Beatrix met hart en ziel

beatrix 75 jaarWILLEMSTAD — De gouverneur, premier Ivar Asjes en Statenvoorzitter Mike Franco zullen de muzikale ode als afscheid aan prinses Beatrix in Rotterdam bijwonen. Nederland bedankt op 1 februari zijn oudkoningin. Dan vindt in Ahoy Rotterdam de dankbetuiging aan Beatrix plaats. Het programma is samengesteld door Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen.

Advertentie

Nederlanders brengen een muzikale ode als dank voor 33 jaar koningschap.
Onder de ruim 4000 genodigden bevinden zich naast leden van de koninklijke familie en verschillende hoogwaardigheidsbekleders inwoners vanuit het gehele koninkrijk.
Van Caribisch Nederland hebben de gouverneurs, de Statenvoorzitters en premier Asjes aangegeven aanwezig te zullen zijn. Premiers Mike Eman en Sarah Wescot-Williams hebben afgezegd.
De muzikale ode bestaat uit een voorstelling van het Nederlands Blazers Ensemble met medewerking van het Nederlands Dans Theater en Corpus Acrobatics. Erica Terpstra, Humberto Tan, Jeroen Henneman en Anita Witzier brengen een persoonlijke groet aan de prinses.
De dankbetuiging is de laatste activiteit van het Nationaal Comité inhuldiging.
De regeringen op Aruba, St. Maarten en Curaçao hebben in het verleden ook de wens uitgesproken om een dankbetuiging voor prinses Beatrix te willen organiseren.
Het programma ‘Beatrix met hart en ziel’ wordt geproduceerd door IDTV en duurt van 20.30 tot 22.00 uur.
De NOS zendt het evenement live uit via Nederland 1.
Het programma zal ook wereldwijd te zien zijn op BVN. In Caribisch Nederland begint de uitzending op BVN om 20.00 uur.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *