29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 20:28

Laatste reacties

- Advertentie -

AVC | Schotte’s knip- en plakwerk is niet voor niets

Met ‘Marketing counterintelligence’ rapport | Door Dick Drayer

Schotte treedt af en kondigt nieuwe verkiezingen aan | Foto: Persbureau Curacao
Schotte treedt af en kondigt nieuwe verkiezingen aan | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De oud-premier van Curaçao, Gerrit Schotte, heeft in het geheim onderzoek verricht naar negentien personen. Schotte werd onlangs veroordeeld tot drie jaar celstraf wegens witwassen en fraude. Hij vermoedt dat deze groep samen hebben gespannen en een coup tegen hem hebben georkestreerd. Onder de groep mensen die is onderzocht, zit ik ook.

In eerste instantie was ik verbaasd, daarna nieuwsgierig en tenslotte teleurgesteld. Ik sta wel vaker in de krant hier op Curaçao, maar zelden als onderwerp. Dus dat is elke keer weer even wennen. Maar als je dan leest wat er over mij is uitgezocht door Gerrit Schotte, dan is dat ronduit teleurstellend. Dat had wel beter gekund.

- Advertentie -

Aan de andere kant, het is ook wel grappig. Er staat bijvoorbeeld geschreven dat ik een levensstijl geniet door mijn staatsondermijnende activiteiten, die ik mij anders niet zou kunnen veroorloven. Als Schotte daarmee bedoeld dat ik na werktijd onder een palmboom in de hangmat lig, ja dan klopt dat zeker. Het is hier op Curaçao, door de bank genomen namelijk erg zonnig en warm. Kom daar maar eens om in Nederland.
Coup

Betrian wil naar Fòrti | Foto: Persbureau Curacao
Betrian wil naar Fòrti | Foto: Persbureau Curacao

Als Gerrit Schotte het over een coup heeft, dan doelt hij op de periode augustus/september 2012.
Hij had toen net de steun van het parlement verloren en vriend en vijand verrast door het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Ook had-ie met Ivar Asjes geregeld dat het parlement niet meer bij elkaar kon komen vóór die verkiezingen.

En daar heeft de toenmalige nieuwe meerderheid destijds een stokje voor gestoken door een aparte parlementsvergadering in het Plaza-hotel te houden en een nieuwe interim-kabinet aan te stellen tot aan de verkiezingen van 19 oktober dat jaar.

- Advertisement -

Schotte moest toen van de ene op de andere dag echt Fortí verlaten en dat was een dikke streep door de rekening. De rest ken je. Schotte bezette Fortí en kwam er pas uit toen de papiershredders de sporen van zijn kabinet in het regeringscentrum hadden gewist.

De aanstelling van het nieuwe kabinet Betrian ziet Schotte als de coup die zijn demissionaire regering ten val bracht.

Kritisch
Waarom de oud-premier onderzoek doet naar mij, moet je hem eigenlijk vragen. Maar als ik het lijstje doorloop en de namen zie, dan denk ik dat Schotte vooral onderzoek heeft willen doen naar mensen die hem kritisch aangepakt hebben en die een netwerk hebben of een platform bieden om kritiek breed te verspreiden.

Ik ben een bekende journalist op Curaçao en werk ook nog eens voor de grootste nieuwsorganisatie in Nederland, de NOS. Dat zal ongetwijfeld meespelen. Een aantal journalisten heeft mij intussen gebeld met de mededeling dat ze jaloers zijn niet ook op die lijst van negentien te staan. Dan heb ik trouwens goed nieuws. Schotte belooft in het rapport dat de lijst niet volledig is en dat er meer zullen volgen.

Tweede Kamerleden
In ben in ieder geval de enige journalist in het rijtje en verder staan daar nog bloggers, bestuurders en andere politici, waaronder Tweede Kamerleden Ronald van Raak van de SP en Andere Bosman van de VVD.

Die keuze lijkt logisch, want beide heren bemoeien zich al lang en opzichtig met de Antillen; nemen daarin geen blad voor de mond en zijn op hun manier – volgens Schotte althans – ook nog invloedrijk.

Het geheime onderzoek stelt vast dat beide politici samenwerken met de Nederlandse en Curaçaose veiligheidsdienst om te voorkomen dat hij opnieuw premier wordt en Schotte zegt dat de twee Nederlandse Kamerleden zijn plannen voor een onafhankelijk Curacao in de weg zitten. Daarmee verraad Schotte enigszins zijn politieke naïviteit, want juist op dat onderwerp, onafhankelijkheid, zou hij het met Van Raak en Bosman prima kunnen vinden.

Kop en teneur

Schotte op campagne| Foto: Ramsay Samoenta
Schotte op campagne| Foto: Ramsay Samoenta

Ik lig niet wakker van het rapport. zoals gezegd, de kwaliteit van het rapport is bedroevend. Er is dus geen reden voor ongerustheid. Maar, Schotte doet nooit iets voor niets. Het knippen en plakken en vervolgens het lekken van dit onderzoeksrapport past prima in de strategie van de voormalige premier in aanloop naar verkiezingen van 30 september.

Immers, ook hij weet dat rapporten in de la verdwijnen en nauwelijks gelezen worden, zeker niet door zijn achterban. Maar Schotte weet wel dat de teneur en de kop van dit verhaal als boodschap blijft hangen. Die boodschap luidt: ‘Zie je wel: de hele wereld, en zeker Nederland is tegen mij en tegen mijn plannen om weer premier te worden. Niet alleen het Openbaar Ministerie, de Gouverneur en wat leden van het parlement zijn tegen mij, maar ook Nederland en een handjevol mensen die geen moeite hebben om de pen te pakken en met het woord kritiek te leveren.
.
Die samenzweringsgedachte legt Schotte geen windeieren. Hij weet dat als geen ander om te draaien en als handig wapen in de komende verkiezingstijd te gebruiken.

Niets gebeurt bij Schotte voor niets. Ook niet het lekken van klunzig knip- en plakwerk.

NOS Radio 1 presentator Jurgen van den Berg in gesprek met Dick Drayer

-0-0-0-

Download hier het ‘geheime’ rapport

Bron: AchterkantVanCuracao

Naschrift KKC

Babel Case Deeper Dive 08 by Black Lion

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

65 reacties

 1. Oké Mano,
  Helder antwoord. Ik begrijp het nu helemaal: je bent een cognitief, dissonant gestoorde eikel.
  Sorry voor mijn eerdere onopmerkzaamheid. Kusje

 2. @Beste Sonny,
  je snapt het weer niet, dat wat ik als ziekte benoem betekent voor mij en iedereen die hetzelfde ziektebeeld vertoont een heel groot voordeel, ben wel niet de enige. Weliswaar weet niet elke mens die er mee behept is mee om te gaan, sociaal gezien heeft het ook nadelen. Ik zeg maar ‘ziekte’ omdat het geen zin heeft om ‘het’ hier te benoemen. Hoop dat je nu tóch snapt wat mijn ‘ziekte’ inhoud.
  Ik heb nu niets meer te melden.

 3. Beste Mano,

  Je schrijft:
  “Maar ik ben gewend dat mensen zich t.o.v. mij, overigens zonder dat het mijn bedoeling is, klein voelen, sommigen voelen zich zelfs beledigt, ook al zeg ik niet veel. Met m’n eigen landgenoten is het niet anders, en dat al sinds mijn jeugd, sinds ik 7, 8 jaar oud was. Ik ben nooit een groepsmens geweest, op het forum kan ik me een beetje laten gaan omdat ik dan anoniem ben, maar in het echte leven vermijd ik mensen zoveel mogelijk. Ik heb wel mijn eigen kring waar mijn ziekte geaccepteerd wordt. Nou ja, ik noem het ziekte, maar het is natuurlijk geen echte ziekte.”
  ——————-

  Je erkenning dat je overal “een beetje buiten de boot valt” en dit binnen je ziektebeeld past. is toch wel erg dapper.

  ———————-
  Ooit werd jij op dit blog als volgt gediagnostiseerd:
  “Mano, jij hebt een vorm van cognitieve dissonantie. Dat noemen wij – In de ergste vorm betiteld een querulant.
  Over uw attributies kan ik niet oordelen, Een cognitieve gedragstherapeut zou dit gezamenlijk met u kunnen vaststellen”
  —————————–

  Mano wees verstandig: zoek hulp bij een cognitieve gedragstherapeut. Hij zou je kunnen leren om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Goed voor jou en goed voor je omgeving.

  Met vriendelijke groet en sans rancune,
  Sonny

  ( beruchte . bovenaan ( bijna) elke reactie verwijderd door moderator)

 4. @LaStiwz,
  Nou, nou, nou…wel wel, had niet gedacht dat jij je zo zou laten kennen LaStiwz. Maar ik snap wel hoe het zover is gekomen. Ik kan er niets aan doen, maar ik begrijp heel veel. Ik kan het hier tot in de puntjes toelichten, maar dat maakt het allemaal nóg pijnlijker voor jullie, jij en Sonnyboy.

  Ik heb nergens, maar dan ook nooit geschreven dat ik hier niet meer kom posten. Redactie kan dat bevestigen. Maar ik geef je toch de kans om te bewijzen dat ik zulks beweerd heb. Je weet net zo goed als ik dat je het niet kunt bewijzen omdat je gewoonweg liegt!!
  Ik in jou plaats zou me echt doodschamen om me op zo’n kinderachtige, jaloerse manier te laten kennen. Jullie barsten bijna van onmacht. Ik kan er alleen maar hoofdschuddend om lachen.

  Het ergste is dat jullie de intelligentie van letterlijk iedereen die hier post, maar vooral die van de lezers onderschatten, alsof ze niet weten dat jullie zitten te liegen. Dacht je nou echt dat geen van de lezers snapt wat speelt, of dat ze niet weten dat jullie een stel onvolwassen jaloerse mensen zijn? Dat terwijl ik nooit lang op het forum blijf hangen, meestal ben na een week of 2 schrijven en lezen pleite, en dat zouden jullie onderhand toch wel moeten weten?

  Ik snap wel dat jullie mij hier weg willen, het is natuurlijk niet fijn om je t.o.v. van een domme Curaçaoënaar klein te voelen..
  Maar nogmaals, ik zou vanzelf, zoals ik altijd gedaan heb, het forum zonder enige uitleg verlaten tot misschien over 3 maanden. Zo heb ik het altijd gedaan…Ook als jullie je frustratie over mij niet hadden geventileerd, zou ik onverwachts pleite zijn..

  En nog iets LaStiwz, een andere flagrante leugen van jou is dat ik graag zou willen weten of je Nederlander, Curaçaoënaar of Surinamer bent…Hoe kom jij daarbij? In tegenstelling tot jou kan ik wel degelijk bewijzen dat je liegt, zeg het maar en ik bewijs het! Ik kan er ook niets aan doen dat jou herinneringsvermogen je in de steek laat, ik daarentegen beschik, al zeg ik het zelf, over een ijzeren geheugen, ook daar kan ik niets aan doen.

  Het enige waar ik jou ooit van verdacht heb is dat je een vrouw bent, heb zelfs geflirt met je, weet je dat nog? Komt door jou alias die vrouwelijk is… LaStiwz ís vrouwelijk, je kunt als man liever ‘ElStiwz’ heten..maar goed, daar ga ik niet over. Ook dát kan ik bewijzen, zeg het maar en ik bewijs het!

  Maar ik ben gewend dat mensen zich t.o.v. mij, overigens zonder dat het mijn bedoeling is, klein voelen, sommigen voelen zich zelfs beledigt, ook al zeg ik niet veel. Met m’n eigen landgenoten is het niet anders, en dat al sinds mijn jeugd, sinds ik 7, 8 jaar oud was. Ik ben nooit een groepsmens geweest, op het forum kan ik me een beetje laten gaan omdat ik dan anoniem ben, maar in het echte leven vermijd ik mensen zoveel mogelijk. Ik heb wel mijn eigen kring waar mijn ziekte geaccepteerd wordt. Nou ja, ik noem het ziekte, maar het is natuurlijk geen echte ziekte.

  En ja, het zijn wel echte Hollanders die mijn ‘ziekte’ begrepen en begrijpen. Niet alle Hollanders zijn of denken hetzelfde LaStiwz…Het is niet één pot nat onder de Nederlanders… Maar hier op dit forum heerst het ‘ouwe jongens krentenbrood gevoel’, ook dat snap ik, heb er zelfs begrip voor.

  Maar goed ik heb zonder dat het de bedoeling was toch iets teveel toegelicht. Ik denk dat Redactie(Nico?) wel weet wat voor vlees hij in de kuip heeft, ik acht hem intelligenter dan jullie, en dit zeg ik echt niet om te slijmen, want ik ga toch weg. Ik vind jullie echt niet zo intelligent hoor, echt niet, anders hadden jullie nooit zo opzichtig jullie onmacht laten blijken, en het daaruit voortvloeiende gevoel van minderwaardigheid t.o.v. een domme Curaçaoënaar.

  Toedeledoe 🙂

 5. Beste heer Mossel, dat ben ik. Die rassen kan ik niet weg poetsen. Iksn ap de reacties. Is niet ik. MFk, gaar het winnen. Raar he? Jullie wonen daar, ik hier. Heb niets nodig. Waar zijn jullie bang voor? Feit is dat er een omkering komt. Ik heb er geen moeite mee. Uw taak is om de jeugd te helpen. Ik doe het voor nie4s. Jij? Dacht ik niet. Als kind heb ik een goede jeugd daar gehad. Ondaks alles. Ben niet daar geboren. Blijft mijn liefde volle eiland. Wie bent u om een aanvaring te hebben. Kom maar. Ik blijf bij mijn standpunten. Doe uw best. Help de jeugd. Dan pas praat ik met u. Daar is het naar uw zin lekker leven. Denk aan onze jeugd. Door mensen als u moet ik het oplossen. Ja, voor niets. Doet u ,mee?

 6. .
  Dat Mano het alter ego van Potver3 was, wisten we natuurlijk allang. Nu de redactie te kennen heeft gegeven om zaken scherper in het oog te houden, wordt de grond te heet onder hun alter ego voeten.

  De scheldkanonnades – als ze hun gelijk niet kregen – waren van dezelfde bewoordingen. De alter ego’s lieten zich op dezelfde wijze op de kast jagen.

  Ook het knippen en plakken uit andermans artikelen die geplaatst waren op het internet, was de methodiek om zichzelf een status aan te meten als zijnde goed geschoold en begaafd.

  Vervolgens de manier van verdedigen: als ze beticht werden, -van-wat-dan-ook, werd de opponent beschuldigd met dezelfde (omkeer) argumenten en vervolgens grof uitgescholden.

  Mano ak Porver3 blijf achter je besluit staan. Kom niet meer terug op dit forum en ook niet onder andere namen. Je verraad je toch weer met je scheldpartijen.

  Oké als inspiratiebron zal ik iets kwijt zijn.

  Maar… opgeruimd staat netjes

 7. @Mano EN @ Potver3

  Zwak dat je hier niet meer gaat posten. Het geeft een idee van; “het wordt mij hier te heet onder de voeten en ik ben pleiten.”

 8. @Mano: laaggeletterden zijn i.i.g. beter dan ongeletterden.

  Daarbij, het is af en toe bijzonder prettig dat je veel domme mensen om je heen hebt.

  Overigens is het leuk dat jij nu nog steeds niet weet of ik nu een yui di Korsow ben, een Surinamer of een Nederlander. Dan kun je mij i.i.g. niet betichten van racisme.

  Overigens bedankt dat je mij zeer intelligent en hoogbegaafd noemt. Dat je daar niet bijster veel van gemerkt hebt strookt niet met je constatering, doch het interesseert mij geen een fukk of jij dat vindt. Als ik het maar weet.

 9. Aan allen,

  Ik en mijn team gaan ook door echter wordt het op de man/schrijver/columnist(e) afgeven niet getolereerd dat moet voor een ieder duidelijk zijn. Het KKC Team geeft een ieder de kans om te reageren maar zodra wij zien dat het uit de hand loopt wordt het betreffende artikel gesloten voor verder commentaar. Daar is GEEN discussie over mogelijk. Niet via mail/post/persoonlijk of telefonisch. Door aanvallen op een columnist heeft deze voor verdere inzendingen bedankt. Wij willen GEEN herhaling van zoiets. Wij geven divers nieuws door voor een ieder die het wil lezen maar stellen ook zaken open en bloot aan de kaak, dat dit ons niet in dank word afgenomen hebben velen al gemerkt.

  Met vriendelijke groet,

  Redactie
  Knipselkrant Curacao

 10. Hans,

  Helemaal mee eens. Beleefdheidsvormen zijn vaak ver te zoeken. Inplaats van te reageren op de inhoud, reageert men zich af op de schrijver van een artikel of commentaar. Maar ja dat is – helaas – gebruikelijk op veel blogs.

  Humor – de belangrijke motor van ons bestaan – wordt vaak niet begrepen. Sarcasme wordt vaak ook niet onderkend. Eigen ego’s worden tot-het-uiterste opgepoetst.

  Toch moet Nico door blijven gaan. De reacties geven ons een inkijk in de gedachtewereld van lieden, die we niet in onze eigen kring of netwerk tegenkomen. Die kans moeten we ons niet laten afnemen. Dat is de winst!

  Er zit altijd kaf tussen het koren. Dáár veranderd niemand iets aan. Doorgaan Nico!

 11. Tegen dovemansoren, Nico. Je blog is gewoon een ordinaire uitlaatklep geworden voor real frustrated persons. Gewoon uitschakelen, varen tegen windkracht 8 in.

 12. Jammer dat dit soort blogs eigenlijk van flauwekul aan elkaar hangt. Men schijnt niet meer op normale wijze te kunnen converseren of de duvel en zijn ouwe moer wordt erbij gehaald. Ongelooflijk wat een nivo en uiterst triest allemaal. Dick verteld zijn verhaal, en zie wat er allemaal uit de computer rolt.
  Beste Dick, dit is nu het soort mensen waar we het mee moeten doen. Kritiek op alles en iedereen, niemand deugt iedereen is corrupt, maar zelf de handen uit de mouwen steken om het beter te doen, forget it. Iedereen scheert iedereen over 1 kam, jood zijn, Surinamer, Curacaoenaar etc etc.
  Uitermate wanstaltig.

 13. @LaStiwz,
  Aangezien jij zeer intelligent bent, wat zeg ik? Nee, ik bedoel natuurlijk dat jij hoogbegaafd bent, (ook al heb ik, oerdomme Curaçaoënaar die ik ben, er niet bijster veel of eigenlijk helemaal niets van gemerkt 😆 )

  In ieder geval bolleboos LaStiwz, ben zeer benieuwd naar jou ‘extra-intelligente’ verklaring dat van de 2,5 miljoen geregistreerde laaggeletterden in Nederland maar liefst 70% autochtoon blijkt? Dat cijfer heb niet uit mijn domme Curaçaose grote teen gezogen, maar heb ik ergens gelezen, het zijn de recentste cijfers.

  Verder heb ik onnoemelijk groot respect voor onze hoogbegaafde LaStiwz die het klaarspeelt om op een eiland tussen de allerdomste mensen ter wereld te leven. petje af LaStiwza 🙂

  P.S.,
  Net als Potver3t is deze reactie voor iig vandaag mijn laatste. Kan me nauwelijks handhaven op dit forum der Mensa leden..
  😆

 14. Mijn laatste bijdrage aan deze discussie.
  @Mano
  Het verschil tussen de politici die jij noemt en Schotte is dat de andere politici misschien rasistisch en zelfs oplichters kunnen zijn, maar zij lijden over het algemeen niet aan de narcistische persoonlijkheidsstoornis dat Schotte typeert. Oplichters zijn vaak de meest sympathieke en geloofwaardige mensen die je ooit hebt ontmoet. Gestoorde oplichters, psychopaten zoals Schotte, missen een geweten, hebben criminele gedachten en zijn zeer agressief en machtsgeoriënteerd.

  @LaStiwz
  Ongeschoold is niet synoniem met dom.

  @Sonny en alter-ego’s
  Bij vlagen ben jij (zijn jullie) geniaal, alleen is het al enige tijd windstil.☺

 15. @Mano: de domste in Nederland is wat anders dan de domste op Curacao. In Nederland lopen nagenoeg geen ongeschoolden meer rond omdat daar de leerplichtwet wordt gehandhaafd. Hier op Curacao lopen nog legio ongeschoolden rond. Kortom, de groep domste Nederlanders is lang niet zo dom als de groep domste Curaçaoënaars.

 16. @Potver3,
  Ik snap wel wat je bedoeld, maar nogmaals, wat Schotte blijkbaar lukt is een verhaal brengen dat een deel van de bevolking aanspreekt, hét deel die dan vervolgens ‘ongeacht de feiten’ zelf de gaten opvult. Dat gedrag van z’n kiezers is heus niet exceptioneel. Dat is politiek! Dat gedrag is echt niet typisch Curaçaos, maar is inherent aan het menselijk gedrag…

  Politici als Schotte kom je in alle landen tegen, die krijgen meestal ook de meeste tegenstand te verwerken. Die tegenstand leidt niet zelden tot demonisering van zo’n politicus, en dan zijn de rapen echt gaar, want jullie maken een martelaar van die man. En raad eens wat er dan gebeurt.

  Namelijk hetzelfde wat in vele landen gebeurt wanneer een politicus gedemoniseerd wordt, het volk gaat dan juist, al dan niet demonstratief, vaak opzettelijk op zo’n politicus stemmen…Ook dat gedrag is niet typisch Curaçaos. Remember Pim Fortuyn? Zie Geert Wilders..

  In feite is Schotte, of zijn tegenstanders nou het willen of niet, een gewiekste politicus. Ken jij overigens een politicus op Curaçao die echt eerlijk is? Je denkt toch niet serieus dat de rest van onze politici heilige boontjes zijn? Dacht je dat buitenlandse politici wel allemaal zo eerlijk zijn en niet liegen?

  Ze zullen wel jaloers op hem zijn, vooral die van Pueblo Soberano, Rosaria van Pais, en de rest oelewappers..Als politicus moet je ook iets van een rattenvanger uit Hamelen hebben, anders kan je als partij niet groot worden. Dat is de naakte waarheid. Een waarheid overigens die je in alle landen terug ziet.

  Dat doet Trump ook in de USA, dat doet Wilders ook, en hun kiezers vullen ook ‘ongeacht de feiten’ de gaten in. Geloof me nou maar, je bent overigens belezen genoeg om het te weten, je volgt neem ik aan ook het overige internationale nieuws. Kortom, zulks kiezersgedrag komt echt in alle landen voor, meestal worden ze door tegenstanders als dom en ongeschoold uitgescholden, zoals hier op dit forum de gewoonte is… In Nederland hebben ze wel geleerd hoe ze met zulke politici moeten omgaan, vooral niet te erg demoniseren, want je bereikt dan precies wat je niet wilt! En dat is nu aan de hand op Curaçao.

  Persoonlijk hoor niet tot een politieke partij, maar als het spannend wordt volg ik het wel. Uit principe stem ik niet, ik heb nog nooit van m’m leven gestemd. ik geloof namelijk absoluut niet in het politieke systeem, het is onrechtvaardig, dat kun je op Curaçao heel duidelijk zien..Onrecht creëert wat je nu op Curaçao ziet, trouwens, het grootste deel van de wereldbevolking leeft in een onrechtvaardige situatie.

 17. Okay,
  Het Boni verhaal was dus onbekend voor je, nu wel dus: waarvan akte!
  Heb je toch wéér eens iets opgestoken van mijn uitgebreide kennis?

 18. @Sonny (en natuurlijk Willem en Cor Rector)
  Mijn excuses als ik een deel van je persoonlijkheid niet heb genoemd.

  Fout!!; Boni’s dood en Boni’s hoofd is juist een studie dat aantoont dat feitelijke gegevens uit orale geschiedenis vaak goed en soms beter te achterhalen zijn dan uit geschreven bronnen.
  Schotte is niet bezig met interpreteren van orale geschiedenis. Hij gebruikst het vertellen van verhalen voor eigen promotie (advertentie).

  En fout!!; Niets Surinaams.

 19. @Potver3….Dit is echt een goede analyse over Curaçaoënaars. Mensen (vaak ik ook) denken inderdaad in verhaalvorm. Ik denk dat het ook misschien te maken heeft met het feit, dat onze voorouders niet zoveel waarde hebben gehecht aan studies en cijfertjes.

  Men opa bijvoorbeeld heeft nooit een school afgemaakt, maar hij kan je alles – in storytelling natuurlijk – uitleggen over de “geologie” van Curaçao.

  Demagogen zoals schotte hebben dit helaas ook ontdekt, en maken misbruik van de omstandigheden.

  Dankje voor de analyse : )

 20. @Mano

  Mijn punt was dat Schotte ‘zijn verhaal’ doet (bewust met omissies). Dit verhaal sprrekt zijn aanhang aan en die heeft zelf de gaten (ongeacht de feiten) al ingevuld.

 21. @ Ach jee. Ja het is maar net als hoe je het bekijkt He, de een houd van pathologische leugenaars en de ander geloofd meer in feiten en de waarheid. Maar hier op Curcrim nemen ze de waarheid met wagens vol zout in plaatst van zand, nou ja zandstrooien dar kennen ze hier op curcrim ook wel wat van, of niet dan Gerrit!.

 22. @Potver3,
  Het verhaal dat jij hier ophangt is niet typisch Curaçaos, geldt niet alleen voor Korsoú. Of liever, je maakt het nodeloos ingewikkeld. Als je naar de commentaren van politici, journalisten en andere commentatoren luistert in landen waar er verkiezingen worden gehouden, hoor je ongeveer hetzelfde. Overal hebben ze het over het zogenaamde domme ongeschoolde deel van de bevolking die voor bepaalde politieke partijen stemmen.

  Ook in Nederland beweren ze dat het domste niet nadenkend deel van het Nederlandse volk voor de PVV stemt. Natuurlijk heeft elk land of volk typische kenmerken, maar als er politiek gekozen moet worden hoor je overal ongeveer dezelfde soort commentaren. Het is niet zo zwart-wit als jij veronderstelt.

  Overal in de wereld worden kiezers gemanipuleerd en/of bedrogen door politici/politieke partijen, Curaçao vormt wat dat betreft geen uitzondering in de wereld. Wat voor de ene kiezer als juiste keus wordt beschouwd, is voor de andere kiezer niet de juiste keuze. Wat is eigenlijk de ‘juiste keuze’? Wie bepaalt wat de ‘juiste keuze’ is? Niet jij noch ik. Op zich denkt iedere kiezer de juiste keuze gemaakt te hebben, of ze nou door manipulatie of leugens tot de keuzen die ze gemaakt hebben zijn gekomen of niet.

 23. Het Facebook gehalte op de KKC stijgt met de dag, mensen die tegen hun eigen alter eogo`s praten daar barst het van. Wat jammer dat iets wat ooit een serieus was nu van stompzinnigheid aan elkaar hangt.

 24. @freek,
  Ik denk dat ik mijn moeder op Mano afstuur.
  “Sans plitstiér in provûm”
  – het oude recept om eikels te vertrappen!

 25. Ik stem op integere partijen, totdat aangetoond is dat ze niet integer zijn.

  Zo heb ik vorige keer op PAIS gestemd, en dat doe ik niet meer nu hun leider Rosaria niet integer is gebleken.

  Maar dat betekent nog niet dat ik overstap naar de MFK waarvan 3 van de 4 statenleden een strafblad hebben.

 26. Abraham,
  Één vraagje: zijn er ook veel Mano-******-eikels in de door jouw geschetste omgeving? Mijn moeder wil graag haar wandelroute uitbreiden.

  ( woord door moderator vervangen in ****** )

 27. @Anthony,
  Inderdaad, viel mij ook op. Het is op z’n zachtst gezegd wel vreemd dat het O.M. 3 maanden voor de verkiezingen met zo’n aankondiging komt aanzetten, hadden ze ook 1 jaar voor de verkiezingen kunnen doen. Hansha di morto? Voelen ze de hete adem van bepaalde politieke partijen in hun vette nekjes? Ik vind het maar levensgevaarlijk dat het O.M. zich met de verkiezingen bemoeit, ook het arme volk wordt alsof het heel normaal is bedreigt met 2 jaar gevangenisstraf als ze het maar durven een tas met levensmiddelen van een politieke partij aan te nemen. Dat heeft Serphos letterlijk gezegd!

  Ik vraag me echt af hoe het O.M. denkt dit alles te gaan controleren. Dus als er pakweg 1000 alleenstaande moeders met kinderen een voedselpakket durven aan te nemen, moeten ze 2 jaar brommen. Terwijl het uitdelen van voedselpakketten tijdens verkiezingen een soort traditie is op Curaçao, het is nooit anders geweest. Alle politieke partijen hebben het altijd gepraktiseerd. Ook in de regio is het uitdelen van voedselpakketten tijdens verkiezingen de meest normale gang van zaken.

  Daarbij rijst de vraag of onze gevangenissen zoveel ‘criminele moeders’ kunnen herbergen. Wat dan? Zal het OM opdracht geven om concentratiekampen te bouwen om al die arme mensen die wel zo’n voedselpakket aannemen op te bergen? Over angstcultuur gesproken, ben toch benieuwd wat die ‘linkse’ Tweede kamer-charlatan van Raak ervan vindt. Is Curaçao op weg een politiestaatje te worden?

  Blijkbaar zijn ze vergeten dat PAR, volgens politiek den Haag, ‘onze partij op Curaçao/te Willemstad’, nooit heeft geschroomd om massaal kiezers in de arme wijken om te kopen. Het ergste is dat nog niet eens zo lang geleden PAR adepten, geholpen door hun slaafjes, tassen vol bedorven karbonaadjes en blikjes eten met verlopen houdbaarheidsdatum onder de arme kiezers uitdeelden, zelfs honden geef je geen bedorven voedsel te eten, naar mijn mening is het nog steeds een misdaad.

 28. Voor Mano, Antony, Stenley en MFK stemmers/consoorten.
  Er is mij net uit betrouwbare bron te horen ” nog niet gelekt” gekomen dat de verdachte die uit NL is gekomen aan het kotsen is wat betreft de opdrachtgevers voor de moord op H Wiels en de moord ” zo genaamde zelf ophanging van haar vriend”. Dat het OM deze feiten al wisten was bekend, alleen moesten zij dit door derden verklaringen nog hard kunnen maken. dus MFKers maak je borst maar vast nat en koop een paraplu daar er zwaar onweer en zware regenval opkomst is voor Gerrit de Raaf & Co. En peppie& kokkie samen met Gerrit de raaf zullen weer gaan schreeuwen dat dit een politieke samensweringstheorie is van het OM en de regering , om Gerrit zwart te maken omdat hij wit is. Trouwens waarom stemmen al die donkerbruine en lichtzwarte mensen toch elke keer weer figuren met een witte huidskleur op hogeposten , zie Adriaans en nog velen anderen zakkenvullers, teveel om op te noemen.
  En voor Stanly Held de Neger- Chinees en Jood! in het bijzonder een antwoord waarom er vaak word gezegd domme kiezers, volk uit de mondy etcetra. Dat komt door het feit dat het halve eiland van Incest in elkaar genaaid is. Ik woon in een echte volksbuurt en zie om mij heen dat er veel invalide ouderen en kinderen wonen. En laat ik maar niet gaan tellen over hoeveel mensen er in de buurt wonen waar in de loop der jaren de hersenen in strooi is veranderd door lul verhalen van politici als Gerrit de Raaf, Cooper, Godett, Cova, Thode, Wiels, Monk, Wilsoe, en nog velen om op te noemen Losers.

 29. Er bestaat een misconceptie bij velen dat als men informatie geeft, als men de feiten voorlegt, een persoon ‘vanzelf’ de juiste keuze zal maken. Op dit eiland is er een grote kloof tussen inkomensklassen er is een grote demografische kloof. Schotte weet op de juiste manier deze kloof te ‘overbruggen’ en personen te ‘motiveren’ om te gaan stemmen. Er bestaat een onbehagen t.a.v. een heleboel onderwerpen die de andere partijen niet of niet afdoende adresseren. Schotte heeft daar ook geen antwoord op maar weet telkens de mediakanalen dusdanig te mobiliseren in het versterken van zijn ‘slachtoffer’ beeld. Zijn aanhang smult hiervan.

  De mening die men creëert over Schotte staat of valt niet met alleen een veroordeling voor corruptie. Het gaat om het totaalplaatje. Curacaoennaars communiceren in verhaalvorm. De menselijk brein is gewend om informatie op deze wijze te verwerken. De kracht van storytelling vindt zijn oorsprong in ons brein. Schotte vertelt een verhaal, en de ontvanger bouwt er op zijn eigen manier een verhaal om heen, tekent een stripverhaal om Schotte’s verhaal heen en geeft het verhaal vervolgens een plekje. Dit betekent dat iedere ontvanger een verhaal op een andere manier in zal vullen. Schotte weet welke deel van het verhaal hij vertelt, maar nog belangrijker welk deel hij ter interpretatie overlaat. Een ander aspect van ons brein is namelijk dat het zelf ‘gaten’ opvult. In plaats van iedereen over dezelfde kam te scheren – door informatie te ‘pushen’ die de zender belangrijk acht – zal een verhaal voor iedereen een andere impact hebben. Het zal bepaalde gevoelens oproepen. Hieraan wordt waarde toegekend en zodoende wordt er een eigen mening gevormd.

 30. Dus Stanley, de oorzaak dat het volk op VEROORDEELD crimineel Schotte stemt ligt in de slavernij? Lees je eigen reaktie nog eens en huiver …

 31. Omkopen van kiezers is helaas niet aan te pakken, want het gebeurt onzichtbaar en in het enkele geval dat het zichtbaar gebeurt is het niet te bewijzen, zeker niet door ons slappe OM en nog slappere rechters.

  Maar Anthony, vraagje, jij stemt Movemientu Forsa Kriminalidad?

 32. People wake up! Ik hoorde Serphos de sprekende pop van de openbare ministerie op de staatsradio Direct, “de openbare ministerie gaat hard optreden tegen partijen (hij bedoelde partij) die kiezers omkopen”. De PNP geeft nu al een paar maanden voor de verkiezingen gratis grote stukken grond weg (over 2 maanden zie je alleen groene vlaggen daar). Daar hoor je de openbare ministerie niet over. Het is allemaal gericht tegen één partij. Haar voorganger Balborda wilde pas optreden als het zover is dat met satelliet beelden illegale bouw in beeld kan worden gebracht. Het is tijd dat we deze hypocriete clowns naar huis sturen. Ook de marionetten partij van Bosman en Van Raak “PAR”, kan straks opdoeken.

 33. Mijn beste Maurice, begrijp jouw stelling. Feit is dat hij ondanks alles, de bevolking heeft geholpen. Is jouw taak om het tegendeel te bewijzen. Noem de bevolking kenetergek. Ik ben niet daar geboren. Denk goed na waar dit probleem zich heeft ontsproten. Raar he? Jouw eigen slavernij. Die ebt tot nu. Weet je? Ben blij. Heb negerbloed, Chinees en jood. Waar praat u over. De bevolking heeft het recht. Schotte zal fouten gemaakt hebben. Maar niet voor de lokale bevolking. Heb enig respect. Het ligt niet bij hun. Lees uw geschiedenis.

 34. @Sonnyboy,
  ik merk dat je sinds gisteren nog steeds zwaar aangeslagen bent, je haat Mano, blij toe dat ik je blijkbaar in het hart heb getroffen. Dat krijg je als je mij absoluut redeloos meent te moeten attaqueren. Die aangedaanheid vertaal jij nu naar inspiratie, niks inspiratie, gewoon pure haat, je bent gewoon niets. Dat ik je niet (figuurlijk) het gekkenhuis heb ingeslagen, heb je te danken aan het mededogen en de genoten bescherming van de heren redactie, jij behoort immers tot de oude garde kk.curaçao gangers.

  Natuurlijk lach ik, ik lach me eigenlijk een hoedje. Dat is het enige wat mij hier nog rest te doen, me een hoedje lachen om een ouwe l.*.l die z’n moeder als 70 jarige opvoert terwijl hij zelf ver in de 70 is.

  Maar hij, het oudje dat zich sonny pleegt te noemen, die ouwe boy die zichzelf schaamteloos zit op te hemelen over zijn zogenaamde schrijfkunst..terwijl het niets anders is dan spiek en plakwerk met hier en daar wat aantekeningen zodat het er op lijkt dat het uit zijn brein is ontsproten, is de meest meelijwekkendste loser die ik ooit op het internet ben tegengekomen..

  Inderdaad, ik heb me gisteren kostelijk vermaakt. Conclusie is dat je mij niet aankunt Sonny, niet in jou stoutste haatdromen. Er zijn hier anderen die mij waarschijnlijk wel kunnen trotseren, maar niet jij Sonnyboy. Forget it! Ik sabel je wanneer ik wil neer, ik laat je als het echt moet moeiteloos elke hoek van dit forum zien. Dat zullen de heren redactie niet laten gebeuren. Maar ik ben ook niet op dit forum om te vechten, met niemand maar zeker niet met een ouwe zieligerd, een zwakkeling die vrijelijk onder verschillende pseudoniemen zijn stinkdrollen hier mag deponeren.

  Ik ben trouwens niet afhankelijk van dit forum, schrijf hier al zeker 3 à 4 jaar, weliswaar met tussenpozen, maar niet zoals het afgelopen anderhalf jaar onder de alias Mano, dat overigens een afkorting is van één van mijn echte voornamen..Tot het me opviel dat het forum van een letterlijk eenzijdige forum, (dus een inteeltforum waar letterlijk iedereen dezelfde mening had/heeft over verschillende zaken) naar een iets mindere eenzijdigheid opgeschoven was, tenminste, daar ‘lijkt’ het op.

  Het heeft voor eerlijke mensen met een tegengestelde mening namelijk geen zin om op zulk soort forums te posten. Minstens de helft van de vaste posters hier zijn voor mij oude bekenden die ik al jaren op verschillende fora ben tegengekomen. Maar goed, dat doet er niet toe, wil het gewoon kenbaar maken.
  Sonny, voor jou is het beslist nuttig om zo af en toe plaats te nemen op bank bij jou psych. Doe het, je hoeft je nergens voor te schamen… 🙂

  P.S;
  Je kunt mij niet aan Sonny, ben je nog steeds aangedaan??? 😆

 35. Dus omdat de overheid faalt stemt het Curacaose volk op Schotte, een corrupte vreemd gaande frauderende moordenaar die zich in zijn partij omringd weet door de criminele Thode en Constantia (voorheen Jamaloodin en Hakim).

  Je bent knettergek Stanley, en jouw volk ook.

 36. Feit is dat zijn partij zal winnen. Aan wie ligt het? Aan mij of de rest? Mijn stelling is dat, de huidige overheid flink gefaald heeft. Uit onderzoek en enquête is gebleken dat zijn partij met vlag en wimpel zal winnen. ligt echt aan de overheid.

 37. @anthony,
  Maak je géén zorgen, dat je bijna opgewonden raakte. Meerdere mannen hebben een bi-seksuele inslag. Je kunt altijd nog “uit de kast” komen, zolang je er niet opgejaagd wordt.

 38. Waarom herken ik in Gerrit de Raaf een Narcist dito Psychopaat Omdat Gerrit net zoals een narcist/psychopaat vaak gebruik maakt van meerdere maskers en kan hij dan ook razendsnel van het ene masker naar het andere masker overschakelen als een kameleon die zich aanpast aan de noden van het moment.
  Hij is in het bezit van een overdreven gevoel van eigenwaarde.
  Hij is een opschepper die een te positieve inschatting van zijn talenten en vaardigheden uitstraald en vindt zichzelf heel belangrijk en wil dan ook steeds in het middelpunt van de belangstelling staan.
  Hij pocht over zijn grote prestaties die meestal zijn mislukt en niet echt hebben plaats gevonden.
  Hij laat zich graag paaien door figuren die een hogere rang en meer macht/geld hebben dan hij zelf.
  Als hij er slecht voor staat, schaamt hij zich daar niet voor, daar hij immers het slachtoffer van ontrouwe zakenpartners en verkeerde vrienden , of het zijn de autoriteiten die het op hem hebben voorzien.
  Hij gaat over lijken en zal zijn minderen hoe dan ook tot op het bot uitzuigen en vernederen en als het moet vermoorden om maar aan die macht positie te komen en te blijven de hij voor zich zelf heeft voor bedeeld en te bereiken.
  Gerrit de Raaf was inderdaad een heel eind op weg om dit alles te bereiken met hulp van zijn maffia vrienden, gelukkig is hier een stokje voor gestoken door twee zeteldragers en ook in dit geval de protesten van onder andere de 19 genoemde in het rapport met een hart voor het Curacaose volk. De ramp was anders niet te overzien geweest als de maffia volledig de macht had kunnen nemen op het eiland er zitten er nu al genoeg op dit eiland die de baas spelen en ook zijn. Het grootste gevaar van Gerrit de Raaf is dat deze narcist nog steeds denkt ministerpresident te worden van Curacao via een REFORMA clubje, en dat kan hem nog wel eens gaan lukken ook als hij de aankomend verkiezingen wint. Ik hou mijn hart vast voor het volk dat wel de goede kant op wil voor het eiland.
  Dat Gerrit de Raaf het gevang in moet heeft hij aan zich zelf en aan zijn maffia vriend Corralo te danken, hoe dom kan je zijn om te denken dat je geld via banken over kan maken zonder ontdekking. maar ja dat was een jaar voor dat je MP werd en niet dacht aan de gevolgen van je uitgekookte hoeren streken die je het volk aandeed, dit werd niet getollereerd en zo doende ging het balletje voor Gerrit de Raaf de verkeerde kant op rollen, verhaaltje uitgeblazen door je zelf , eind goed al goed.

 39. Bulibuli, Een heel rapport mbt Schotte en Clan en hun misdaden ligt al jaren bij het OM. Genoeg om ze voor jaren weg te stoppen echter het OM doet niets..

 40. Beste @Willem, hoe lang ga je nog door met de gastvrije bevolking van Curacao dom te noemen? Ik zag je laatst bij Hotel Floris Suite bij de herdenking aan de schietpartij in Orlando vooraan staan in je roze jurk en je zwarte pruik. Die handtas was dat een Gucci of Armani? Heb je die van je vriend? Die hoge hakken deed het helemaal. Ik raakte bijna opgewonden van je.

 41. Ik word er mismoedig van. Laten we hopen dat er toch mensen zijn die inzien dat het om een politieke stunt gaat. En dat heel veel mensen deze idioot zullen afstraffen.
  Om hem gewetenloos te noemen zou hij als een belediging kunnen opvatten, dus zeg ik hij is zonder geweten.

 42. Schotte weet dat vanwege de veroordeling en andere zaken hij een veiligheidsdienst screening niet zal passeren. Ondanks zijn geschreeuw over een ‘coup’ moest hij met de staart tussen de benen afdruipen. Nu wordt er een MAVO-3 samenzweringskomplot gepresenteerd om, als rookgrodijn, zijn ponentie te onderbouwen dat zijn regering om oneigenlijke redenen naar huis moest. Opzet is om als grootste partij uit de verkiezingen te komen en vervolgens dit mandaat te misbruiken. Gezien het niveau van de ‘vrije’ pers op Curacao lukt het Schotte ook aardig. I.p.v. dit werkstukje naar de prullebak te verwijzen besteden mediakanalen (sociale media) hier aandacht aan.

 43. Het wordt steeds gekker met de vreemdgaande, corrupte frauderende verkeersmoordenaar Schotte.

  En de domme bevolking gelooft het ook nog allemaal.

 44. Dit is echt laag en belachelijk van schotte! Waarom moet je persoonlijke informatie van mensen – die kritisch op jou zijn – in een zogenaamde rapport zetten????

  Is het niet misschien een goed idee, om ook een rapport over schotte en zijn clan te maken (met persoonlijke gegevens natuurlijk)??. We weten zo wie zo wat de reactie van hun kant zal zijn…..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -