28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 19:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao

 

Inspecteur Sirving Keli | Persbureau Curacao

Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt de zwakte van de huidige Inspectie Volksgezondheid pijnlijk bloot. De Rechtbank verwerpt alle eisen van de patiënt, omdat het inspectierapport, dat zij inbrengt op de meest basale punten rammelt.

Les 1 voor het schrijven van een goed rapport is dat de verantwoordelijke inspecteur de beschikbare documentatie, in het bijzonder het patiëntendossier (en daarbinnen het operatieverslag), goed bestudeert en correct weergeeft. Op dit punt geeft de Rechtbank de Inspecteur, in dit geval de heer Keli, een enorme draai om de oren.

- Advertentie -

Keli zegt ‘A’, maar de rechtbank laat op grond van gewoon documentonderzoek ‘B’ zien. De rechter concludeert dan dat de chirurg Misset heeft gehandeld als een redelijk bekwaam hulpverlener. Een bijna identieke formulering die ik hanteerde in mijn rapport over het handelen van chirurg Misset in 2019, een rapport dat nog te lezen valt op de website van de Inspectie Volksgezondheid.

Inspecteur Keli zat dus heel erg fout in zijn rapport, hij blundert kinderlijk. Een incident of gevolg van incompetentie. Of is Keli corrupt? Het past in elk geval in een patroon, waarbinnen Keli terechte interventies van ondergetekende heeft teruggedraaid, al dan niet in opdracht van politieke bazen.

De voormalige minister Camelia-Römer schorste mij twee jaar geleden, omdat ik in een aanwijzing eisen stelde aan de scholing van kinderarts Faries. Een eis ondersteund door een onafhankelijke externe audit. Camelia-Römer stelde vervolgens Keli aan, die de aanwijzing op basis van een onbegrijpelijk nieuw rapport terugdraaide.

Hij deed hetzelfde met de – ook door een externe audit ondersteunde – beperkingen die ik internist Bakir had opgelegd. Recent weigerde Keli op te treden tegen de start van de dialyseafdeling in het Advent ziekenhuis, die in strijd is met de vergunningsvoorwaarden, zoals aangetoond in mijn aanwijzing van augustus 2017.

- Advertisement -

Drie voorbeelden van het beschermen van ‘substandard’ zorgverlening, in strijd met de opdracht van de Inspectie. Wie kennis wil nemen van nog meer dwaze c.q. onbegrijpelijke stellingnames van Keli, leze mijn recente boek over de Inspectie Volksgezondheid Curaçao.

De beginnersfout in het rapport over Misset is geen incident. Keli is ofwel incompetent, ofwel corrupt. Welk van die twee het ook is, hij is volstrekt ongeschikt als hoogste baas van de Inspectie Volksgezondheid. Keli is een gevaar voor de Curaçaose volksgezondheid en moet liever vandaag dan morgen worden vervangen.

Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Keli is het schoolvoorbeeld van een f&f inspecteur! Zijn ze vriendjes van hem op facebook?, forget it, er gebeurt niets.
    De kwaliteitszorg op Curaçao gaat kapot door dit soort personen.

  2. Ik heb al jaren geleden Inspecteur Kely gevraagd om een onderzoek te doen of een serieus inspectie uit te voeren bij een zogenoemde expert in natuurlijke producten in Mahaai, omdat hij reclame met medische aanbevelingen doet voor deze producten. Deze man is bovendien niet bevoegd om medische/farmaceutische producten te promoten weder verkopen gezien dat deze gevaarlijk kunnen zijn voor de klant.Later heb ik ontdekt dat deze man op zijn facebook pagina als vriend Dr. Keli aangeeft. Voor mij is hij niet alleen onkundig maar ook corrupt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -