26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

Beschuldigingen Meyer onjuist

HomeMediaBeschuldigingen Meyer onjuist

Angelo MeyerWillemstad – De beschuldigingen van Angelo Meyer, de voorzitter van vakbond PWFC, dat de waarnemend plantmanager van Curaçao Refinery Utility (CRU) zich bij zijn vrouwelijke medewerkers schuldig zou hebben gemaakt aan ‘harassment’, zijn onjuist.

Advertentie

Dat laat de directie van Refinería di Kòrsou (RdK) in een schriftelijke verklaring weten.

,,De directie van RdK heeft de recente uitlatingen van de heer Meyer van vakbond PWFC betreffende zowel de plantmanager van CRU (voorheen BOO) als de vakbond STK vernomen.
De directie ontkent elk van deze aantijgingen, aangezien onderzoek heeft uitgewezen dat de uitlatingen of incorrect zijn, of op een tendentieuze wijze zijn gepresenteerd”

, zo schrijft de directie in een persbericht.
RdK heeft de aantijgingen van harassment zeer serieus genomen, aangezien ze ‘ongeacht of ze op waarheid berusten of niet, betreurenswaardige consequenties hebben voor de betrokken medewerkers en hun familie’.
Daarom heeft de directie alle vrouwelijke medewerkers van het bedrijf bijeengeroepen om te verifiëren of de uitlatingen van Meyer van PWFC op waarheid berusten.

,,Uit deze vergadering is gebleken dat geen van de medewerksters is lastig gevallen (‘harassed’) door de plantmanager”, aldus RdK in een schrijven.

Tegelijkertijd laat de directie ook weten dat de plantmanager vrij is om als persoon juridische bijstand in te zetten en schadevergoeding te eisen ‘voor de schade die hij heeft geleden, welke veroorzaakt is door deze uitlatingen’.

,,En er zijn indicaties dat dit proces reeds in gang is gezet.”

Voor wat betreft de aantijgingen tegen vakbond STK, schrijft de directie van RdK:

,,Er kan gesteld worden dat er na een lange tijd weer een akkoord is tussen de directie en de vakbond bij CRU, waarbij er gezamenlijk wordt gewerkt aan functiebeschrijvingen, daaraan gekoppeld een nieuwe cao, alsook een geplande reorganisatie. Dat dit alles niet eerder in de publiciteit is gebracht, is omdat ervoor is gekozen om deze zaken samen en binnenshuis af te handelen. Overigens is het vermeldenswaardig dat de vakbond PWFC de medewerkers van CRU niet vertegenwoordigt”

, aldus RdK gisteren in een schriftelijke verklaring.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties