28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

AntilliaansDagblad | Klimaatverandering treft Bonaire keihard

Een vijfde van het eiland dreigt in zee te verdwijnen Kralendijk/Amsterdam - Bonaire wordt hard geraakt door klimaatverandering als er niet wordt ingegrepen. Dit blijkt uit een gisteren...

AntilliaansDagblad | ‘Cft op stoel van Staten’

Oranjestad - De Arubaanse parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) vindt dat het College financieel toezicht (Cft) te veel op de stoel van bestuurders en Statenleden zit en eigen...

AntilliaansDagblad | Fundashon Verriet belandt in de min

Directie: Zorgvuldige aansturing heeft verlies lager gehouden Willemstad - Fundashon Verriet, dochterstichting en onderdeel van De SGR-Groep, heeft het jaar 2021 afgesloten met een exploitatietekort van bijna vier...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Toerisme als vak op school

Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen. De introductie van toerisme als vak op school zal helpen...

AntilliaansDagblad | ‘Afhankelijkheid steeds groter’

Tijdens Ipko: Calamiteiten verstoren de cohesie en samenwerking Willemstad - Na elke calamiteit wordt het afhankelijkheidsvraagstuk binnen het Koninkrijk benadrukt. Dat leidt niet tot meer cohesie en samenwerking. Ipko,,In...

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Asjes vraagt naar rol Kolaborativo

asjes-autoWILLEMSTAD — PS-Statenlid Ivar Asjes wil weten of het inderdaad klopt dat de regering het nationale dialoogproces via overlegorgaan Kolaborativo zal gaan voeren.
In een brief aan premier Daniel Hodge (PS) stelt Asjes dat er in het regeerakkoord van de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran is afgesproken dat er een nationale dialoog moet komen, maar dat hierbij alle gelederen uit de samenleving betrokken moeten worden.

Asjes reageert met zijn vragen aan Hodge op een persbericht van de Kolaborativo eerder vorige week.
Hierin stelt het overlegorgaan dat zij met de overheid heeft afgesproken dat het nationale dialoogproces via haar zal verlopen.
Asjes wil weten of deze informatie klopt.
In hetzelfde persbericht omschrijft de Kolaborativo zichzelf verder als ‘het nationale tripartite platform voor sociale dialoog van Curaçao’.
Asjes plaatst hierbij zijn vraagtekens en wijst erop dat de Sociaal Economische Raad (SER) het officiële nationale platform voor dialoog op sociaal economisch gebied van Curaçao is.

In zijn brief verwijst het PS-lid ook naar het regeerakkoord dat de huidige coalitiepartijen op 12 december vorig jaar hebben ondertekend.
Hierin spreken de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Sulvaran zich uit voor een nationale dialoog op het eiland.
De regering moet een faciliterende rol spelen bij dit proces, waarbij alle sectoren in de samenleving samen moeten komen om ‘eenheid te bewerkstelligen om zo een natie te creëren die zich bewust is van haar verplichtingen, een natie die trots kan zijn op haar eigen identiteit en haar rol in de wereld’.
In het document wordt benadrukt dat dit overleg zal moeten plaatsvinden in nauw overleg met alle gelederen uit de Curaçaose samenleving.
Volgens Asjes houdt dit in dat ook jongeren, ouderen, mindervaliden en coöperatieve organisaties bij dit proces betrokken moeten worden.

Deze zaak is voor Asjes aanleiding om een serie brieven naar de regering te sturen.
Zo wil hij onder meer weten of het bericht van de Kolaborativo nu klopt dat er een formeel besluit van de regering op tafel ligt om in zee te gaan met de Kolaborativo, of dit orgaan subsidie ontvangt van de regering en hoeveel vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties in de loop der jaren in de Kolaborativo hebben gestopt.
Verder wil Asjes ook geïnformeerd worden over concrete resultaten die overleg in Kolaborativo-verband het land heeft opgeleverd en wat de huidige regering doet om het nationale dialoogproces op Curaçao op te starten.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -