34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

DKR | Bezoek Curaçaose handelsdelegatie aan World Expo in Dubai uitzonderlijk succesvol

HomeAuteursOpiniesDKR | Bezoek Curaçaose handelsdelegatie aan World Expo in Dubai uitzonderlijk succesvol

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties

 

Ideaal in ons klimaat, zo’n Keffiyeh”, aldus minister-president Pisas

Dubai – “A huge succes!” Zo vatte Vanessa Toré van het Curaçaose ministerie van Economische Ontwikkeling het bezoek samen dat een delegatie onder leiding van minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas deze week aan de World Expo in Dubai heeft gebracht.

Vooraf was er veel gedoe over de reis. Alleen al het reisbudget voor de premier en zijn twee medewerkers bedroeg exclusief de daggeldvergoeding ruim 70.000 gulden. De kosten van de 7 leden tellende delegatie van minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje werd angstvallig geheim gehouden..

Hoogtepunt

Kritiek was er ook op de omvang van het gezelschap, maar volgens Pisas zou het succes voor Curaçao nog veel indrukwekkender zijn geweest als de delegatie groter was geweest, want zo constateerde hij: omvang doet er toe in Arabische landen. “Het is jammer dat onze talentvolle gevolmachtigde minister en zijn broer er niet bij waren. Muziek verbroedert! Nederland neemt ook vaak beroemde DJ’s mee met handelsmissies”, aldus de premier.

Een van de persoonlijke hoogtepunten voor hem was het bekijken van de nieuwe stoel die luchtvaartmaatschappij Emirates aan boord van zijn vliegtuigen introduceert. Het bleef niet bij kijken: de minpres en minister Cijntje mochten de stoelen ook even uitproberen.

Er is ook concreet zaken gedaan. Zo tekende TeleCuraçao een megadeal met Emirates News Agency (WAM) over de uitwisseling van nieuwsprogramma’s. “WAM wordt volledig door de Staat gecontroleerd dus het nieuws is zeer betrouwbaar”, benadrukte general-manager van TeleCuraçao Hugo Lew Jen Tai, Vanavond kan de Curaçaose televisiekijker al genieten van de live-uitzending (aanvang 19.30 uur) van een van de belangrijkste kamelenraces van het jaar waarnaar wereldwijd zo’n 3 miljard mensen kijken.

Topvoetbal

Een nog niet met name genoemde steenrijke oliesjeik heeft met Pisas gesproken over de eventuele koop van FC Barber. “Ik mag er helemaal niets over zeggen, maar als de overname doorgaat, wil die meneer een stadion bouwen met een capaciteit van 25.000 toeschouwers plus luxueuze businessclublounges om hoge Arabische gasten te verwelkomen die willen investeren in Curaçao. Hij zei een internationale toptrainer te zullen aanstellen die carte blanche krijgt om de beste spelers ter wereld te contracteren, maar dat gaat hij zelf nog naar buiten brengen op een persconferentie.”

Op de valreep tekende de delegatie ook nog een contract met zakenman Mohammed Khalaf Al Habtoor voor de levering van zand om de kwaliteit van de stranden van Curaçao te upgraden. Pisas: “Zoals iedereen weet, is er op aarde en tot ver daar buiten geen beter zand dan Arabisch zand. Ik heb me laten vertellen dat ze enorme voorraden hebben. Ik heb een gunstige prijs kunnen onderhandelen.”

Rutte

Vanmiddag komt op Hato een proefzending van 5 ton zand aan. Het toestel van Emirates – een A380 die nog niet eerder te zien was op Curaçao – wordt omstreeks 15.30 uur verwacht. “Naast investeerders gaan er heel veel Arabische toeristen komen, want een bekende Arabische wijsheid luidt: ‘Een Arabier ligt het liefst op zijn eigen zand’. Wij zijn straks de enige in het hele Caribisch gebied die dit zand hebben”, aldus een tevreden premier.

En alsof het allemaal niet op kan: Pisas is vanmorgen door Rutte ontvangen in het Torentje. “Ik heb mijn gewaardeerde ambtgenoot gezegd: Mark my words, jouw COHO-wet kan de prullenbak in!”

“Ideaal in ons klimaat, zo’n Keffiyeh”, aldus minister-president Pisas (Bron: Facebookpagina minpres Pisas).


(Dit is een bijdrage van onze speciale verslaggever Kadushi)

Bron: Dossier Koninkrijksrelaties.nl

27 reacties

 1. Van tevoren was duidelijk dat deze schaamteloze vertoning ‘een geweldig succes’ zou worden. En dat Coho wat Pik betreft de sushibak in kan. Constructief en met visie? Mark my words; dit is een grote en dure grap, leuk geweest voor Toré, Pik en vele anderen en we gaan nu weer gewoon verder. Genoeg zand in onze ogen gegooid. De kiezer zal deze volksoplichterij hopelijk afstraffen.

 2. In de Verenigde Arabische Emiraten, waar ook Dubai en Abu Dhabi liggen, is homoseksualiteit strafbaar. Homo’s, ook de buitenlandse, riskeren jarenlange gevangenisstraffen of zweepslagen. In dat land kunnen mannen die seks hebben met mannen zelfs tot de doodstraf veroordeeld worden.

  Deze Pisas lijkt samen met de minister van Economische zaken op twee mentaal gehandicapten. Dat de YDK niet tot de meest intelligente volkeren ter wereld behoord is bekend maar dat ze zelf in een pandemie deze mensen met het bestuur van het land toevertrouwen spant de kroon.

 3. Ik als de deur dicht gaat achter de zieltogende delegatie met Tore op kop dat de Arabieren zich het schopes lachen.
  Zoveel domheid hebben ze echt nog niet eerder meegemaakt Ze kennen het klappen van de zweep van regeringen die denken dat het grote geld daar te halen is en er even geinvesteerd zal gaan worden. De mensen zijn niet eens in staat behoorlijk Engels te spreken dus sowieso ga je al af als een gieter.

  Ik herinner mij jaren geleden dat er een mevr, die hier op het eiland woont, jaren geleden een tentoonstelling in Dubai Sheraton heeft gehad. Zij was de eerste Ned.Sur. mevrouw. Ik woonde toen in NL en zie het artikel in Stan Huygens Journaal nog voor mij. Zij zat aan tafel en liep langs de schilderijen met 2 rulers van de familie Al Maktoum.
  Lol, dat heb ik zelfs bij deze ‘deegatie’ niet gezien.
  Sjeikhs in overvloed maar niemand van de regering.

 4. Schaamteloos , schaamteloos zijn ze nos dushi hendenan
  en de wegen die blijven vol gaten en de armoede die groeit maar door .
  AliBaba en zijn schaamteloze volgers en de klootjes volk die blijven snurken .
  Schaamteloos , schaamteloos zijn ze .

 5. Hoeveel delegatieleden zijn uiteindelijk naar Dubai toe gegaan?
  Pisas, met een tolk en een “Hoe gedraag ik me in de grote mensenwereld” coach.
  Dan die Minister van Economische stagnatie, met ook de nodige kofferdragers etc etc. Zal al gauw een mannetje of 10 zijn. En lachen met zijn allen alles wordt betaald, de dure hotels, de jetset borrels, etentjes recepties . Wat een apenkermis. Als er te feesten valt is men hier haantje de voorste. Moet er iets gedaan worden wat moeite en inspanning vergt, schittert men van afwezigheid.

 6. LOL, de Arabieren hebben dit eiland niet echt nodig. Als ze er een willen maken ze er zelf eentje. Met villa’s, straten, lichtenm, lijnen en schoon!! Deze klaplopers van ydk politici willen alleen maar reizen ipv aan hun eigen eiland werken.

 7. Pik zegt dat hij witter dan wit zand gaat inkopen van Arabistan die op andere eilanden niet te vinden zijn en daarom zullen alle toeristen naar ons boeven eiland komen. Trouwens witter dan wit zand hoef je toch niet in te kopen Pik !, Arabistan is een woestijn met genoeg witter dan wit zand en jij gaat daar voor betalen, die Aribieren hebben in een deuk van het lachen gelegen toen ze deze vis aan de haak hadden, zand uit de woestijn in kopen HHHHHAAAAAAAAAAAAA LOL.

 8. En ik ben benieuwd op de Kamelenraces, spannend!!!! Ik dacht dat het om ezels ging,maar kamelen,daar valt iets te verdienen!!! Zeer successful !!!

 9. Is dit een grap van 1 April? Maar het is wel waar dat die Vanessa eerder naar Dubai is gevlogen om de “voorbereidingen” te treffen voor de aankomst van de delegatie van Curacao. Zelf weken eerder in Dubai daarvoor.Deze vrouw was jarenlang werkneemster van de Kamer van Koophandel’s info center. Zij had alleen idee van de tijdschriften die daar lagen voor het publiek en wist niks van investeerders weder investering mogelijkheden.Daar zat ze goed.Maar een arabier, minister van economische zaken heeft haar mee genomen naar zijn MEO voor MFK waar ze ook niks heeft gepresteerd.Veel te dom daarvoor. En nu is ze weer voor MFK in MEO. Welke is haar toegevoegde waarde en wat heeft ze eigenlijk voorbereid?? Een voetbal clubje op Curacao te kopen en een stadionetje te bouwen voor 25.000 fans? Er zijn op Curacao zelf geen 25.000 betalende fans. En de beste voetballers ter wereld zullen worden gecontracteerd! Op Curacao komen allen oude uitgerrangeerde ex voetballers. Dat zou zeker geen investeerder uit Dubai interesseren. Ah,en de zand! Wat een leuk verhaal! Wij hebben op Curacao geen hotel om deze hoge piefen uit Dubai hier te kunnen ontvangen, ook geen luxe auto om aan ze te verhuren.En als ze zien al de kraters op de weg en de vuilnis die daar ligt, als ze uberhaupt naar het eiland zullen komen, dan vliegen ze nog dezelfde dag terug. Wat een onzin spreekt die Vanessa en P.P. toch uit! Belachelijk en diep triest! Zoals eerder gezegd, dat was geen handelsmissie,wel een leuke onwillig gesponsord door de belastingbetaler vakantie/ snoepreis.

 10. Arabisch zand. Ik heb me laten vertellen dat ze enorme voorraden hebben !! Ach werkelijk, heeft Saudi zand ? Hoezo een verpleterende angstaanjagende domheid. Hahahaha. Zeker ingefluisterd door de talentvolle gevolmachtigde minister en zijn broer die helaas deze trip aan zich voorbij moesten laten gaan. Arm Curacao.

 11. MOOIE PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES Pik. Ook die niet die gaten die in de wegen zitten over het hele eiland.

 12. De betekenis van de foto waar de curacaose regering op staat en waar Pik een contract gaat tekenen voor het dure witte wonder zand, ook een foto waar Pik zijn gekregen witte arabische jurk heeft laat zien aan ons, en op de koop toe zien wij hem in een nieuwe vliegtuigstoel zitten war hij effe in mocht zitten. En nog meer van die drukke onzin reis krijgen we te horen, nou we zullen het zien, misschien maakt hij zijn vorderingen wel zelf mee als MP, maar ik denk het van niet, of hij zit eerdaags in het gevang in plaats op een in Forti geplaatste troon, maar of de MFK en de PNP nog bij de volgende verkiezingen een zetel halen lijkt mijn inziens een wonder maar ja de wonderen zijn de wereld nog niet uit en al helemaal niet op curacrim. PS: wat moeten die Aribieren wel niet gedacht hebben toen zij dit bij elkaar geraapt zooitje uit het vliegtuig zagen stappen, zij dachten op zeker is dit een Joke of worden we gefopt om geld uit onze knip te stelen met mooie verhalen, maar zij dachten meteen aan het spreekwoord, mooie verhalen vullen geen gaten en al helemaal niet op curacrim, over deze dure reis hoor je nooit meer wat van. En wat voetballers kopen, Pik & co kunnen nog niet eens een speler van voetbalclub Spakenburg kopen omdat die al te duur is voor curacrim.

 13. inderdaad zou de inwoner van Dubai het zeer aangenaam hebben op Curacao. Deze mensen hebben ook nog eens geld en geven dat graag uit.

  Mensen uit Dubai verwachten service. Dat leveren wij niet. En aan wat moeten zij geld uitgeven? Denk je dat ze naar de tokos gaan? Zij willen geld uitgeven in Monaco en Miami.

 14. Zelfs deze 1 april grap zou pik pias zien als waar. Triest.
  Het is al een grap op zich als ze in Dubai zouden weten waar curacau ligt.

 15. Het is triest, maar als de mensheid en de overheden meer visie hadden, dan zou het voor ons allen een zeer goede plek op aarde zijn. Curacao heeft een zeer goed klimaat en ook mooie stranden en zeer mooie waters. Nu had uwer Tico de privilege om Dubai aan te doen. Ook zeer aan te raden en erg mooi land, maar zeer warm, vooral in de zomer. Dus inderdaad zou de inwoner van Dubai het zeer aangenaam hebben op Curacao. Deze mensen hebben ook nog eens geld en geven dat graag uit. Dit in tegendeel tot de armlastige toeristen uit Nederland en Amerika. Maar ja zoals gezegd moet je visie hebben dus deze kans zal men laten liggen. Ach ja in ieder geval heeft de regering nu lekker kunnen genieten in Dubai en meegemaakt wat uwer Tico ook heeft meegemaakt.

 16. @Piet, Curacao is een stukje langer vliegen he.. En krijgen we wat men wilde doen in Frankrijk dus stranden afsluiten zodat de vrouwen er alleen konden zwemmen?
  We zijn ook geen islamitsch land.

 17. Leuke 1 aprilgrap. Toch zit er een kern van waarheid in. Veel Arabieren hebben vakantieverblijven in Marokko omdat tijdens de zomer de tempetaturen voor hen veel aangenamer zijn. De temperatuur en wind zijn op Curacao aangenaam. Maar eens praten met de familie Maal om een geschikt resort te realiseren.

 18. 1 april
  Maar het zou zomaar serieus kunnen zijn.
  Het iq van het bestuur is zo dat ze zoiets zelf als persbericht uit zouden kunnen doen.

 19. Laten we hopen dat dit artikel als komisch en cynisch bedoeld is anders is iets goed mis met het moreel kompas van dit kabinet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties