29 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...

Column Youp | Hup Sigrid!

Of ik Kaag wel eens bedreig? Dagelijks. Daar begin ik elke ochtend mee. Heks. Kuthoer. Takkentrol. En het helpt. Ze gaat er binnenkort mee stoppen. Op aanraden...

AD | OM eist 16 jaar cel tegen ‘eindbaas’ Piet S. voor drugshandel en witwassen

Jorina Haspels | Algemeen Dagblad Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen de vermeende Haagse ‘godfather’ Piet S. (67) een straf geëist van 16 jaar voor jarenlange drugshandel, het...
- Advertisement -spot_img

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

HomeAuteursOpiniesOpinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao

 

Inspecteur Sirving Keli | Persbureau Curacao

Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt de zwakte van de huidige Inspectie Volksgezondheid pijnlijk bloot. De Rechtbank verwerpt alle eisen van de patiënt, omdat het inspectierapport, dat zij inbrengt op de meest basale punten rammelt.

Les 1 voor het schrijven van een goed rapport is dat de verantwoordelijke inspecteur de beschikbare documentatie, in het bijzonder het patiëntendossier (en daarbinnen het operatieverslag), goed bestudeert en correct weergeeft. Op dit punt geeft de Rechtbank de Inspecteur, in dit geval de heer Keli, een enorme draai om de oren.

Keli zegt ‘A’, maar de rechtbank laat op grond van gewoon documentonderzoek ‘B’ zien. De rechter concludeert dan dat de chirurg Misset heeft gehandeld als een redelijk bekwaam hulpverlener. Een bijna identieke formulering die ik hanteerde in mijn rapport over het handelen van chirurg Misset in 2019, een rapport dat nog te lezen valt op de website van de Inspectie Volksgezondheid.

Inspecteur Keli zat dus heel erg fout in zijn rapport, hij blundert kinderlijk. Een incident of gevolg van incompetentie. Of is Keli corrupt? Het past in elk geval in een patroon, waarbinnen Keli terechte interventies van ondergetekende heeft teruggedraaid, al dan niet in opdracht van politieke bazen.

De voormalige minister Camelia-Römer schorste mij twee jaar geleden, omdat ik in een aanwijzing eisen stelde aan de scholing van kinderarts Faries. Een eis ondersteund door een onafhankelijke externe audit. Camelia-Römer stelde vervolgens Keli aan, die de aanwijzing op basis van een onbegrijpelijk nieuw rapport terugdraaide.

Hij deed hetzelfde met de – ook door een externe audit ondersteunde – beperkingen die ik internist Bakir had opgelegd. Recent weigerde Keli op te treden tegen de start van de dialyseafdeling in het Advent ziekenhuis, die in strijd is met de vergunningsvoorwaarden, zoals aangetoond in mijn aanwijzing van augustus 2017.

Drie voorbeelden van het beschermen van ‘substandard’ zorgverlening, in strijd met de opdracht van de Inspectie. Wie kennis wil nemen van nog meer dwaze c.q. onbegrijpelijke stellingnames van Keli, leze mijn recente boek over de Inspectie Volksgezondheid Curaçao.

De beginnersfout in het rapport over Misset is geen incident. Keli is ofwel incompetent, ofwel corrupt. Welk van die twee het ook is, hij is volstrekt ongeschikt als hoogste baas van de Inspectie Volksgezondheid. Keli is een gevaar voor de Curaçaose volksgezondheid en moet liever vandaag dan morgen worden vervangen.

Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Keli is het schoolvoorbeeld van een f&f inspecteur! Zijn ze vriendjes van hem op facebook?, forget it, er gebeurt niets.
    De kwaliteitszorg op Curaçao gaat kapot door dit soort personen.

  2. Ik heb al jaren geleden Inspecteur Kely gevraagd om een onderzoek te doen of een serieus inspectie uit te voeren bij een zogenoemde expert in natuurlijke producten in Mahaai, omdat hij reclame met medische aanbevelingen doet voor deze producten. Deze man is bovendien niet bevoegd om medische/farmaceutische producten te promoten weder verkopen gezien dat deze gevaarlijk kunnen zijn voor de klant.Later heb ik ontdekt dat deze man op zijn facebook pagina als vriend Dr. Keli aangeeft. Voor mij is hij niet alleen onkundig maar ook corrupt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties