BD | 10e coronadode op Aruba, meer besmettingen

Aruba is het enige eiland dat opnieuw een avondklok heeft ingesteld om verdere verspreiding te vermijden.

Het aantal coronabesmettingen in het Caribisch deel van het Koninkrijk blijft stijgen. Op Aruba werd dit weekend gemeld dat er een tiende patiënt is overleden. Op het eiland zijn inmiddels 1200 besmettingen.

Op Sint-Maarten, waar zondag 264 besmettingen zijn geregistreerd, staat het aantal overleden patiënten al enige tijd op zeventien.

Op Curaçao zijn dit weekend vijf nieuwe besmettingen geregistreerd. In totaal zijn hier nu 31 mensen met corona. In maart overleed een Nederlandse toerist op het eiland die was besmet met het virus. Op Bonaire zijn er nu twee gevallen, op zowel Saba als Sint-Eustatius is er één registratie.

De overheid roept de bewoners op om zichzelf en hun familie te beschermen door zich te blijven houden aan de hygiëne-regels en afstand tot anderen te houden. Aruba is het enige eiland dat opnieuw een avondklok heeft ingesteld om verdere verspreiding te vermijden.

De avondklok werd donderdag ingevoerd en geldt tussen middernacht en vijf uur ‘s ochtends. In de nacht van zaterdag of zondag werden negen mensen opgepakt die zonder toestemming op straat waren. Iedereen die wordt aangehouden moet een boete van duizend Arubaanse florin (ongeveer 500 euro) betalen.

Bron: Barendrechts Dagblad

2 Reacties op “BD | 10e coronadode op Aruba, meer besmettingen

  1. @ Robert,

    Hier kun je alle info over Curacao vinden. Wordt iedere dag in de middag bijgewerkt. En wanneer je even naar de hoofdpagina gaat zul je daar alle info over alle landen ter wereld vinden.
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/curacao/

  2. De informatie in de media is best wel verwarrend en af en toe onduidelijk. Suggestie; iedere dag minimaal publiceren (voor een eiland of per eiland) A: hoeveel actieve besmettingen, B: hoeveel in het ziekenhuis, C: waarvan … in de IC. Dat is duidelijk en voor iedereen te begrijpen. Dat er een Nederlandse toerist in maart is overleden hebben we nu ruim 100x gelezen en is echt geen nieuws meer, idem ben ik niet geinteresseerd in “de teller staat op”; wat geeft dat precies aan? + het is een mengsel van historie en actieve cases. Nog een suggestie: wat meer aandacht aan preventie geven. En voor het overige; houden aan de regels, iedereen. Wijzelf kunnen met ons gedrag voorkomen, ons lichaam en medici kunnen genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *