AD | ‘Anderen zullen de boodschap brengen’

Wiels waarschuwde in laatste uitzending voor illegale nummerverkoop

‘Anderen zullen de boodschap brengen’

Wiels: ‘Anderen zullen de boodschap brengen’ | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – In zijn laatste radioshow voor zijn overlijden sprak Helmin Wiels over de ‘illegale loterijverkoop op Curaçao’. De leider van de grootste regeringspartij Pueblo Soberano noemde de zaak een monster en een nucleaire bom.

Op de een of andere manier waarschijnlijk aanvoelend dat zijn einde naderde, zei Wiels dat anderen de boodschap moesten brengen als hij er niet meer zou zijn.

,,Het is simpel; heel veel mensen zijn zenuwachtig. Misschien Schotte ook wel. Want wij hebben iets voor jullie. Maar ik wacht rustig af tot volgende week. Wij hebben een brief gestuurd met 31 vragen aan de ministers. Maandag kunnen jullie deze brief in de kranten lezen. Daarna komt iets veel ergers; de tweede ronde. Dit is een nucleaire bom die iedereen op Curaçao stil zal laten staan. Iedereen zal zich doodschrikken. Maar ik wacht eerst de antwoorden van de ministers af.”

Wiels meldt dat hij vijf kopieën heeft gemaakt van de belastende documenten en dat dus vijf verschillende mensen in het bezit zijn van deze.

,,Als ik er morgen dus niet meer ben, zijn er vijf anderen die de boodschap moeten brengen.”

In zijn radioshow van afgelopen vrijdag richt de politiek leider zich ook tot de directeur van telecombedrijf UTS, Paul de Geus.

,,Als De Geus iets gaat roepen, komen wij met iets veel groters. Wat hij moet doen is de illegale verkoop van nummers stoppen. Ik heb geen problemen met De Geus als persoon. Ik heb wel problemen met de daad en de illegale activiteit van de illegale nummerverkoop via sms. Dit moet nu stoppen, voor het erger wordt”,

aldus Wiels. Volgens Wiels is hij met het onderzoek naar de illegale nummerverkoop via sms begonnen nadat nummerkantoren zelf gingen klagen.

,,Zij hebben zelf dit proces op gang gebracht. Ik ben toen de illegale nummerverkoop bij de Chinezen gaan aankaarten. Toen ik daar stond, zei de Chinees tegen mij: ‘Waarom kijk je naar mij. Je moet bij Robbie (Robbie dos Santos, red.) wezen. Wat hij doet is veel erger’.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *