30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Audit KPMG bij RdK

HomeMediaAudit KPMG bij RdK
Het gebouw van KPMG. FOTO ARCHIEF
Het gebouw van KPMG. FOTO ARCHIEF

Willemstad – Er is recentelijk actie ondernomen om de organisatie van Refinería di Kòrsou (RdK) op te heffen die achterstallig onderhoud voor zijn rekening nam, waarbij er diverse aannemers en contractanten werden ingezet, voor werkzaamheden die het reguliere personeel van CRU normaal gesproken zelf kan uitvoeren.

Dat laat de directie van RdK in een schriftelijke verklaring weten.

,,Aangezien de directie niet kan toestaan dat dit soort zaken zich voordoen, is de opdracht gegeven aan KPMG om een onderzoek te doen, voor de start van een audit die meer licht moet werpen op alle zaken die te maken hebben met de organisatie die werkte aan het terugdringen van de ‘backlog’. Zo zijn er veel klachten en beschuldigingen en de audit moet aantonen of de beschuldigingen gefundeerd zijn of niet”, aldus de directie.

De plannen voor de oprichting van een afdeling voor de interne audit binnen RdK en CRU werden gisteren bekendgemaakt.
Deze afdeling zal dan verantwoordelijk zijn voor eva-luaties en aanbevelingen er verbetering van alle operationele aspecten binnen RdK en CRU.

,,Dit met het oog op het feit dat het verbeteringstraject van RdK en CRU bezig is een einde te maken aan vele netwerken die jarenlang hebben bestaan.
In dit kader wordt verwezen naar het feit dat er regelmatig tarieven worden betaald, die hoger zijn dan gangbaar.”

Concluderend schrijft de directie van RdK:

,,De directie is zich ervan bewust dat er meer van dit soort aantijgingen verwacht kunnen worden, die overigens ook door anderen zullen worden gekopieerd, in hun pogingen om deze twee bedrijven van het volk te destabiliseren.”

,,De directie blijft leiding geven en de processen monitoren om kosten te besparen, kwaliteit en betrouwbaarheid te verbeteren, en het personeelsbeleid te verbeteren, evenals het werken op transparante wijze en volgens de normen van goed bestuur.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties