voor het feit dat er maatregelen genomen moeten worden.”

Audit CBCS Betrian en Rutte spraken ook over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

“Nederland zal kijken welke instrumenten er zijn op Rijksniveau en bij ons moeten we kijken hoe we snel tot een oplossing kunnen komen met betrekking tot de audit. Curaçao heeft al gezegd akkoord te gaan met de audit en de Terms of Reference en nu moet St. Maarten ook akkoord gaan.”

Met uitzondering van het advies over de Terms of Reference is De Nederlandsche Bank er verder niet meer bij betrokken, aldus Betrian.
Hij wilde niet vooruitlopen op zijn verwachtingen van het Justitieel Vierpartijen Overleg, maar gaf wel aan dat er lastige onderwerpen op de agenda staan.
Vandaag heeft hij een voorbereidend gesprek met de Justitie-ministers van St. Maarten en Aruba. Afscheid Goedgedrag Betrian heeft tijdens zijn bezoek aan Nederland ook besprekingen met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en zal aanwezig zijn bij het afscheid van oud-Gouverneur Frits Goedgedrag, aanstaande vrijdag. Zaterdag woont hij namens Curaçao het Koninkrijksconcert bij in Rotterdam.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...