30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Australisch stel weigert Down-baby, maar wil wel zijn gezonde tweelingzusje

HomeMediaAustralisch stel weigert Down-baby, maar wil wel zijn gezonde tweelingzusje
Gammy heeft het syndroom van Down Foto | Hope for Gammy / Facebook

BANGKOK – Een Australisch stel zou een tweeling adopteren, maar bedacht zich toen een van de kinderen het syndroom van Down en een hartafwijking bleek te hebben. Zijn gezonde zusje wilden ze wel. De Thaise draagmoeder zorgt nu voor het zieke jongetje, maar zij kampt met schulden. De donaties stromen binnen.

Gammy met zijn ´broertje´ Gammy met zijn ´broertje´ Foto | Hope for Gammy / Facebook

Het Australische koppel betaalde Pattharamon Janbua (21) ruim 10.000 euro om zwanger te worden. Ze zou de tweeling meteen na de bevallling afstaan. Toen het stel hoorde dat het jongetje Down heeft, vroegen ze Pattharamon abortus te plegen.

Omdat ze boeddhist is, weigerde ze dat. De Australiërs namen na de bevalling alleen het gezonde meisje mee. Het jongetje, Gammy, bleef in Bangkok achter bij Pattharamon. Hij is inmiddels zes maanden.

‘Hope for Gammy’

Pattharamon deed haar verhaal op de Australische televisie. Daarop richtten onbekenden de website ‘Hope for Gammy’ op. Inmiddels is er ruim 40.000 euro ingezameld voor een fonds voor de Thaise draagmoeder. Daarmee kan ze de ziekenhuisrekeningen voor Gammy betalen.

“Ik hou van hem, hij zat negen maanden in mijn buik. Hij is als mijn zoon.” De grootste donatie kwam van een arts uit Bangkok: hij maakte ruim 2000 euro over aan het fonds.

Pattharamon had al twee kinderen van drie en zes. Met het geld voor haar draagmoederschap wilde ze hen naar school sturen. Een bureau regelde het contact met het Australische koppel, dat zelf geen kinderen kan krijgen. Pattharamon zegt dat ze hen nooit heeft ontmoet.

Thailand en India

In Australië is het verboden draagmoeders in te schakelen. Stellen met een kinderwens gaan daarom vaak naar Thailand en India, waar draagmoederschap wel is toegestaan. Pattharamon raadt andere Thaise vrouwen af draagmoeder te worden.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties