28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Asjes wil naar het parlement

HomeMediaAsjes wil naar het parlement

Asjes: ‘Ze zijn te laf om me uit te nodigen’

GevMin Marvelyne Wiels (links) en MinPres Ivar Asjes (rechts)
GevMin Marvelyne Wiels (PS, links) en Premier Ivar Asjes (PS, rechts)

Willemstad – Premier Ivar Asjes (PS) laakt het feit dat hij niet is uitgenodigd als minister van Algemene Zaken bij de Statenvergadering over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels.

Deze openbare vergadering vindt morgen plaats, op verzoek van de MFK-fractie en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang. Volgens Asjes zou het logisch zijn hem uit te nodigen, zodat hij antwoord kan geven op de vragen die er gesteld zullen worden.

,,Maar ze zijn te laf om me uit te nodigen. Ze willen ‘roddelen’ in het parlement. Ik kan nu al het resultaat van de vergadering vertellen: verspilling van het geld van de samenleving”, stelde Asjes zaterdagavond tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de coalitiepartij Pueblo Soberano.

Asjes wijst op het feit dat er al een onderzoek naar het Curaçaohuis is ingesteld door de regering, waarbij Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) de opdracht heeft gekregen de financiën van het Curaçaohuis door de jaren heen onder loep te nemen.

Dit onderzoek begint vanaf 2006, het jaar waarin er voor het eerst geen jaarrekening meer is overhandigd.

,,Een dag voor de Dag van de Vlag komt er een laffe aanval op Wiels. Ze gaan herhalen wat ze al gemeld hebben, maar we zijn niet bang voor deze bijeenkomst”, zo besloot Asjes zijn betoog.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. En weer staat Asjes te bewijzen hoeveel hij democratie minacht.
  Populistische uitspraken bij een bijeenkomst van “zijn” partij, waarbij hij overigens niet echt geliefd is, maar het op deze wijze wel hoopt te worden.

  Dat de Staten hem er niet bij willen hebben dat is gewoon logisch, tot nu toe heeft Asjes bewezen dat alles wat fraudelientje Wiels heeft gedaan, door hem te vuur en te zwaard werd verdedigd, en beschuldigingen werden domweg afgedaan of genegeerd.

  De “speciale band” tussen hem en deze dame met haar opgeklopte CV blijkt maar weer eens, want het is overduidelijk dat Asjes zijn positie aan haar te danken heeft, want de 800 en een beetje voorkeursstemmen die hij had waren absoluut niet de reden.

  Gewoon onderzoeken de handel en wandel van het Curaçaohuis, en in het bijzonder de wijze waarop de huidige gevolmachtigd minister meent daar de zaak te mogen runnen, bakken met geld uit te moeten geven, en vrienden en familie binnen te halen voor onduidelijke baantjes.

  Asjes zal gewoon moeten slikken dat hij niet de kans krijgt om weer met een giga aantal smoezen te komen en dus ook niet de kans krijgt om met zijn intimiderende wijze van optreden te trachten de zaak te beïnvloeden.

  Ben benieuwd hoe sterk de Staten in hun schoenen staan overigens en wat het gaat opleveren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties