27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Bedrijfsleven moet 2 procent omzet in sociaal fonds storten

Wiels lanceert plan tijdens VBC-lunch

WILLEMSTAD — Tijdens een druk bezochte VBCeindejaarslunch wachtten vanmiddag een zaal vol prominenten uit de privé- en publieke sector vol verwachting op het verhaal van keynote speaker Helmin Wiels. De PS-leider stelde niet teleur; hij bracht reuring in de zaal met zijn voorstel om een Fondo di Responsabilidat Sosial (sociale verantwoordelijkheidfonds) in het leven te roepen waarin het bedrijfsleven 2 procent van haar omzet moet storten, en overheids-nv’s 3 procent.

“Wij zijn ons als ondernemer, werknemer en burger allen bewust van de schade die criminaliteit de samenleving, ondernemingen en het investeerdersklimaat toebrengt”

- Advertentie -

, aldus Wiels in zijn Papiamentstalige toespraak.
Er wordt pas gehandeld als de schade al geleden is.

Helmin Wiels ontvouwt zijn visie aan de zaal vol prominenten.

Wiels somde tal van sociale problemen op:

 • Alleenstaande moeders en afwezige vaders,
 • tienermoeders,
 • disfunctionele gezinnen,
 • sociaal- emotionele problemen,
 • criminaliteit,
 •  psychiatrische gevallen
 • en mensen die buiten de maatschappij vallen.

“Om te voorkomen, moet men altijd naar de oorsprong van een probleem, welke in het leefmilieu ligt waarbinnen de jongeren opgroeien. In die fase is het makkelijk om de mens te veranderen, maar het vraagt gecoördineerde actie van zowel de privésector, particulieren als overheidsbedrijven om te participeren in een ‘triple bottom line’-concept, dat de basiselementen bevat van ‘Corporate Sivil Responsability’.”

Volgens Wiels is er geen andere manier dan het opzetten van een fonds waaraan het bedrijfsleven moet bijdragen.
Aan het einde van zijn toesprak vroeg Wiels de leden van de VBC om een helpende hand.
Als de problemen niet worden opgelost produceert de gemeenschap personen met een deviant gedrag.
Dit kan zover gaan dat een van deze sociopaten zelfs een bestuurder wordt, waarschuwde Wiels.

“Ik heb het zien gebeuren”

, zei hij.
De toespraak van Wiels kon in twee delen worden opgesplitst.
Aan de ene kant gaf hij dus inzicht in zijn visie voor een strategisch nationaal plan en aan de ander kant gaf hij zijn ideeën over de hervormingen die binnen de regering moeten plaatsvinden.
Hierbij gaf hij een introductie over de invoering van het districtenstelsel en veranderingen in de staatsregeling die nodig zijn om dit mogelijk te maken.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Ons bedrijfsleven de kontenkruipers die de politiek maakt zoals hij nu is! Wie moet gaan opdraaien voor die extra percentages waar heer Wiels het over heeft? Niet de ondernemer maar de KOPER!
  Men vergeet dat alles wat het bedrijfsleven “meer” moet betalen doorberekend wordt naar de consument! Heer Wiels is slim in dit geval want zo kleed hij zijn volk uit via andere mensen en hij blijft verschoond van enig blaam. Het is een verkapte verhoging van de OB. Ik vraag me af wanneer heer Wiels de gokwereld aan gaat pakken en hun eens laat betalen waar wij als land recht op hebben.
  Het smerige is dat heer Wiels het heilige boontje speelt en het via het bedrijfsleven wil spelen. Zo krijgen de winkeliers de schuld en de politiek speelt heer jezus himself. Inderdaad is er niet veel te halen en langzaam vermoord de heilige politiek hun eigen volk! Voedsel is al onbetaalbaar en de vaste lasten stijgen per maand! En zie deze wel door voedde “vette” gasten lachend om deze ellende! TRIEST en het volk loopt als schapen achter deze vette heren aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -