26 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

AVC | Knops en Rhuggenaath of hoe het ook anders had gekund….

Dick Drayer | Achterkant van Curacao

Foto Persbureau Curacao

Zo af en toe krijg je berichtjes in je mailbox, die een glimlach op je gezicht toveren. Dit weekend gebeurde dat in ieder geval met mij. Een ‘transcript’ dat ik graag doorstuur naar premier Eugene Rhuggenaath en staatssecretaris Raymond Knops. Met het advies om over de vorm nog eens na te denken. Het had kennelijk ook anders gekund…

Knops: ,,Bon dia Eugene, kom binnen. Bon bini. Goeie vlucht gehad?”

Rhuggenaath: ,,Goedemorgen Raymond, dank je. Ja, de reis is vlot verlopen. Al heb ik economy gevlogen om het goede voorbeeld te geven, dat we ook als regering – hoe zeg jij dat ook al weer -, de tering naar de nering zetten. Ik had mazzel dat de KLM mij een upgrade gaf naar een comfortstoel.”

Knops: ,,Dat is niet bedoeling. We hebben de KLM een paar miljard geleend, dan moeten ze niet meteen van het geld van onze belastingbetalers Sinterklaas gaan spelen. Maar goed, ik ben blij dat je er bent. Ik stel voor dat we eerst onder vier ogen praten, met de deur dicht.”

Rhuggenaath: ,,Okay, als je maar niet denkt dat we onze autonomie laten afpakken. Dan krijg ik het grootste gedonder in de coalitie. Vraag maar aan Hirsch Ballin hoe Suzy tekeer kan gaan. Ik zou met jouw postuur sowieso uitkijken voor haar. Ze vreet je met huid en… oh nee, je hebt geen haar… En op de MAN kan ik ook niet bouwen. Die kruipen zo weer op schoot bij de MFK en KdNT.”

Knops: ,,Maak je geen zorgen Eugene. Ik weet dat jij gegijzeld wordt door onbetrouwbare coalitiegenoten en dat de oppositie veel weg heeft van een criminele organisatie. En dan heb jij ook nog te maken met de vakbonden die door vriend Maduro worden gesponsord. Om van de elite maar te zwijgen die rijk zijn geworden over de rug van hardwerkende burgers en van elke crisis nog rijker willen worden. Juist daarom wil ik je een voorstel doen, waarmee je in een keer afrekent met die hele bende omdat ik je tot de held van het volk maak.”

Rhuggenaath: ,,Als dat zou kunnen… Vorige week werd ik bijna gelyncht. En in sommige media word ik neergezet als een slappeling. Als ik zou doen wat goed is voor het land, is het over en uit met mijn politieke loopbaan en krijg jij te maken met een stelletje boeven. Zoals Gijs de Vries die Miguel Pourier in de steek liet. Hij kreeg er Myrna Godett voor terug. Als jij graag zaken wil doen met premier Amparo moet je vooral zo doorgaan.”

Knops: ,,Rustig nou Eugene. Ik heb een ingenieus plan. Je weet dat ik hoge functies heb bekleed in het leger. Ik heb groot strategisch inzicht….”

Rhuggenaath: ,,Net als Napoleon? Jullie zijn ongeveer even groot.”

Knops: ,,Stil nou en luister. Ik ga straks tegen de pers zeggen dat wijzelf een gigantisch gat in de begroting hebben dat kan oplopen tot 90 miljard euro. Dat wij daarom niet meer aan de Cariben gaan lenen dan 500 miljoen euro en dat dat mijn boodschap is als we wij morgen bestuurlijk overleg hebben.”

Rhuggenaath: ,,Nou, Raymond, ik zie niet in hoe je mij daarmee helpt….”

Knops: ,,Stttt, mijn verhaal is nog niet klaar. Als ik dat aan de pers verteld heb zal er een hoop gedoe ontstaan. Dat is juist goed. Want als wij morgen klaar zijn met ons gesprek ga jij naar de pers en vertel je dat je met de vuist op tafel hebt geslagen en voor de poorten van de hel een superdeal voor de landen hebt weggesleept. Geen 500 miljoen aan leningen, maar een miljard en als dat niet genoeg is nog meer. Maar je vertelt ook dat je van mij hebt geëist dat Nederland gaat investeren in het versterken van de economie, het onderwijs, de zorg, de rechtshandhaving, enzovoorts, enzovoorts. Dat we daar heel stevig over hebben onderhandeld en dat je uiteindelijk 500 miljoen uit de zakken van Wopke hebt geklopt.”

Rhuggenaath: ,,Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Zit er niet zo’n slang onder het gras? Die Wopke staat in heel Europa bekend als een vrek.”

Knops: ,,Een addertje onder het gras, bedoel je? Nee, we doen er alleen wel een zbo’tje bij want we willen er zeker van zijn dat ons belastinggeld niet in de bekende zakken verdwijnt. Over dat zbo’tje moet je helemaal niet praten, dat regelen we gewoon later in een consensusrijkswet. Zal je niemand meer over horen. Jij wordt de man van 500 miljoen!”

Bron: Achterkant van Curacao

Artikel delen

9 reacties

 1. Dislect,
  Het is ook mij alles waard dat Nederland zijn Poot stijf houdt maar Knops gaat zelf nu al schuiven. De enige redding voor ons land en inwoners is zijn harde opstelling. Elders kun je evenwel lezen dat “vitale” beroepen al worden uitgesloten van kortingen op salaris. En waarom ?? Doen ze anders hun werk niet meer goed ?? Een vitaal beroep is evenzeer vuilnisophalers, belastingdienst ( we verwachten dat zij daadwerkelijk gaan innen) Kranchi ( paspoorten, inschrijvingen uitschrijvingen ) en ga zo maar door.
  De harde eis van 1 juli van topsalarissen aanpakken is al van de baan, is nu 1 september ( van uitstel komt afstel).
  Knops begint zelfs het beheer van gelden al af te zwakken. Geen 3 Nederlanders meer maar ook vertegenwoordigers van de eilanden. Lekker gezamenlijk regelen. Ja,ja, je weet hoe dat hier gaat.
  Knops zit op een glijdende schaal en we moeten maar afwachten wat er van zijn oorspronkelijke harde opstelling over blijft. Ik verwacht niet veel en daar zullen we helaas als inwoners weer de dupe van zijn.

 2. @Drechi pa bosnan Tur:

  Good to know you have a sense of humor. ,,Net als Napoleon? Jullie zijn ongeveer even groot.”

  Gelukkig heeft Eugene hem geen microbio genoemd want dan had hij hem kopje kleiner gemaakt.

 3. @gerrit, als de het onderste uit de kan wil krijg je het deksel op je neus. Er is geen, valide, reden voor Nederland om niet voet bij stuk te houden. Sterker nog als Curacao we niet in toestemt is het voor Nederland goedkoper. Het is graag of niet, Aruba heeft dat door maar Curaçao, blijkbaar, nog niet.

 4. Amusante mail Dick maar het scenario kon toch wel eens anders uitpakken. Knops sluit nu al bepaalde beroepsgroepen uit met een flut argument. Morgen nog een paar uitsluiten en overmorgen het toezicht op de ter beschikking komende gelden. ( wordt al aardig afgezwakt)
  En we zijn weer bij af.
  Rhuggenaath speelt het spel uitgekiend of Knops raakt de weg kwijt. Hij is na afloop niet alleen de man van 500 miljoen maar ook de slimste.

 5. @Bolivar:
  Je overgrootvader, wijlen Simon Bolivar, was zelf niet groter dan 1.60 m laat ik me vertellen…. Ze noemden hen “Microbio” in Venezuela.
  Dat is onze Piar en Brion duur komen te staan.. Twee keer zelfs. Eerst financieren van de Revolutie, en daarna kopje kleiner gemaakt door Simon.
  En YOU of all people had a good laugh because Ruggie en Konopi are both rather Kklein van stuk” zijn???

Reacties zijn gesloten.

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -