Beroep op alle ambtenaren | Antilliaans Dagblad

Bonden vragen leden bezwaar aan te tekenen tegen circulaire | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De vakbondsleiders van Abvo, STrAF, Sitek, Sap en NAPB hebben gisteren een ‘dramatische oproep’ gedaan aan alle leden om vanochtend om 07.00 uur zich te verzamelen bij het kantoor van Abvo om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de regering voor de korting van 12,5 procent op het totale arbeidsvoorwaardenpakket van ambtenaren.

Ook vragen de vakbonden van hun leden om vandaag een brief te tekenen waarmee de bonden worden gemachtigd ‘in het voordeel van de ambtenaren te blijven strijden’.

Tijdens een persconferentie reageerden vakbondsleiders gistermiddag op de brief van de regering een dag eerder, waarin premier Eugene Rhuggenaath te kennen gaf niet te kunnen voldoen aan de wens van de bonden om de circulaire inzake de korting van 12,5 procent in te trekken. ,,We hebben op zo’n reactie geanticipeerd”, zei Abvo-voorzitter Adrie Williams. ,,De vakbonden hebben sinds vorige week een actiecommissie in het leven geroepen om juist hiermee om te gaan. Vandaar ook onze oproep aan alle leden om morgenochtend bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de regering en om ons te machtigen om het proces – waarbij we voor jullie belangen blijven strijden – voort te zetten. We moeten ervoor zorgen dat de vakbonden deze situatie blijven controleren en niet de regering.”

Amado Vilchez van politiebond SAP gaf aan dat er binnen de Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) ‘regels zijn waar je je aan dient te houden’. ,,Er zijn bepaalde procedures en feit is dat wanneer je tijdens dit spel vreemde manoeuvres maakt, er rekening mee moet worden gehouden dat er binnen het CCvV professionals zitten en er serieuze onderhandelingen zijn”, aldus Vilchez.

Juan Lourens van vakbond STrAF blijft erbij dat de circulaire van de regering voor de korting van 12,5 procent illegaal is. ,,We zijn ambtenaren en als er mensen zijn die altijd van Curaçao hebben gehouden en voor Curaçao hebben gestreden, zijn het ambtenaren wel. We willen dat die boodschap duidelijk is. De regering handelt tegen de wet in. Het is daarom van groot belang dat onze leden er morgen zijn. Teken bezwaar aan en machtig ons. Laat je niet chanteren, kom en doe met ons mee. We zijn ambtenaren, we hebben altijd meegewerkt met het land en beetje bij beetje wordt alles van ons afgenomen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “Beroep op alle ambtenaren | Antilliaans Dagblad

 1. Lieden zoals rojer kdnt als eerste eruit donderen, de fakers van pisas , alle anderen die niet op werk verschijnen , nietwaar mfk kdnt ps. Stella’s salaris op ‘t minst halveren, Tilly terug betalen , de andere vazallen ook terug betalen mfk kdnt ps. Wat ‘n rotzooi is ‘t hier zeg. Waar blijven de makamba’s nou, Help.

 2. Ik weet niet wat ze willen
  Grote bek dat ze ambtenaar zijn zonder manieren en moraal willen geen steentje bijdragen door 12,5% in te leveren.
  Ik vind ze egoist
  Willen geld om te verspillen met hun buiten vrouwen
  Maar inleveren ho maar pff.
  Walgelijk

 3. wat is hun uiteindelijk doel? Wat hopen ze nu te bereiken?

 4. Ambtenaren als Tilly Pikerie, Menki Rojer, Gio Atalita.
  Niets doen en zakken vullen. 90 procent is geplaatst door de politiek.

 5. Curacao revisited

  en toen een maand geleden er op Bonaire vraag was naar politie agenten (die meer betaald krijgen dan op Curacao) bestond het merendeel van de aanmeldingen uit Curacaose politie agenten. Tot zo ver de vaderlands liefde van onze ambtenaren.

  Dit zijn gewoon geldwolven zonder enig maatschappelijk besef. 1/3 van Curacao afhankelijk van de voedselbank, maar 12.5% inleveren op je vaste baan met minimale ontslagkans is dan te veel gevraagd.

 6. Showroe di Emmastad

  Misschien is het handig als de leden (nos militantenan) aan hun vakbondsleiders vragen, wie reeds hun enkel-tickets Schiphol hebben besteld.

 7. “We moeten ervoor zorgen dat de vakbonden deze situatie blijven controleren en niet de regering.”

  hahahah

  “We zijn ambtenaren en als er mensen zijn die altijd van Curaçao hebben gehouden en voor Curaçao hebben gestreden, zijn het ambtenaren wel.”

  hahahahahahahaha

  “We zijn ambtenaren, we hebben altijd meegewerkt met het land (…)”

  hahaahah

  Gelukkig valt er ook nog wat te lachen in deze tijden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *