31 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Autoverhuurders gaan gewoon door

WILLEMSTAD — Diverse ‘niet-geconcessioneerde’ autoverhuurbedrijven melden desgevraagd dat zij gewoon doorgaan met het ophalen van klanten op Hato.
Ze hebben elkaar de afgelopen dagen opgeroepen om zich vanmiddag te verzamelen op de luchthaven bij aankomst van de KLM-vlucht.
Dit alles terwijl Curaçao Airport Partners (CAP) per vandaag boetes uit gaat delen als zij op het terrein van het vliegveld zaken doen.

De boete die CAP gaat uitschrijven bedraagt 100 gulden, zo schrijft de advocaat van CAP in een brief, gericht aan de autoverhuurders, die in handen is van de Amigoe.
CAP wil deze verhuurders weren om de zes geconcessioneerde autoverhuurbedrijven, zijnde Alamo, Avis, Budget, Hertz, National en Thrifty, te beschermen tegen ‘oneerlijke concurrentie’, zo liet CAP-directeur Ralph Blanchard vorige week al weten.
Deze zes betalen een percentage van hun omzet aan CAP en hebben in ruil daarvoor onder meer een balie op de luchthaven.

- Advertentie -

De niet-geconcessioneerde autoverhuurbedrijven hebben veelal te maken met vooraf per internet gemaakte reserveringen van reizigers, die vervolgens door hen op Hato worden opgehaald en naar het verhuurkantoor worden gebracht.
Diverse autoverhuurbedrijven laten desgevraagd weten ‘deze klanten niet de dupe te laten worden’.
Ze zullen vandaag gewoon doorgaan met het ophalen van klanten.
Dit gebeurt al vaak ‘incognito’, ofwel zonder bordjes of kleding met hun logo, maar alleen met een bordje met de naam van de klant.
Vanmiddag zouden ze echter ‘goed zichtbaar’ verschijnen op de luchthaven.

“We staan heus niet op Hato klanten te werven, maar het gaat om het ophalen van mensen die vooraf een boeking bij ons hebben gedaan.
Tegenwoordig gaat alles vanwege internet sneller, en zijn mensen slimmer geworden”

, zo meldt Shantienne Concecion van autoverhuurbedrijf Boric.
Hij is een van de twaalf niet-geconcessioneerde car rentals op Curaçao die zich laten vertegenwoordigen door advocaat Mirto Murray, die vorige week een voorstel naar CAP heeft gestuurd dat voor alle partijen een ‘win-win’-situatie zou betekenen.
CAP is daar echter niet op ingegaan en heeft bovenvermelde brief gestuurd, waarin het uitdelen van de boetes wordt aangekondigd.
Volgens Concecion is iedere autoverhuurder die zich alsnog wil aansluiten bij de groep, welkom. Advocaat Murray laat weten geen nieuws te hebben inzake de kwestie, maar ‘de gebeurtenissen van vanmiddag eerst af te wachten’.
Volgens diverse bronnen zijn de autoverhuurders klaar om een kort geding aan te spannen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -