27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 06:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Beschuldigingen fraude sms-loten vergezocht

Sms2WinWILLEMSTAD/PHILIPSBURG — De beschuldigingen die de vermoorde politicus Helmin Wiels vorige week uitte jegens het telecombedrijf UTS en Robby’s Lottery zijn op zijn minst aanleiding voor discussie en waarschijnlijk vergezocht.
Dit blijkt uit een onderzoek van de Engelstalige krant Today in St. Maarten.

Hilbert Haar schrijft erover op Caribisch Netwerk.
De krant ontdekte bij de Kamer van Koophandel in Philipsburg dat Radcomm Corporation NV de naamloze vennootschap is die de licentie bezit waaronder UTS op St. Maarten mobiele diensten aanbiedt.
Volgens Wiels worden opbrengsten van illegale loterijverkopen via de sms-dienst van Chippie – het mobiele platform van UTS – weggesluisd naar een bankrekening van dit bedrijf.
UTS wil niet reageren op de beschuldigingen van Wiels voordat de begrafenis van de vermoorde politicus achter de rug is.

Radcomm
UTS kocht Radcomm in 2002 van Max Nicolson.
De enige aandeelhouder van het bedrijf is UTS NV op Curaçao waarvan de aandelen weer in handen zijn van Curaçao en St. Maarten. Paul de Geus en Glen Carty staan geregistreerd als bestuurders van Radcomm.
De Geus is ceo van UTS op Curaçao, terwijl Carty deze post voor UTS op St. Maarten bekleedt.

Rol Dos Santos
Bronnen die vertrouwd zijn met het SMS To Winsysteem – een samenwerkingsverband van UTS met Robby’s Lottery van Bientuverdachte Robbie dos Santos – zeggen dat het telecombedrijf aan Dos Santos een service-fee in rekening brengt en dat eenmaal per maand de omzet van de mobiele lotenverkoop aan Robby’s Lottery wordt overgemaakt – onder aftrek van de service-fee.

- Advertentie -

Vaagheid ob
UTS betaalt gewoon omzetbelasting over de topups die mobiele klanten bij wederverkopers inslaan en ook over de service-fee.
Dit geld staat al bij Radcomm op de bank voordat Chippie- klanten hun loten per telefoon kopen, omdat wederverkopers vooraf voor de top-up kaarten betalen.
Of Dos Santos omzetbelasting over dit deel van zijn omzet betaalt is niet bekend op St. Maarten.

Grijs gebied
De vraag is echter wie nu als de feitelijke verkoper van de loten moet worden beschouwd: UTS of Robby’s Lottery.
Wettelijk is dit een grijs gebied.
Vaststaat wel dat UTS geen vergunning heeft om een loterij uit te baten.
Een andere vraag is of UTS alleen omzetbelasting over de service-fee verschuldigd is of over de totale omzet van de lotenverkoop.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -