27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Bemanningswisseling ‘Atwood Advantage

HomeMediaBemanningswisseling ‘Atwood Advantage

Meest complexe actie ooit

Het boorschip de ‘Atwood Advantage’ maakt deel uit van een vloot van 13 schepen van de Atwood Oceanics. Het scheepvaartagentschap  laat weten dat het boorschip mogelijk dit jaar Curaçao nog tweemaal aan zal doen.
Het boorschip de ‘Atwood Advantage’ maakt deel uit van een vloot van 13 schepen van de Atwood Oceanics. Het scheepvaartagentschap
laat weten dat het boorschip mogelijk dit jaar Curaçao nog tweemaal aan zal doen.

WILLEMSTAD — De bemanningswisseling die gisteren buitengaats (op zee, buiten de haven, red.) werd uitgevoerd, waarbij ‘140 bemanningsleden af en 140 op’ het boorschip ‘Atwood Advantage’ zijn gegaan, was ‘een van de meest complexe scheepvaartprojecten ooit’, die het agentschap Dammers & van der Heide Shipping & Trading heeft uitgevoerd. Dit laat directeur van het agentschap, Robert van Heulen, desgevraagd weten.

Advertentie

Menig stadsbezoeker heeft gisteren het boorschip net buiten de haven achter het Plaza Hotel kunnen zien, waarbij het in de avonduren een bijzonder aanzicht bood, gezien de ongebruikelijke ligpositie.

Aangezien er met de omvangrijke bemanningswisseling haast was geboden en de megapier op dat moment niet beschikbaar was, heeft men dus de gehele exercitie buitengaats uitgevoerd. Vandaar dus ook de ongebruikelijke ligging van het schip, men is op Curaçao voornamelijk gewend dat de schepen letterlijk aanmeren voor dit soort projecten”

, aldus Van Heulen, die toelicht dat zijn collega Kevin Jacobs als project-coördinator zijn handen vol had om een soepel verloop te garanderen.
Van Heulen geeft de uitleg dat boorplatformen en boorschepen, als ze het eiland aandoen, bij een bemanningswisseling gewoonlijk ook proviand inslaan en bunkeren. Vanwege de diepte kan dit soort vaartuigen terecht bij de megapier, waar men logistiek makkelijk toegang toe heeft.

Gezien de tijdnood, in verband met het contract dat de Atwood in Mexico heeft, is er dus besloten om op deze wijze de bemanning te wisselen. Er is gisteren de hele dag door gependeld tussen de ligplaats van het schip en de Matheywerf, waar de mensen aan wal gingen. We hebben hierbij perfecte ondersteuning gekregen van de havenmeester, Marlon Laroche, de havenautoriteit, de Curaçao Ports Authority (CPA), en de douane.
Zo stond de douane op de werf klaar, waarbij alles heel snel werd afgehandeld.”

Voor de logistiek heeft Dammers een beroep gedaan op de diensten van Zeehaven transport Blok NV van Luc Helmans.

Behalve dat er een bemanningswisseling heeft plaatsgevonden, is er ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om 80 ton aan materieel ofwel onderdelen aan boord te krijgen.
Het voornoemde bedrijf heeft hiervoor een barge geleverd die puur als platform diende – waar de bemanning gebruik van kon maken om op de drie crewschepen (waarmee gependeld werd, red.) over te kunnen stappen – en een barge om de onderdelen aan boord te krijgen.
Zo zijn er ook verschillende technici aan boord geweest.”

Van Heulen licht verder toe dat zowel de bemanning die van boord ging, als de bemanning die aan boord ging in de volgende drie hotels verbleef en verblijft: Renaissance Curaçao Resort, Hilton Curaçao en het Floris Suite Hotel.
De meerderheid van deze bemanningsleden zal gemiddeld vier dagen op het eiland doorbrengen.

De crew heeft namelijk ook training gehad in de hotels waar ze vertoefden”

, aldus Van Heulen, die er tevens op wijst dat alle bemanningsleden zijn ingevlogen. Het boorschip Atwood Advantage is voor de eerste keer op Curaçao en zal naar verwachting vanavond weer vertrekken.
Van Heulen laat weten dat door het goede verloop van de gehele exercitie het boorschip heeft aangegeven ‘zo tevreden te zijn dat ze voor het einde van het jaar mogelijk nog tweemaal Curaçao zullen aandoen.

Dit natuurlijk afhankelijk van de lopende contracten in de Golf van Mexico.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties