23 C
Willemstad
• maandag 30 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Beschuldigingen fraude sms-loten vergezocht

Sms2WinWILLEMSTAD/PHILIPSBURG — De beschuldigingen die de vermoorde politicus Helmin Wiels vorige week uitte jegens het telecombedrijf UTS en Robby’s Lottery zijn op zijn minst aanleiding voor discussie en waarschijnlijk vergezocht.
Dit blijkt uit een onderzoek van de Engelstalige krant Today in St. Maarten.

Hilbert Haar schrijft erover op Caribisch Netwerk.
De krant ontdekte bij de Kamer van Koophandel in Philipsburg dat Radcomm Corporation NV de naamloze vennootschap is die de licentie bezit waaronder UTS op St. Maarten mobiele diensten aanbiedt.
Volgens Wiels worden opbrengsten van illegale loterijverkopen via de sms-dienst van Chippie – het mobiele platform van UTS – weggesluisd naar een bankrekening van dit bedrijf.
UTS wil niet reageren op de beschuldigingen van Wiels voordat de begrafenis van de vermoorde politicus achter de rug is.

Radcomm
UTS kocht Radcomm in 2002 van Max Nicolson.
De enige aandeelhouder van het bedrijf is UTS NV op Curaçao waarvan de aandelen weer in handen zijn van Curaçao en St. Maarten. Paul de Geus en Glen Carty staan geregistreerd als bestuurders van Radcomm.
De Geus is ceo van UTS op Curaçao, terwijl Carty deze post voor UTS op St. Maarten bekleedt.

Rol Dos Santos
Bronnen die vertrouwd zijn met het SMS To Winsysteem – een samenwerkingsverband van UTS met Robby’s Lottery van Bientuverdachte Robbie dos Santos – zeggen dat het telecombedrijf aan Dos Santos een service-fee in rekening brengt en dat eenmaal per maand de omzet van de mobiele lotenverkoop aan Robby’s Lottery wordt overgemaakt – onder aftrek van de service-fee.

Vaagheid ob
UTS betaalt gewoon omzetbelasting over de topups die mobiele klanten bij wederverkopers inslaan en ook over de service-fee.
Dit geld staat al bij Radcomm op de bank voordat Chippie- klanten hun loten per telefoon kopen, omdat wederverkopers vooraf voor de top-up kaarten betalen.
Of Dos Santos omzetbelasting over dit deel van zijn omzet betaalt is niet bekend op St. Maarten.

Grijs gebied
De vraag is echter wie nu als de feitelijke verkoper van de loten moet worden beschouwd: UTS of Robby’s Lottery.
Wettelijk is dit een grijs gebied.
Vaststaat wel dat UTS geen vergunning heeft om een loterij uit te baten.
Een andere vraag is of UTS alleen omzetbelasting over de service-fee verschuldigd is of over de totale omzet van de lotenverkoop.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -