Bende van de Zwarte Wagens

Eerlijk gezegd ken ik de zanger Igmar La Reina niet en ik ken ook zijn repertoire niet. Ik kan niet zeggen dat ik zijn muziek mooi of niet mooi vind. Ik ben van de generatie die de liedjes van Chin Behilia leuk en mooi vindt. ‘Atardi Kòrsou ta bunita’ en zo. Dat zing ik graag mee als ik het op de radio hoor.

Maar de atardi op Curaçao wordt steeds minder bunita en ook overdag wordt het steeds minder gezellig met een – intussen demissionaire – premier die in gepantserde colonnes rondrijdt. Althans: we gaan ervan uit dat daar vetkuifje Schotte in zit, maar we kunnen het niet zien door de geblindeerde ramen. Eerder heb ik al in een ingezonden stukje beschreven hoe intimiderend die colonne is.

Nu blijkt dat het niet bij intimidatie van de bliep-bliep-donder-op-auto’s blijft, maar dat een burger (in dit geval een zanger) van de weg gereden wordt en met een vuurwapen wordt bedreigd. Namens wie eigenlijk? Wie zit er in die colonne-auto? Tegen welke kosten? Met welke legitimatie? Wie betaalt dat en wat kost het om burgers met vuurwapens te bedreigen? Wanneer eerder in de geschiedenis van de Antilliaanse eilanden hebben deze Bouterse-achtige acties plaatsgevonden? Antwoord: niet eerder.

MENSEN WORD WAKKER

Mijnheer La Reina, ik sta achter uw aanklacht. Niemand in dit land mag op de openbare weg zonder iets verkeerd gedaan te hebben zo geïntimideerd en bedreigd worden met vuurwapens door ongedocumenteerde en onbevoegde personen als van de Bende van de Zwarte Wagens.

OM, doe hier iets aan.

 

MARJO NEDERLOF

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *